מישהו יודע

עשן סגול

עשן סגול הינו ביטוי באנגלית לעשן היוצא מגוינט הדחוס היטב בעשב המתוק במשפט "סטייל צחוקים סגולים" המשורר מצהיר שכל הצחוקים בסיפור הם בעצם תוצאה ישירה של סחיבת העשב המתוק "ישבנו מאצנו סחבנו משכנו כמו ששם צחקנו לא בכינו שנים"

בום על קולי בחסות סרח מתאדה

"איצקי חזר מהשירותים ואמר שבום על קולי זה גאג לא נורמלי בטלווזיה" כלומר עלתה לו{לאיצקי} כנראה מחשבה בשירותים{הרי הוא סגול לגמרי}{מסטול} שפליצה {בום על קולי} יהיה גאג לא נורמלי אם ישדרו בום כזה בטלויזיה ואז כנראה הוא מוסיף על זה ואומר ישדרו איזה בום ולפתע הקריין יגיד הגשנו לכם בום על קולי בחסות המועצא לביטחון לאומי שוטף ואז הוא מפליץ שוב ו טלוויזיה מתפוצצת לאלפי חתיכות גחליליות {משחק איתם בתארו לכם} וכולם בחדר מתעלפים מצחוק נו סטייל צחוקים סגולים בהאחזות הנחל מלכישוע אלוהים יודע מה זה היה צריך להיות אבל כמו ששם צחקנו לא בכינו שנים

המשך

בבתים הבאים מתאר המשורר את המטח המיני שנוצר בחדר "החליקה בתנועת גילה" "חיות הבר הקטנות המתרמזות מחולצתה הדקה" יכולתי להגיד פשוט שדיה" "התמוטטה נון שלנטית באמצע החדר שלוחת ירך פרופת ברך זרוקת דרך" ואז מגיע הבית האחרון{מקווה שלא תכעסו עליי שוב} שבעצם מתאר קיום יחסי מין סוערים עם תנוחות מוזרות "תעשה שמיניות באויר תעשה קטינות סלאביות בתרגילי מתח" "גמישויות כחלחלות עם חתך מרחפות על פני כל השטח" תחרוז נתח{איבר מין גברי} לפתח{איבר מין נשי צנון{קשיות הצנון} ורתח{חום האורגזמה} המים נוזלים המים נוזלים בעיניי אני מקדיש שבעניי זהו תיאור לאורגזמה נשית בחסות דמיון פורה מחדר המיטות

ilovelior

New member
אבל מה השיר אומר?

מסכים לגביי הדימויים המיניים הראשונים אבל - צנון ורתח? איך זה מיני בעינייך? זה כבר מוגזם , או כמו שאומרים במוסדות אחרים משלנו - "איברהים תביא תחליפה" הוא קורא למשוררי המחאות צנון ורתח , יעני מחוממים ועצבניים על העולם. או במילים אחרות , מה תעשה עם התנועה עם הפולס הזה של הקצב?

yossnet1

New member
שלוליות או לא להיות

החלק הראשון מתיישב לי בסדר גמור אבל עם ההמשך יש לי בעיה. צנון- נראה לי מלשון צינה ולא הירק, רתח- רותח . כלומר, מה שלא תעשה (שמיניות וכו') ואיך שלא תסתכל על זה המים זורמים- עולם כמנהגו נוהג אז מה הדאווין של שיר מחאה...

ללא מסר

לא לכל שיר חייב להיות מסר לדעתי האישית המשורר רק מספר על אחד הלילות הקסומים בהאחסות הנחל סיפור סגול משהו סיפור שנובע מארובות עיניים אדומות אפוף ערפל סגול בחסות יניקת עשב מתוק מבקבוק מים מינרלים

ilovelior

New member
יכול להיות שאתה צודק

אבל אולי לא, אתה מכיר הרבה שירים של מאיר שהם רק סיפור וזהו? אולי ארול, וזהו . שהוא גם כן נתפס בעיניי רבים יותר מסיפור אלא כפארסה על חיי הקיבוץ. איך מה שאמרת מתקשר ל- "אז מה הדאווין של שירי מחאה?" ודרך אגב אני שואל כי אני לא יודע, לא כי אני יודע. הייתי מפנה אותך לדיון עבר שהיה כאן לגבי השיר הזה , אבל אין לי כוח להתחיל לחפש אחורה, בכל מקרה אני עדיין לא ממש מבין את השיר הזה. בחסות המועצה המקומית למחפשי המהות בשיריו של גדול יוצרי התרבות או אולי תכיר אותה בכינויה האחר "האלו העיוורים שהולכים עם נר" מפשפשים גם איפה שלא צריך לפעמים אחד שמונה מאות עשרים עשרים עשרים

ללא מסר 2

אתה יודע הדימויים ומציאת החרוזים של מאיר גורמים לי לפעמים לאבד את עצמי מין שכרון חושים מתקתק כזה זה תופס אותי בדרך כלל בחזה ממש כמו במחזה דחף בלתי נשלט לוקח אותי אל זה מתחיל בעינייך ויורד ללשונך ועולה בצחוקך וחוזר בעינייך מכריז לא תתפוס אותי..... זה ניצוץ בעינייך זהו צליל בקולך זהו טעם בצחוקך כידוד בעינייך מכריז לא תתפוס אותי..... רשתות כבר פרשתי מלכודות אין מספר כצייד על משמר עד בוש התביישתי מכריז לא תתפוס אותי.... כמה שלא תהיה נחמד כמה שלא תבין אותי כמה שתחזיק מעמד לא לא תתפוס אותי ..... בי את מתעטפת ובי את מתכסה אותי את מנסה אם דעתי נטרפת כשאת לא תתפוס אותי... שמה הרחק את חופשיה איש לא ישלוט באחותי רק במקרה את בסביבה לא לא תתפוס אותי....... חוץ מאהבתי הגדולה למילים אני לא מוצא שום מסר שהוא מנסה להעביר אלה רק סיפור על אהבה נכזבת יש המון שירים שהם ללא מסר ובדרך כלל הם דווקא השירים האהובים עליי ביותר

רתח = צנון ביידיש... והמים?

והביטוי 'בטח בטח צנון ורתח' הוא ביטוי נשכח משנות החמישים שודאי היה שגור בפיו היידי של מאירק'ה. והמים זורמים, כרגיל אצלי, מתקשר לזרימת השפע. בשיר הוא מתאר רצף אירועים סתמיים וסטולים כדבעי שבאים מתוך חוויות הריקנות בסיטואציות חברתיות. ואף על פי כן ועם כל זאת ולמרות הכל... המים/השפע זורמים. שכן - הכל מים. דרך אגב, שיר מבריק, אחד הפייבוריטים שלי.

יניב

אני חייבת לומר לך- אחרי קריאה של הרבה מאוד מהודעותייך, אני יכולה לסמן שלושה נושאים עיקריים שאתה כותב עליהם, ושאתה טוען שמאיר כותב עליהם בשיריו. והנושאים הם: זיונים, חרא, גראס (או לחילופין- עשב מתוק). (הכותבת אינה משתייכת לקבוצת "טלסקר") הרשה לי לומר לך- יש הרבה מעבר, בשיריו של מאיר אריאל. יש רגשות, יש אהבה (והרבה ממנה) יש תשוקה, יש ייאוש, יש מרמור, יש מסר, יש מחאה, יש כאב, יש כמיהה, יש געגוע.. ישנם עוד כל כך הרבה דברים שהם לא שלושת הדברים שכתבתי למעלה, אפילו שלעתים קרובות נדמה שאפשר לפרש את הדברים האלו שברשימה שלי ככאלו שהם מהרשימה "שלך". בסמפטיית חינם- שבוע טוב גולוגולוגולוגל.

אם כך

אוליי פשוט תפסיקי לקרוא את מה שאני כותב כך לשנינו יהיה לפחות שקט מההודעה הראשונה שלי בפורום עליי את מתנפלת בחיי את ממש מפלצת יאללה תעלמי לי מהתגובות

../images/Emo26.gif

אני ממש לא מפלצת. אין לי שום דבר נגדך. מותר להעביר ביקורת. ואני אקרא בדיוק מה שבא לי. תהיה בריא.

holly shit

New member
זה הדבר הכי בוגר שאמרת

פה מכל ההודעות שלך. [תראו אותי, מדברת כאילו אני פה שנים..]

למעלה