מישהו יודע....

• פותח הנושא Miho
  • פורסם בתאריך

Miho

New member
מישהו יודע....

איזה מנוע יותר חזק T.T FS או O.S FX ? תודה.

hifly

New member
ישלי רעיון גדול בשבילך

כנס לאתר של O.S ולאתר של TT ושם רשומים הנתונים של המנועים,זה עדיף על השמועות בפורום. את כתובות שני האתרים אתה יכול למצוא באינדקס האתרים באתר- אמיר

טל_V

New member
אני הייתי הולך על OS

נכון שזה תלוי למה אתה צריך את המנוע, אבל מהשאלה שלך אני משער שאתה לא ממש בענינים ולכן מה שאתה צריך זה מנוע שישרת אותך ביעילות ויחסוך ממך שעות של כיוונים וביזבוז זמן. טל

Miho

New member
לטל_V

אני עוסק כבר חמש שנים בטיסנאות ולעדתי אני דווקא די בעניינים פשוט שאלתי את זה כי קניתי מנוע 46 OS FX והוא הפסיק לעבוד טוב תוך שנה של שהרבה שימוש ולעומת זאת יש לי מנוע tunder tiger שאני משתמש בו כבר 5 שנים והוא עבר שלושה ריסוקים ממש חזקים והוא עדיין עובד מצויין!!!! אני מתכוון לקנות מנוע 60 ואני לא רוצה שיקרה אותו הדבר כמו עם 46 שלי!!!

hifly

New member
OS או טנדר טיגר

אני אישית מעדיף טנדר טיגר.אולי ה OS "מדויק" יותר אבל הטנדר טיגר הוא סוס עבודה,ועמיד מאד לריסוקים.יש לי שני טנדר טיגר פרו בני 7 שנים ושניהם במצב עבודה,אחרי הרבה ריסוקים,וקרבורטור מודבק אחד. ה FX של OS ידוע בתור מנוע עדין מאד,מבחינת המבנה שלו,ופחות עמיד בריסוקים. אמיר

blaumark

New member
המלצתי למנוע

היי לכולם אני מניח שאתם כבר מכירים אותי אבל מי שלא מכיר אותי אני טיסנאי ותיק ופעיל מאד בענף ומפעיל מועדון Jet Club ככה אני אישית לא מת על Tunder Tiger למרות שיש לי אחד שעובד יופי האהבה האמיתית שלי היא ל Rossi מנוע חזק מאד אמין מאד וקשה לישבור אותו צריך מאט לדעת כדי לכוון אותו (לא ממש מורכב) דרוש מאט ניסיון OS הינו מנוע די חזק קל מאד לכוון ואם עושים לו הרצה כמו שצריך הוא עובד לנצח החיסרון שלו הוא שהוא יחסית עדין בדרך כלל נשבר תושבת סיכה השאלה האמיתית היא לאיזה מטרה??? מהירות אז התשובה ROSSI קל ואמין OS וסתם רוצה לבזבז כסף TUHNDER TIGER (יש להתיחס להערה האחרונה בצורה היטולית) אשמח לעזור בכל שאלה בברכה מארק בלאו Jet Club

טל_V

New member
קל לכוון מנוע Rossi ??

זה מנוע עצבני´ יש לו רישיון להרוג.. הוא אכן חזק כמו שור זועם ועושה רעש בהתאם. אני מבין למה אתה אוהב את המנוע הזה, אחרי הכל אתה בקטע של מהירות .. אני לא ממש עבדתי עם המנוע הזה, אבל ממה שאני זוכר הוא קצת קשה לכיוון ולא פעם מקבל "קאט" עוד לפני ההמראה. ולגבי העדינות של OS עם הסיקה האחורית שיש לה נטיה להשבר .. אז לדעתי קל מאוד לטפל בבעיה ואין חובה ממשית שהסיקה תהיה מחוברת עם יציקה לגוף .. ממש לא נותן שום דבר ואפשר אפילו להשאיר אותה שהיא קשורה למשהו, העיקר שצינורות הדלק לא יהיו ארוכות מדי טל

blaumark

New member
כיוון Rossi

טל האמת שעד לפני כמה שנים היה באמת בעיה לכוון ROSSI וכל מה שאמרתה נכון אבל לפני 3-4 שנים הם שינו את הקורבורטור שלהם ומאותו יום החיים שלנו נהיו קלים וממש לא בעיה לכוון אותו נכון צריך להשקיע עוד במה דקות יותר מכיוון OS בהתחלה אבל אם הזמן זה נהיה יותר קל מ OS היום לוקח לי יותר זמן לכוון OS מ ROSSI בהצלחה מארק בלאו Jet Club

טל_V

New member
נשמע מעניין

בהזדמנות אני יבדוק את זה. אולי צריך להוריד את האבק מציוד ההטסה ולהטיס קצת :) אגב, מה עם הרעש של הrossi ? אני מכיר אנשים שיצאו מתותחנים וה rossy עשה להם נזקי שמיעה :) טל

Afik Mazor

New member
מארק שלום... לא שכחת את הווברה?

אני מתכוון לווברקה חמישים... איך הוא? קל לכוון? חזק? מהיר?

טל_V

New member
הווברה 50 מצויין

הווברה 50 הוא מנוע גם חזק, גם אמין יש בעיה עם הסיכה הגדולה של הקרבורטור .. ההברגה שלה נשחקת ואז צריך להחליף אותה אחרת יש בעיות קאטים והכיוונים משתנים כל הזמן. אבל בכללי זה מנוע מאוד חזק ואמין .. מסוגל לעבוד בתנאים קשים יחסית. אי אפשר להשוות אותו ל60 של OS. OS מסובב פרופלורים גדולים בהרבה חזק יותר אבל גם כבד יותר. אישית לקחתי טיסן שנקרא סנונית .. זה טיסן כנף תחתית שמיועד למנוע 40 ושמתי עליו OS 60SF . הייתי זורק אותו מהיד והוא היה ממריא בכל מצב עם כוח שקשה לתאר! והאמינות והדיוק שלו היא גדולים הרבה יותר מהווברה 50. לאיזה טיסן ולאיזה מטרה אתה צריך את המנוע? טל

Afik Mazor

New member
שתי מטרות..

אחת היא למוסטנג דגו.. היום יש לי עליו פרו 46 שלא מספק אותי בכלל... השאלה אם הווברה חמישים יהיה קפיצה משמעותית... ועם הרוסי אני קצת פוחד להתעסק כי שמעתי שהוא קשה לתחזוקה ולכיוון... והשניה היא לדזלר.. שאני רוצה לבנות.. יש לי אפשרות לשים עליו את הFX 46 או ווברה חמישים... אגב.. למה אתה משווה את הווברה חמישים לOS 60 תשווה את הווברה 60 לOS 60

טל_V

New member
עד כמה שאני זוכר

הווברה 50 חזק משמעותית מהOS 46 שהשוותי בן הווברה 50 לOS 60 בגלל ש60 העלה כאופציה מול 50 .. אתה יכול לבדוק .. בכל מקרה יש פה קצת בלגן עם התשובות. לגבי הווברה 60 .. מנוע מאוד חזק מהOS61, זה מנוע ספיד, מסובב פרופלורים קטנים מה OS 61. לדעתי אלה שני מנועים שונים ותלוי למה אתה צריך את המנוע. אישית יש לי את שניהם. אבל מזמן לא עבדתי עם הווברה והזיכרון שלי לגבוו פג :) אני רק זוכר שהוא מאוד חזק ועובד על סל"ד גבוה. יש לו נטיה לקבל קאטים בהרצה (כמו כל מנועי הספיד) לעומת OS 61 שעובד ממש לא רע על סלד נמוך .. ממש אפשר לספור פעימות.. טל

blaumark

New member
המלצתי היא:

שלום רב אני ממליץ עבור המוסטאנג את ה ROSSI 45 או 53 עם טיון פייפ עבור הדזלר הייתי משתמש ב OS או MVVS מנוע קל עם הככשה מהירה בשום פנים ואופן לא להשתמש ב ROSSI או WEBRA הם כבדים מידי לFUN FLY או 3D בברכה מארק בלאו Jet Club

טל_V

New member
תגובה

האמת שאני שמעתי פעם משהו על זה שOS 46FX נשחק מהר יחסית. אבל זו לא סיבה מספיק טובה לא לקנות אותו כיוון שכשהוא עובד הוא עובד מצוין ובלי הרבה בעיות ויש לי ניסיון עליו. לגבי ה SF60, אני יכול להגיד לך שמדובר בדגם מוצלח ואני לא מכיר הרבה דגמים שהם יותר נוחים ממנו לשימוש. נכון שיש דגמים חזקים, אבל בסה"כ מדובר במנוע אמין שעושה את העבודה. כמובן שהעובדה ששנתיים בערך לא נגעתי בסטיק אולי גרמה לי להתנתק קצת ממה שהולך עכשיו בשוק, אבל לדעתי אין הבדל כזה גדול. בכל מקרה, תתייעץ עם אנשים שיש להם מנוע ביד והם עובדים אתו, תבחן את העבודה שלו, תבדוק עם איזה דלק הם משתמשים ואחרי כל זה אני בטוח שתדע להחליט. טל

טנדר טייגר FS לא מכיר?!?!

דגמי FS הם דגמי 4 פע´ האם אתה מחזיק בדגם כזה שהוא שתי פעימות? לכן אין מה להשוות בין שני המנועים מה שכן הפרו 46 של טנדר טייגר הוא מנוע שתי פע´ 7.5 סמ"ק ובהחלט חזק יותר מה FX כך טיסן אוירובטי כלשהו שים לא פעם אחת פרו 46 ופעם אחת FX46 ותווכח לבד בתשובה מבין כולם הווברה הם החזקים ביותר אבל אף אחד לא ציין שהם גם אלו ש"נגמרים" הכי מהר עם מנועי רוסי אין לי ניסיון מארק הוא הכתובת הבטוחה ביותר למנועי רוסי. בברכה דני קרנר

Afik Mazor

New member
משעתי כל כך הרבה על הרוסי

וגם ראיתי את המוסטנג טס עם רוסי הוא פשוט פצצה... אבל אמרו לי שהוא נגמר מהר.. וקשה מאוד לכיוון...

למעלה