מישהו יודע?

מישהו יודע?

למי יש את התרשים של האיך לגזור כנפיים לציפורים?אני לא ממש רוצה לגזור להם אבל אמא שלי אמרה שאם אני אשחרר אותם,הם יברחו,או ינשכו(במידה והחלונות סגורים)ואני לא יודעת מה לעשות,הם בני שנה והיום קניתי להם קן הטלה,אבל אני לא יודעת אם להבדיל בן ובת.מי יודע?ואיך כדאי לגרום להם ללמוד לא לעוף?הם כבר אוכלים לי מהיידים,בתנאי שאני לא מכניסה את היידים עצמם,ורק נותנת מבחוץ.ואת הבן כבר לימדתי לנשק,אבל גם,"רק בין הסורגים"

big mama 2

New member
המלצה שלי

לגשת לוטרינר שיגזור בפעם הראשונה וילמד אותך איך.

נעה גל

New member
אבל אם הם פראיים- בשביל מה לגזור?

תוכים פראיים לא מיועדים "למשחק" והם לא אוהבים להיות על הידיים ומפחדים מבני אדם. אז בשביל מה?

אני לא יודעת...

איפה יש אצלנו וטרינר,והם קוקטיילים,ואני מ-מ-ש הייתי רוצה שהם יאכלו מהיד...

נעה גל

New member
אבל חמוד/ה שלי זה בלתי אפשרי להפוך

תוכי פראי (כלומר לא מורגל לבני אדם) לתוכי האכלת יד. כשאומרים "האכלת יד" מתכוונים לכך שהתוכי "מוחתם". כלומר, כשהתוכי היה גוזל בין 3 שבועות בערך, המגדל הוציא אותו מהקן של אימא שלו ובעזרת מזרק (ללא מחט) הוא האכיל אותו במקום אימא שלו (ולכן, זה נקרא "האכלת יד" כי המגדל האכיל את הגוזל ביד עם מזרק ולא האימא). עם הזמן הגוזל לומד להתייחס אל המגדל כמו אל אימא שלו ובגלל זה נאמר עליו שהוא "מוחתם". כלומר, הוא לא מפחד מבני אדם, הוא חושב שבני אדם הם חלק מהלהקה שלו. וכשתוכי חושב שבני אדם הם הלהקה שלו הוא בא אליהם בשמחה, הוא מחכה להם, הוא מאוד רוצה לצאת מהכלוב רק בשביל לשבת על האנשים שמגדלים אותו ולשחק איתם בכל מיני משחקים. תוכים פראיים (כמו שיש לך) הם גודלו רק על ידי האם (כמו שקורה בטבע) והם מפחדים מבני אדם. וזו הסיבה כשפותחים להם את הכלוב הם מתעופפים ישר ואין שום אפשרות לתפוס אותם. אני ממליצה לך לקנות תוכי האכלת יד, ולא לנסות להרגיל את התוכים האלה אליך כי מדובר בתהליך שמפחיד מאוד את התוכי. אפשר לקנות אפילו תוכון שהוא ממש חמוד כשהוא מוחתם וגם ממש לא יקר.

ורציתי רק להוסיף שהאכלת יד אין

פירושו שהתוכי יאכל מהיד,אלאא יהיה מוחתם כפי שהסבירה נעה מעלי.

הבנתי

הבנתי,אני פשוט לא ידעתי את זה...וגם שמתי להם היום קן הטלה,אבל הם לא נכנסים.אמא שלי אמרה שיכול להיות שהפתח קטן מידי,אבל המוכר שמכר לנו את הקן אמר שהוא מיועד לקוקטילים,אבל יכול להיות שהם סתם מפחדים,ורציתי לשאול באיזה תקופה הם מטילים,ואיך בדיוק אני הופכת גוזל קוקטיל למוחתם?

למעלה