מישהו יודע

sunman1g

New member
מישהו יודע

מאיפה לעזאזל יש לדובאי כל הרבה כסףףףףףףףףףףףףףף חוץ מהנפט שאולי יש להם 2 בארות מקסימום מה כבר ערבי יכול לעשות ולקבל ממנו כל כך הרבה כסףףף וגם אם נגיד יש חברה הונדה שרוצה לעשות מגדל בתל אביב מגדל 250 מטר העייריה צריכה לתת איזה כסף על זה או משהו אם לא אז למה לא לוקחים 2000 חברות שכולם יבנו מגדלים בתל אביבבב

eyalmel

New member
לדובאי יש הרבה הכנסות ממסחר ...

בנוסף לנפט. בכל מקרה הדובאים רואים את הפרוייקטים האלה כהשקעה, לא הוצאה. בגדול התוכנית היא לבנות תשתית שתיצור ביקוש, ומתבססת על המיקום האסטרטגי של דובאי בין אירופה למזרח הרחוק. זה סוג של הימור כי אי אפשר לדעת מתי איראן (השכנה ממול) תחליט להתפרע (למשל במקרה שאיראן תסגור את מיצרי הורמוז בעקבות הטלת סנקציות עליה). בקשר לרעיון שלך, לא ממש הבנתי למה העיריה צריכה לשלם כסף ליזמים שבונים בנין פרטי. אם העירייה רוצה גורדי שחקים במקום מסויים היא פשוט מגדירה את החלקה כחלקה לבניה עד גובה מסויים. בסופו של דבר צרכי השוק יצדיקו בניה של מגדל ומישהו יממן אותו (הפוך ממה שקורה בדובאי). מי שרוצה הרבה גורדי שחקים בת"א צריך לקוות לצמיחה כלכלית חזקה, כמו בערים הגדולות של סין, ואז נקבל גורדי שחקים שגם יש מי שימלא אותם.

sunman1g

New member
תודה אחי

יש מצב שבחיפה היה פעם גורדי שחקים במקום כל החרה שיש עכשיו (כל הבניינים הישנים וזה...) חיפה היא עיר מתאימה לבנייה כזאת היא מול נמל והכל אבל זה לא ניראה לי אפשרי במאה שנים הקרובות עם כל המלחחמות והכל למדינה אין כסף לתת פיצויים ראוויים למי שנהרס לו הבית אז לבנות גורדי שחקים בחיפה זה באמת פנטזיה

eyalmel

New member
רוב הבניה הישנה תישאר

לעיר התחתית ולהדר יש אופי שחבל להרוס. מה שצריך לעשות זה לשקם (מה שיונה יהב מנסה לעשות עם תוכנית קמפוס הנמל). למרות מה שאמרתי, יש מקומות בעיר התחתית שכל השיפוצים שבעולם לא יעזרו להם כי הם היו סלאמס עוד שכהם נבנו. שם אין לי בעיה עם בניה חדשה שתשתלב בישנה (פרויקט קרית הממשלה כדוגמה). את גורדי השחקים אני מעדיף שישימו או בפיזור קרוב לחוף (כדי שלא יסתירו את הנוף למי שנמצא מאחוריהם) או באיזור של מתמ. הבנין של חברת החשמל (בנין מרהיב שלא מקבל את תשומת הלב המגיעה לו) ממש מתחנן שיבנו לו כמה חברים (והאיזור של חברות ההי-טק יכול להיות מוקד משיכה רציני).

G riffin

New member
אני לא חושב שזה בגלל הצמיחה בסין .

בסין כיום בגלל התמערבותה יש נהירה אדירה של אנשים לערים הגדולות ,ובמדינה כמו סין כאשר 70 מיליון אנשים עוברים מהכפר לעיר צפוי שתהיה תנופת נדלן .

eyalmel

New member
נהירה מהכפר לעיר לא מספיקה

ללא צמיחה מהירה מתקבלות ערים כמו קהיר שלא מסוגלות לספק שירותים בסיסיים לחלק גדול מהתושבים.

G riffin

New member
אתה לא באמת משווה בין מצרים לסין .

סין מצליחה לשמור על מצב שבו אוכלוסיה של 1.3 מיליארד תושבים חיים ברמת חיים (פחות או יותר) טובה . אנחנו לא מדברים פה על הודו אני מאמין שהם יצליחו להתמודד . בקהיר חיים כ- מיליון שניים בבית הקברות כי אין מקום אחר לגור . אני אישית לא הייתי עוזב את הכפר בשביל זה , כנראה יש בשביל מה לבוא .

למעלה