מישהו לומד

0Maori0

New member
מממ...

בקשר לנוער, גרי לא ממש מעורב בזה. הוא יודע שאנחנו קיימים ולפעמים יוצא לנו לראות איתו ולהחליף כמה מילים. זהו. אני לא יודעת מה לגבי הבית ספר עצמו... אני לא יודעת... יש המון שמועות...

יקיריי

בעניין גרי בילו זה נכון, מוכח, ומכוסת"ח היטב בעיניין סדנאות נוער - יש אצל ניסן נתיב סדנאות נוער ומכינת נוער (אישית מומלצת המכינה על הסדנאות אבל הרמה גבוהה מאד איך שלא יהיה) ולדעתי גם אצל יורם לוינשטיין באופן כללי, כבר כתבתי את זה פה כמה פעמים, בית צבי הוא מוסד המחנך שחקנים להיות כלים בידי הבמאי ולהתאים את עצמם לכל עבודה זה לא שלילי או חיובי (למרות שיש לי דעה בעניין) זה פשוט מה שמלמדים. כמעט לא מחנכים ליצירה אישית ולמחשבה אומנותית יוצרת - בכל מקרה לא כבסיס. בחרו את המורים שלכם ב ק פ ד נ ו ת ! ! !

0Maori0

New member
בקשר לניסן נתיב...

בקשר לסדנת הנוער שלהם, היא על רמה? אתה יודע פרטים על הסדנה?

סדנאות הנוער של הסטודיו של ניסן

מומלצות בחום והן ברמה גבוהה מאד מלמדים בהן אותם המורים המלמדים את התלמידים הסדירים של הסטודיו

Awaken

New member
"יקירי"

גם שחקן שהוא כביכול "כלי בידי הבמאי ומתאים את עצמו לכל עבודה" הוא עדיין יוצר והוא עדיין בעל התבטאות אישית. הדמות היא יצירת השחקן. זוהי עובדה בתיאטרון. במאי יכול לכוון אותך בדיוק אל מה שהוא רוצה, אבל זאת עדיין תהיה יצירה שלך בעל אינטרפטציה אישית שלך.

באופן פילוסופי זה נכון אך מעיד על

חוסר נסיון. הדמות אינה יצירתו של השחקן בלבד אחרת היית יכל לעשות עם הדמות מה שאתה רוצה - וזה בלתי אפשרי. הדמות היא תוצאה של משוואה פשוטה - טקסט + מצב = דמות ולהפך - דמות במצב= טקסט ברור שאתה הוא זה המשחק על הבמה והבמאי מאחורי הקלעים אך השאלה היא לא מה עשית במחזה מסוים אלא למה חינכו אותך ואיזה כלים שמו בארגז הכלים שלך בזמן הלימודים. בעניין 'עובדות' - אין עובדה בתאטרון שאי אפשר להפריך. זאת אמנות ושבירת העובדות היא חלק מהחיפוש באמנות ככל שיתווסף לך נסיון - ככה יעלמו העובדות הנחרצות מהדיבור שלך.

Awaken

New member
תפסת מעצמך קצת, לא?

"חוסר נסיון" "ברגע שיהיה לך נסיון ככה יעלמו העובדות הנחרצות מהדיבור שלך" אתה בעצם לא "קובע עובדה" בכך שאתה אומר את זה? תחשוב על זה... וחוץ מזה, שחקן, כמו כל אומן, הוא מוגבל ביצירתו במידה מה. צייר שמשתמש בדף (אם משווים את הדף למחזה, ל"טקסט") לא יכול לחרוג ממסגרת הדף. שחקן לא יכול לחרוג מהדמות הכללית אשר נמצאת במחזה. אך שני שחקנים לעולם לא ישחקו את אותה דמות באותה צורה בדיוק, זה בלתי אפשרי. ומכאן ניתן להסיק שהשחקן משפיע על יצירת הדמות.

../images/Emo39.gifמצטער אם העלבתי אותך

קצת נפגעתי, אני חושב, מה " " ששמת על יקירי אז הגבתי בחריפות. יקירי נאמר לגמרי בכנות. מתנצל על ההתנשאות אם זה מה שהרגשת. לגופו של עניין - אין לי ויכוח איתך, יקירי, על האינדיבידואליות של השחקן ולא על ההשפעה הברורה שיש לו על הדמות (אם כי לדעתי שחקן יכל לחרוג מכל קו.זכותו. אולי בחירה מסויימת לא תשרת הכי טוב את המחזה, אבל לפעמים יש לה ערך אחר) ברור שהשחקן הוא יוצר. מדובר על שתי גישות חינוך וערכים בית ספר אחד מחנך ליצירתיות והשני - להצלחה. זה לא שאחד טוב והשני רע, אלה שתי גישות שונות לאמנות המשחק. ותאמין לי, אני מכיר את בתי הספר ושחקנים שיצאו מהם, ואני עובד עם אלה ועם אלה. מקווה שהבהרתי את עצמי ושאתה לא כועס...

למעלה