מישהו מכיר את החומר Mod podge?

Plushable

New member
מישהו מכיר את החומר Mod podge?

אני יודעת שהשאלה קצת לא קשורה לפורום, אבל לא מצאתי מקום אחר לשאול בו ואני יודעת שיש כאן מגוון רחב של יוצרים בתחומים שונים, אז קיוויתי לקבל תשובה. ראיתי הרבה מדריכים מתחום הנייר שבהם משתמשים בחומר הזה. במה הוא שונה מדבק פלסטי לבן רגיל? האם זה נכון שניתן להעביר בעזרתו תמונות לקנווס (להדביק בעצם) ולקבל מראה וטקסטורה כמו של הדפסה על קנווס? תודה מראש!

לימיצ

New member
אני ניסיתי להעביר איתו תמונה פעם

וזה לא הצליח לי. היו על זה הוראות בגרמנית וזה היה לפי המון זמן לדעתי, ויתרתי על התענוג
, אבל בפורומים אחרים בהחלט יש מצב שיהיה מי שידע לעזור לך.

solikay

New member
Mod podge

זה שם כללי לחומר שהוא גם דבק, גם אוטם וגם תחליף לקה בחומר אחד. קצת יותר למטה כתוב על הבקבוק השימוש הספציפי לכל חומר. אישית, לא מצאתי בו שום תועלת.

d ettinger

New member
יש הבדל גדול בין Mod podge לבין דבק פלסטי

ןמי שעושה עבודות נייר איכותיות שווה להשקיע בדבק הזה. הוא כמעט זהה לדבק מפיות שהיה פעם. הוא לא חומצי - כמו דבק פלסטי ולכן לא תוקף את הנייר, ולא מקווץ אותו. יש לו גם מרכיב לכה - כך שהוא גם שומר על העבודה מלמעלה. בקשר להעברה לקנבס - אני לא יודעת אם תתקבל טקסטורה של הדפסה. מה שכן אני יכולה להגיד לך - שאם את רוצה להדביק נייר על קנווס כדאי לטבול אותו לשתי שניות במים, וספוג עודפים ואז להדביק עם המוד פודג'. כך ההדבקה תצא חלקה. יווווווו כמה זה מחזיר אותי לימים עברו. בהצלחה

למעלה