מישהו יכול להסביר לי מה זה הלבשה רחבה מרובעת של משקוף?

Gal Chechik

New member
מישהו יכול להסביר לי מה זה הלבשה רחבה מרובעת של משקוף?

היי,
בדירה שרכשתי מקבלן במפרט התחייבו לדלתת פנים עם משקופים בהלבשה רחבה. כשהלכתי לספק הוא אמר שהמשקופים יהיו מדורגים. אחרי שפניתי לקבלן נאמר לי שהמשקופים הם בעלי הלבשה מרובעת רחבה 55 מ"מ.
האם יש סתירה בין הדברים? אני חשבתי שהלבשה מרובעת זה אומר שהמשקוף לא יהיה מדורג. האם יש סתירה בינהם? אם יש אפשרות לשלוח לי תמונה או קישור לתמונה אשמח מאוד. ניסיתי לגגל אבל אין הסבר בדיוק מה כל סוג משקוף. תודה לעונים!

הלבשות של משקופים

כיום ישנם 3 סוגי משקופים:
1. משקוף מרובע- נקרא גם משקוף קלאסי וגם מדורג. המשקוף מכונה מדורג בשל הדירוג במסגרת המשקוף.
2. משקוף ישר- נקרא גם משקוף 'קו אפס' וגם משקוף שטוח.
3. משקוף מעוגל.
למיטב הבנתי, כאשר הקבלן אומר שההלבשה של המשקוף תהיה רחבה הוא לא מציין מה יהיה סוג המשקוף, אלא שהמסגרת תהיה רחבה. בדלתות בעלות משקוף ישר ההלבשה הינה ברוחב של 10 ס"מ בחזית וברוחב של 7 ס"מ בצד של הצירים.
גם כאשר המשקוף מדורג ניתן לקבל בחברות מסוימות הלבשות שרוחבן 7 ס"מ.
אפשר לומר אם כן שקיימת סתירה בין התחייבותו של הקבלן להלבשה רחבה אם בסופו של דבר הוא קבע עם ספק הדלתות שלו להרכיב בדירות דלתות בעלות הלבשה של 5.5 ס"מ.
אגב, תבדוק היטב האם הדלתות שמסופקות לדירתך עמידות בנזקי מים. יש לכך השלכות משמעותיות יותר בזמן השהייה בדירה מאשר מראהו הסופי של המשקוף (למרות שגם למראה המשקוף יש חשיבות כמובן
)

Gal Chechik

New member
קודם כל המון תודה! אם הבנתי נכון...

תודה רבה על המענה והפירוט!
אז מעצם זה שהמשקוף מדורג אין סתירה להתחייבות הקבלן אבל מעצם זה שההלבשה היא 55 מ"מ היא נחשבת ללא רחבה וזו הסתירה?
או שגם הלבשה של 55 ממ יכולה להיחשב רחבה ואז בעצם הקבלן נתן מה שהוא התחייב אליו?

ואגב, הדלתות הן דלתות מילניום של רב בריח (לא יודע אם עמיד למים)

הדלתות בדירה הן דלתות קבלן

הדגם שציינת הינו דגם של דלתות קבלן, שאיננו עמיד בנזקי מים (הצפה). יש מקום לברר עם הקבלן למה הוא התכוון כשהבטיח "דלתות עם הלבשה רחבה". במידה ומראה הדלתות ועמידותן חשובה לך יש צורך לשדרג אותן לדגם יוקרתי ועמיד יותר.

למעלה