מישהו מטפל בך?

TrigATUSA

New member
מישהו מטפל בך?

ג'ון אינמן, השחקן שגילם את דמותו של של מר המפריז בסידרה המיתולוגית Are you being Served נפטר אתמול בגיל 71 רק רציתי להעלות את הלינק... אני אכתוב על זה עוד יותר מאוחר

TrigATUSA

New member
לא כולם ביחד...

טוב, אז חזרתי יש לי רגשות מעורבים לגבי הסידרה ההיא, ולגבי התפקיד של ג'ון אינמן בה מצד אחד, מהביטחון העצמי שמספק הגיל והמרחק אני מאוד נהנה מהסידרה, אני חושב שהיא מאוד מצחיקה, והגילום של מר המפריז מצחיק עד דמעות קל לי לאמץ את הגילום ההומואי הכל כך סטיראוטיפי, בתור עוד דימוי, אחד מרבים מצד שני, בזמן ובמקום שבו הסידרה שודרה, דהיינו, באנגליה (ובישראל) העדיין כל כך הומופביות של שנות השמונים, בזמן שבמדיה לא באמת היו דימויים אחרים של חד מיניים קל הבין למה הסידרה מפריעה להרבה אנשים אני באופן אישי מכיר כמה אנשים שסיפרו לי על טראומת הארון שלהם ועל התפקיד השלילי שהסידרה הזו מילאה בו - היו להם הורים שההומו היחיד שהכירו היה אותו מר המפריז גרוטסקי ממישהו מטפל בך, שלא לדבר על אנשים שהסתבכו עם עצמם שהרי הם בטח לא הומואים - הם לא כמו האיש "ההוא" מהטלביזיה היו לי כמה הפתעות היום - קודם כל גיליתי שאותו ג'ון אינמן היה הומו (נו טוב, תקראו לי נאיבי), ואפילו היה די מחוץ לארון , ונשוי לבן זוג אבל לפני שגיליתי את זה, קראתי ציטוט אחר שבו הוא אמר שהסדרה לא פוגענית - שהרי לא נאמר בשום מקום בפירוש שהוא הומו. די התפלאתי שקוויר יכול להגיד דבר כזה.... חשבתי שרק הטרואים יכולים להיות כל כך CLUELESS לא צריך להגיד כלום בפירוש כדי שהרמיזות יהיו הומופוביות, כל ההיסטוריה של הוליווד מלאה בדמויות כאילו

ro99

New member
סליחה על העיכוב... ../images/Emo3.gif

לא זיהיתי מה זה בכלל "משהו מטפל בך?"... אתה צריך להבין את הקונטקסט של הסידרה ואת אנגליה של אז (שבשום מקום וזמן לא הייתה זהה להווייה הישראלית - עולם אחר, וגם לא לאנגליה של עכשיו, אפילו שכמובן יש זרימה.אבולוציה טבעית). הסידרה היא מתחילת שנות ה-70 שזה עולם אחר לגמרי משנות ה-80. יש מסורת אנגלית ארוכה של ההומו שג'ון אינמן גילם בסידרה. זה לא פוליטיקלי קורקט היום, אבל "ההומו" בגירסה הזאת היה דמות ידועה, מוכרת ודי קבועה בתרבות האנגלית - ויותר מזה, גם מקובלת. אם תסתכל על הצד החיובי (ולא בעינים עדכניות, כי זה תמיד מעוות את העבר ולא מוביל להבנה), אז תוכל להבחין שהדמות לא שנואה, לא דחוייה או מעוותת, אלא חיובית ואהובה ומקובלת. הומואים כמוהו היו (ועדיין) קיימים, וכיום (במיוחד בארץ פסבדו פתוחה כמו ישראל עם ההומופוביה המופנמת של הקהילה שם) הם נרדפים מתמיד. אז אולי היום זה צורם מבחינה מסויימת, אבל זה לא היום - הרבה דברים היסטורים צורמים מחוץ לקונטקסט שבהם נעשו. אני ממש לחוצה מבחינת זמן כרגע, אבל אני ממליצה לקרוא קצת היסטוריה הומואית של אנגליה למשל בכדי להבין קצת יותר מה באמת קורה שם. אם תרצה, אשלח לך שמות ספרים בנושא.

ro99

New member
ועוד (רגע הפוגה נוסף)...

באנגליה בשנות ה-80 לא היו חסרים דימויים (חיוביים) של הומואים במדיה ובתרבות האנגלית. אל תשכח שהסרט The Naked Civil Servant הוא מ-1975! התרבות הפופולרית והאלטרנטיבית האנגלית (במיוחד במוזיקה) היתה עשירה בהומואים גאים ובולטים בשטח כבר בשנות ה-70, אפילו אם לא ברמה שקיימת היום. לא סתם ברחתי מאפגניסטן (סליחה, ישראל...) כל עוד נפשי בי לאנגליה. צרות המוח הכללית בארץ היתה אז מחרידה (ועדיין לא השתכנעתי שהשינוי גדול כפי שאנשים מנסים לטעון, אבל זה סיפור אחר).

ciccio

New member
אני אוסיף ממטעני

אין בו הרבה האמת, מיסטר המפריז, והייתי ממש קטן כשזה שודר הצחיק אותי נורא, בינו ובין הצבעים בשיער של הגברת סלוקומב הייתה תחרות על תשומת הלב שלי (הומו או לא?), אבל ביננו, לא הבנתי אז יותר מדי. לגבי זהות הומואית או סטראוטיפית, דימויים כמו זה של המפריז, או נאמר באותה מידה דוגמאות התנהגותיות כמו קוונטין קריספ או טרומן קפוטה, קופצות לעין ההומופיבית ולא נעים לומר אבל ישראל על רוב שכבותיה הומופיבית. במיוחד הקהילה ההומואית, שם נשי אומר להיות קוקיצה ודי מוקצה - מבדח אבל לא FUCKABLE. אני מודה שבאיזשהו מקום גם אני נמצא איפשהו בדעה הזו, בכל זאת למעלה מ20 שנות התבגרות בישראל נותנת לך את זה. איטליה אגב, לא ממש שונה. אני לא מכיר כמוך את הממלכה המאוחדת אבל בכלל נראה לי שההתייחסות המוקדמת לנושאים האלו הביאו למודעות שונה כיום, ותיאור האולי פוליטקלי קורקט אבל הרבה פחות מעליב FLAIRY נשמע לי במקום. החדשות הטובות, אני משער שבעתיד תהיה התרככות גם בישראל בכל הנוגע לדימויים, זה די מזכיר לי, לפחות ברמה העקרונית את הפתיחות המינית הגרמנית לעומת זו הים-תיכונית. נכון שזו שאלה של תרבות, אבל יש גם פקטור כרונולוגי של התבגרות תרבותית. ובעידן של תקשורת חסרת גבולות וחילופי מידע, העולם המודרני מיישר קו בהרבה נושאים... סיוטם של כל הפטריוטים. ולגבי קולנוע והומואים, אני חושב שהייתי בן 13 או משהו בסגנון כשראיתי את מכבסה יפיפיה שלי באיזה מפגש משפחתי והלב שלי נפל לתחתונים, גם מאוחר יותר בתחילת ה20 בודהה מהפרברים הפיל לי את הלב לתחתונים... כנראה חניף קורשיי הצליח לגעת בי.

ro99

New member
חניף קורשיי הצליח לגעת בי תמיד

גם לי נפל הלב לתחתונים משני הסרטים האלו. מדבר לנפשי מאוד. ובקשר לישראל, איטליה וכאלו? קוראים לזה תרבות מאצ'ואיסטית. זה מסביר את הכל. באנגליה אין כזה דבר ולא היה קיים אף פעם. זה אחד הדברים שבתור ילדה כבר הדליק אותי באנגליה: בנים/גברים שנראים ומרגישים כמו נשים... עדיין חביב בעיני.

odedee

New member
רגע רגע

את המכבסה גם אני אהבתי, אבל על הבודהה מהפרברים אני לא יודע כלום, למרות שאת השם שמעתי פעם. ש תקציר למאחרים?

ro99

New member
סדרת טלויזיה אנגלית ../images/Emo44.gif

שגם היתה מבוססת על ספר של חניף קוריישי. הספר גם טוב, דרך אגב.

ro99

New member
והנה תגובה מהומו אנגלי

סיימון פאנשו לא מוכר מחוץ לאנגליה, אבל בכל זאת מעניין לקרוא.

odedee

New member
תודה, מאוד מעניין לקרוא

גם היחס שלי לאינמן מאוד אמביוולנטי. לא בטוח בכלל שהוא עשה שירות לקהילה. שירות דוב, more likely.

ro99

New member
אי אפשר לשפוט ממרחקים כאלו

של זמן ותרבות שונים לחלוטין. רוב האנשים שכן היו שם, חושבים אחרת. הנה עוד שני מכתבים לגארדיין, אחד מראסל טי. דיוויס, יוצר הסידרה Queer as folk המקורית (האנגלית). It seems a bit easy to condemn both John Inman and Mr Humphries for the failings of a bygone age (G2, March 9). As a young, gay viewer, back then, I loved that character, and even watching it now, it strikes me that in a sitcom full of failure and frustration - as the best British sitcoms are - Mr Humphries was the only one with an active, successful sex life. He's the only character in Are You Being Served? who is essentially happy. And that's how I will remember him. Russell T Davies Manchester ועוד אחד: It was not John Inman's "camp character" that enraged the gay community. It was television's refusal to present any other image of gay life to the viewing public than camp comedy and drag. Paul Patrick Burnley, Lancashire

למעלה