מישהו כאן יודע...

oren_b35

New member
מישהו כאן יודע...

מה ההבדל בין "הקרנה אסטרלית" הקרנה חוץ גופית" "הטלה אסטרלית" "חוויה חוץ גופית" מה ההבדל בין כל אלה? או שהם רק שמות שונים לאותו דבר...?

LucidGuess

New member
שמות נירדפים לאותו הדבר, זה כנ"ל

אלו כינויים שונים לאותה תופעה של כביכול יציאת "הנשמה" מחוץ לגוף הפיסי שמכיל אותה. LucidGuess

shabaz

New member
לא בדיוק....

הקרנה אסטראלית...לפי מה שהבנתי מגיא לפני כמה זמן, זה גם הקרנה חוץ גופנית וגם הטלה אסטראלית. הקרנה חוץ גופנית וחוויה חוץ גופנית זה אותו דבר.. יציאת התודעה אל מחוץ לגוף בעוןלם הפיזי <<שלנו>> הטלה אסטראלית זה יציאת התודעה אל העולם המנטלי <<עולם אחר אם אתם רוצים לקרוא לו ככה...עולם של ישויות לרוב..>>

L i z a r d

New member
לא בדיוק....

בחוויה חוץ גופית אתה לא חייב לצאת מהגוף ממש, הרעיון הוא שאתה חווה את זה, לדוגמה חולם שאתה מחוץ לגוף וכדומה. בשאר יש חובת ממשות והייתי אומר שהם אותו הדברים.... רק בקשר למימד האסטרלי בוא נאמר שיש עוד הרבה להרחיב....

shabaz

New member
מי אמר שאתה חולם שאתה יוצא

מהגוף זה לא אמיתי? מה עם החלומות הצלולים שאפשר לעוף למעלה מהר מהר ולהגיד "אני יוצא מהגוף"?

L i z a r d

New member
האממ....

החלום שבו אתה עף הוא רק אמצאי ליציאה, החלק שבו אתה כבר יוצא זה לא חלום.... ואם כן, אז זאת "חוויה" חוץ גופית.

shabaz

New member
תגידו לי...מאיפה אתם קוראים את זה?

מה פתאום.. חוויה חוץ גופנית והקרנה חוץ גופנית זה בול אותו דבר... זה שאתה חווה את זה אבל זה לא באמת ככה אז זה נקרא חוויה חוץ גופנית... מאיפה הוצאתם את הבולשיט הזה? זה איזה מחקר חדש? בטח עכשיו כל החדשים יבואו ויריבו איתי, ואם אחד מהישנים יבוא ויריב איתי, אז אתה צבוע, כי אני זוכר שתמיד אמרתי את זה... ואף אחד לא תיקן אותי.. כי זה היה נכון. רבאק....החדשים הללו... לא מספיק שהם קוראים לחלום צלול חצלול. עיצבנו אותי

מוקוש

New member
החדשים האלה?!

לימונדה המציאה את השם חצלול מ-מ-ש מ-מ-ש מזמן, ומשתמשים בזה כי זה יותר קצר מאשר לכתוב חלום צלול... זאת לפחות הסיבה שלי... . ורק בשביל הפרוטוקול- shabaz- אני הייתי פה לפניך
.

LucidGuess

New member
כן, נמאס כבר מהקיצורים האלה! ../images/Emo67.gif

כן! נמאס כבר מהקיצורים האלה! חצלולים..... חצלולים... וחצלולים ... ! אפילו אני כבר נידבקתי במחלה הזאת!! דיי לקיצורים! מעתה אמור - חלום צלול!
LucidGuess

shabaz

New member
לימונדה נחשבת חדשה...ואני זוכר

מתי היא המציאה את זה... אחרי הכל, אולי לכם אין, אבל אני ניחנתי בזכרון פנומנלי.

L i z a r d

New member
שבז שבז....

עזוב אותך מחדשים ישנים, אני פה 10 חודשים, בערך מהפתיחה... וככול הזכור לי צ´יטה ואני היינו מגדירים את זה ככה... ולא זכור לי שהתנגדת... בכול אופן תסתכל על זה שוב וזה לא אמור להפריע לך, זה פשוט הרבה יותר קל להגדיר ככה. הקרנה אסטרלית/חוץ גופית היא חוויה חוץ גופית כמובן, אבל לא כל חוויה חוץ גופית תהיי בהכרח הקרנה... זאת אומרת שגם חוויה שבה לדוגמה חולמים שאנחנו מחוץ לגוף נקראת חוויה חוץ גופית, וזה פשוט והגיוני. לא?

L i z a r d

New member
וחוץ מזה

לא נראה לי שקראת ממש את ההודעה שהגבת עליה ("אהממ...") והשאלה "איפה קראתם את זה", אם היא באמת נשאלה על ההודעה אז רק אומר שזו לא שקראתי בקשר לתעופה מעלה וכו´ זה מניסיון, וגם דיי ברור אני חושב...

shabaz

New member
כמובן...כמובן...

איך אפשר שלא לקבל תגרה כזאת? למרות שכבר ידעתי זאת, רציתי לבדוק בכל אופן אם באמת היית איתנו בזמן ההוא. ונחש מה, זכרוני אינו הטעה אותי, הגעתי עד לעמוד 47 ברפרוף מאסיבי <<כן, אחד מהכישורים שלי זו קריאה מהירה>> ולא ראיתי אפילו פעם אחת את הניק שלך מופיע... לא הגבתי על זה... זה קורה לפעמים.. שאתה כותב תגובה למישהו, ואז זה מופיע ליד תגובה של משיהו אחר... כן..זה די מעצבן.

shabaz

New member
אהההההההה....היית צריך לומר קודם

מאיפה הייתי אמור לדעת שזה אתה? ולמרות זאת, זכרוני הפנומנלי לא הטעה אותי אז, אז אני לא זוכר במדיוק שהשתמשתם במושג חצלול... סליחה שוב..ידידי הוותיק

L i z a r d

New member
כתבתי פה הודעה כשהחלפתי ניק...

ואני לא דיברתי על עניין ה"חצלול", וכן, גם לדעתי זה מטופש...

Dreamweaver

New member
הסבר...

ההבדלים העיקריים בין המושגים הם האמונות שמהם המושגים באים. בוא נתייחס למושגים באנגלית, השפה שממנה הם באים: Astral Projection אפשר לתרגם כ"הטלה" או "הקרנה" (יותר נפוץ) אסטרלית. המושג בא מנקודת המבט המיסטית יותר, הגורסת כי קיימים מספר מימדים (לפי אמונה מזרחית רווחת - 7 מימדים עיקריים) של תודעה, שהם מציאויות ברמות שונות. הקרנה אסטרלית, הכוונה היא לחוויה שנוצרת כתוצאה מהעברת המודעות שלך מהמימד הפיזי למימד האסטרלי (ו\או המנטלי, שהוא "הבא" אחריו לפי המסורת). הטכניקות להקרנה אסטרלית מקורם באמונות שונות במימד האסטרלי ובהגיון שלו (ארחיב אם אתבקש). OBE או OOBE: Out-of-the-Body Experince מתורגם ל"חוויה חוץ-גופית" - מושג כללי יותר, לא בהכרח נובע ממסורת מיסטית כלשהיא אלא מתייחס לכל חוויה מודעת שהאדם עבר כשהוא לא נוכח בגוף הפיזי שלו, אלא בגוף אחר (או בלי גוף בכלל). הגדרה אחרת לחוויה חוץ גופית שמצאתי היא בעצם שיטוט במימד הפיזי, במציאות הזאת שלנו, אך ללא גוף פיזי. זוהי תופעה "על-טבעית" והיא כן נוסעת מאמונות שונות. אבל הגדרה זו רווחת פחות. Lucid Dream חלום צלול או חלום מודע- הגדרה שנובעת מתחום הפסיכולוגיה של החלום. תופעה בה החולם מבין, בזמן החלום, שהוא חולם (פה מתחיל הבלבול- האם עולם החלום הוא המימד האסטרלי? אףאחד לא יוכל לענות בודאות על שאלות אלו, ואין הרבה טעם בתשובה עליהם) ויש לו שליטה כלשהי על עצמו או על עולם החלום שלו. כאמור, אין הבדל משמעותי, אלא תלוי מאיזו אמונה\נקודת מבט אתה מסתכל. ההגדרה הכי מדעית היא חלום צלול, בעוד ההגדרה הכי מיסטית היא הקרנה אסטרלית. כמו כן, הדרכים להשיג חלום צלול, שונות במקצת מהדרכים להשיג הקרנה אסטרלית, שכן האמונה משפיעה על הטכניקות השונות. אם להשגת חלום צלול צריך לעשות הרבה בדיקות מציאות, הרי שלהיקשר למימד האסטרלי מצריך התערבות של יישויות ורוחות, ו\או טקסים, ומדיטציות מסוימות וכו (גם כאן יש המון אמונות ומסורות) מקווה שעזרתי קצת גלעד DreamWeaveR

LucidGuess

New member
בקיצור זה כנ"ל, בדיוק כמו שאמרתי ../images/Emo45.gif

סתם... האמת שממש לא היה לי כוח לקרוא את כל ההסבר הארוך הזה שכתבת... הנושא הזה כל כך לא מעניין אותי
LucidGuess

למעלה