מישהו יודע???

taltaltal28

New member
מישהו יודע???

באופן מקצועי מדוע שריר הרגל ננעל כאשר הוא מקבל מכות חזקות לתוכו לדוגמא LOW KICK מה קורה שם בשריר מבחינה רפואית שהשריר מתקשה וננעל. ומדוע לדוגמא שריר הבטן לא ננעל גם אחרי הרבה מכות שהוא חוטף. לדוגמא : אחרי קרב ארוך וחזק לפעמים כמה שעות אחרי קשה לי לבצע פעולות שמפעילות את שריר הרגל והרגל נעולה. ובקרבות זירה לפעמים צריך לפנות את המתחרה על אלונקה מכייון שאינו יכול לעמוד על רגליו וזאת בכלל המכות הרבות שחטף לתוך שריר הירך. ולסיכום מה קורה לשריר מבחינה רפואית ואלי כמה עצות טובות איך לפתור את הבעיה באופן יעיל מלבד אמבטיה חמה וולטרין אימולגיל. תודה

CountDust

New member
נסה באתר הזה ../images/Emo13.gif

לא בטוח שיש בו בדיוק מה שהתכוונת, אבל אני מניח שתמצא שם אינפורמציה מועילה.

או בפורום הזה:

קישור

בודוקאן

New member
מה? מה? מה עשיתי?

אני לא חויתי את זה, אצלנו מרביצים ונחים
תכל'ס, סביר להניח שזה קשור ל- stretch reflex יש בשריר רצפטורים המגיבים למתיחה, ודרך קשת הרפלקס גורמים לשריר להתכווץ. מכירים את הפטנט שנותנים מכה קלה על גיד הפיקה והרגל קופצת? המתיחה (המכה מותחת) גרמה לכיווץ של השריר הארבע ראשי דרך רפלקס. אם לא מסתפקים באותה מכת פטיש קלה, אלא מתחילים להרביץ חזק וסידרתי, אני מניחה שזה יכניס את השרירי לתגובה "טונית" של התכווצות, או אפילו תגובה "טטנית" (מה שקורה במחלת הטטנוס, גירוי עצבי מתמשך...), מאחר והשריר אינו מסוגל להגיע להרפיה והתאוששות. כאן נכנס לתמונה נושא חומצת החלב המצטברת (בגלל ההתכווצות הממושכת), ונוצר מעגל סגור. תוסיפו לזה את הקרעים המיקורסקופיים שנגרמים לשריר בטראומה מעין זו, את התגובה הדלקתית לקרעים, את הגירוי לשריר בעקבות התגובה הדלקתית (איך שריר מגיב לגירוי? מתכווץ! זה מה שהוא יודע לעשות), והרי לכם מתכון לכמה ימים טובים של כאבים.

zoti

New member
למיטב ידיעתי (יכול להיות שאני טועה)

הפגיעות החוזרות ונשנות בשריר הרגל גורמות לו לטראומה שגורמת לשריר להפריש חומצת חלב. יותר מדי חומצת חלב והשריר לא יכול לתפקד. הפגיעה היא הרבה יותר משמעותית כאשר השריר רפוי ולמעשה "נמעך" בין רגל התוקף לבין עצם השוק של המותקף. אין דרך מיוחדת לפתור את הבעיה מלבד מנוחה, מסאג' וקומפרסים חמים / קרים (מיד לאחר הפגיעה כדי למזער דימום ונפיחות).

למעלה