מישהו מזדהה?

ScrewDriver

New member
מישהו מזדהה?

הרקע שלי הוא במדעי המחשב, הייתי מתכנת לזמן מה, אבל זמן קצר לאחר התואר הבנתי שזה פשוט לא התחום שמתאים לי. המשבר בהיי טק רק חיזק את עמדתי זו, ומאז עבדתי במקצועות טכניים אחרים. תחום השיווק והפרסום תמיד קסם לי, במיוחד עכשיו כשאני ללא עבודה זמן רב... בשביל זה גם התחלתי לימודי MBA במוסד יוקרתי בהתמחויות של שיווק ומימון, והציונים שלי בינתיים מעולים. רק מה? אני מסתכל על העיתון, על כל המודעות דרושים בתחום השיווק/פרסום, ומגלה שעבור כולן אני לא מנוסה מספיק. כולם מחפשים אנשים עם נסיון של מינימום 3 שנים בפרסום, היכרות מעשית עם השווקים הרלבנטיים, ניסיון של כמה שנים במכירות, וכו'... אף אחד לא מחפש סטודנט לMBA עם רקע אקדמי טוב, רקע במחשבים, אפס ניסיון בשיווק, והרבה מוטיבציה. מידי פעם כמה חברות מגיעות לפקולטה ושמות מודעות של גיוס, ולכולם אני מייד שולח קו"ח, אבל כמוני עושים עוד עשרות סטודנטים, ואף פעם אינני מקבל תשובה. אז איך לעזאזל אני פורץ לתחום? איך אני נעשה, למשל, תקציבאי? ואני עוד לא מדבר על להיות קופירייטר, שזה בכלל נראה לי ג'וב ליחידה סגולה בלבד. יש בכלל טעם לפנות לחברת כוח אדם שתמצא לי עבודה אמיתית בתחום הפרסום? יש לזה בכלל סיכוי?

joeym

New member
סבלנות, סובלנות וגרין קארד

בעולם התעסוקה ולא משנה באיזה תחום, ישנם שני קריטריונים לקבלת משרה: 1. וותק (פה אתה חלש) 2. ויטמין P (פרוטקציה בעגה הצבאית) בלי קשר למשברים במשק, מיתונים, טרור ומחלות אחרות, אלה שני הגורמים העיקריים לקבלה לעבודה. זה לא שאני מזלזל בכישורים, תארים, יכולת התבטאות ודומיהם אבל מה שקובע באמת זה השניים האלה. אני לא מכיר את עולם השיווק כלכך טוב אבל בעולם התכנות שבו אני נמצא, הדרך היחידה להגיע למשרה היא מתחתית הסולם. יש לך שתי אפשרויות: 1. תמצא 5 מקומות גדולים שבהם ישנן מחלקות המתאימות לך בתחום השיווק ונסה להתקבל לכל מחלקה שרק תוכל בחברה הזו. למשל: שירות לקוחות, נקיון, אבטחה וכל השאר. בינתיים, תכיר קצת את הנפשות הפועלות ועם הזמן תוכל להתקדם שם באמצעות טאקט מתאים. 2. תפתח עסק משלך - הימור אטומי אבל דרך נפלאה (כשהיא מצליחה) לקבל את כל הנסיון שבעולם ואת כל הקשרים שבעולם. בכל מקרה, אם אתה מחפש עבודה בתחום השיווק / מכירות, שלח לי מסר לתיבה האישית שלי, בחברה שלי מעסיקים כרגע סוכני מכירות. ויש הרבה מקום לקידום למי שיתאים. בהצלחה! חנן מויסייב זירה.ביז - אתרים עסקיים www.zira.biz

MaleMan

New member
../images/Emo8.gif

הסיפור שלך מאוד מזכיר את שלי. בדומה לך, גם אני למדתי תכנות, ואף עשיתי הרחקתי אל .Net Framework, מתוך מחשבה כי זה הדבר החם ביותר בתחום. אבל כמו כל תחום היום, התעודה שלך יכולה במקרה הטוב להיות פרנסה לעוד איזה מסמר על הקיר... לאחר שראיתי כי הניסיון המועט לא מספיק ע"מ להתפרנס בכבוד בתחום, פגשתי אדם (בוא נגיד שהוא מאוד נחשב בתחום...) שעזר לי להוציא צד אחר שכנראה תמיד היה שם אבל לא מספיק דומיננטי, וכך הגעתי, ממש בטעות אל עולם הפרסום. לגבי המוטיבציה בשמיים והשאיפה המתמדת להשתפר וללמוד, אלו MUST בכל תחום שאליו אתה מבקש להכנס. לדעתי מה שאולי קצת חסר לך זה יוזמה. אתה צריך לחשוב על דרכים להגיע ולהפתיע את האנשים הנכונים, ובזמן הנכון. אם אתה רוצה לפרוץ לתחום ע"י לימודים מתאימים ב"בצפר", אז מן הסתם סיכוייך יהיו גדולים יותר, אבל עדיין מה שקובע כאן זה אותו ויטמין P. בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה!

joeym

New member
אכן כן

שכחתי לציין דרך שלישית להגיע אל המשרה המיוחלת: תואר רביעי בכלל לא מזיק. אבל, כמו שאמר לי המורה שלי לנהיגה אחרי שעברתי טסט: "עכשיו, כשיש לך רשיון אתה מתחיל ללמוד לנהוג" או במילים אחרות, נסיון הוא יתרון גדול בהשגת המשרה אבל יותר מזה, נסיון הוא התעודה שמביאה לך את החינוך הטוב ביותר...

למעלה