מישהו מוכן להסביר לי

מישהו מוכן להסביר לי

ראיתי כתבה על "ישארל אחרת" שבה הנציגים שלה אמרו שזאת תהיה מפלגה שתרכיב ממשלה בלי אנשיפ פוליטים. מההבנה שיש לי בפוליטיקה זה אומר שהם צריכים לזכות ב 61 מנדטים, דבר שהוא בלתי אפשר. אז איך בדיוק הם מתכוונים לעשות את זה? אם זה בכלל רציני?

ronen1981

New member
שאלה של הבנה של ריאל פוליטיק.

אתה יכול לשאול למשל כיצד יביאו לידי כך שתיהיה ממשלה של 14 שרים והאם לא ישבו בממשלה של יותר שרים או שיפרו את עקרונותיהם במידה ויעברו את אחוז החסימה ויהיו השר ה20. (או שיצטרפו לקוהלציה בלי שר משלהם?!?!?) ולמה אני אמר זאת פשוט עשו חשבון 61 חלקי 14 יוצא מפתח של כ4 מנדטים וקצת לשר (וספק אם תיהיה קוהולציה של בול 61 .) וזאת בהתעלמות מכך שממשלת השלטון עשויה לדרוש יותר שרים שלא עלפי מפתח זה. (ואז יצא שיהיה מפתח של 5 ח"כ לשר למשל.) כך שגם אם יקרה הנס וישראל אחרת תעבור אחוז הסימה עם שלוש מנדטים (הסג מרשים לאור העובדה שחודשים לפני הבחירות היא אפילו לא מגרדת מלמטה את אחוז החסימה.) עדיין אם תיהיה נאמנה לעקרון של 14 שרים לא תיהיה זכאית לשר מטעמה. (אגב הם מדברים על שרים מקצועיים כך שמבחינתם למשל הרמטכל לשעבר מופז גם לאחר למרות שרץ ךלכנסת והינו פוליטיקאי מהמנין יחשב כמקצועי בעינהם כמו כן יאמר לזכותם הם מדברים רק על שרים מטעמם ולא על שרים של אחרים,אם לא היו אומרים זאת בכל היתי צוחק עליהם .)

למעלה