מישהו יודע?

meravhs

New member
מישהו יודע?

היי לכולם. מישהו שמע על בדיקה שנקראת E.E.G . מדובר כנראה על בדיקה לפעילות מוחית, משהו עם אלקטרודות שמחוברות למוח. אשמח לשמוע פרטים. הנוירולוג שלח אותנו לבדיקה ואני מעוניינת לברר אם כדאי. דפדפתי עכשיו בשאלות לפרופ' זמורה האם נדמה לי, אבל כשמדובר באי סימטריה, צד שמאל חזק יותר מצד ימין, הייתכן? חוץ מזה אצלנו הכל בסדר, עפרי במשקל 5 ק"ג, מרגישה טוב, מטופלת בפיוזטרפיה אחת לשבוע, הדבר היחידי שהיא בת חודשיים מתוקן ועדיין לא מחייכת חיוך חברתי, מתי להתחיל לדאוג? מירב

shirar1

New member
אהלן מירב

EEG זו באמת בדיקה שבודקת פעילות מוחית. משתמשים בזה, למשל, כשרוצים לבדוק אם מתרחשים פרכוסים (פעילות אפילפטית). קודם כל, כדאי לך לבקש הסבר מהנירולוג על הבדיקה. חוץ מזה, יש לי חברות שהילדים שלהן מבצעים EEG, אז אם את צריכה מהן פרטים על הבדיקה אני יכולה "לשדך" ביניכן. אגב, אם אני זוכרת נכון, אמורים לישון בזמן הבדיקה. שמחה לשמוע שעופרי מרגישה טוב וגדלה יפה.

../images/Emo65.gifהיי מירב, בדיקת E.E.G היא

אכן בדיקה שבודקת את גלי המוח ולדעתי הכי טוב לקבל מידע מלא מנירולוג. בהצלחה בבדיקה , ותעדכני אותנו איך עבר. גלי

בנושא ה ../images/Emo13.gif

לא לדאוג, היא תחייך חיוך חברתי. לעופרי (הבן) זה לקח 3 חודשים!!!! אמא של עופרי

מירב

הכל יותר לאט. מה לעשות. גם החיוכים והצחוקים. תתעזרי בסבלנות. זה שווה את זה. גם לנו יש אי סימטריות והכי הרבה שאפשר לעשות (לפי מה שהבנתי) זה פיזיו וזה עוזר לתיפקוד...ה-EEG קשור לזה? מי המליץ? בכל מקרה, מסיבות שונות, בגיל מבוגר גם לי עשו EEG. לי הייתה בעיה של מוליכות ביד (עצבים קטועים) ורצו לבדוק עד איפה הם מגיעים, אם בכלל. אז הוליכו לי חשמל מהיד דרך כף היד לאלקטרודות. בלשון המעטה, זו הבדיקה הנוראית ביותר שעברתי. אולי הבדיקה שמדברים אליה היא שונה, אבל אצלי היא הייתה זוועתית. איפה אתם עושים את המעקבים?

נִירִית

New member
eeg

לא בדיקה כזאת נוראית. את צריכה להביא את הילדה לבדיקה כשהיא ישנה (אל תשאלי איך... אני השארתי את הבת שלי ערה משעה 3 לפנות בוקר, וגם זה לא עזר כדי להרדים אותה לפני הבדיקה). אח"כ משכיבים אותה על מיטה ומצמידים לה (בעדינות) אלקטרודות לראש. האלקטרודות האלה בוקדות במשך מס' דקותאת גלי המח של הילדה בזמן שהיא ישנה. הם מסרבים להרדים את הילד לפני הבדיקה, מכיוון שהם צריכים את גלי המח בזמן שינה טבעית. הבעיה הכי גדולה בבדיקה הזו היא לוודא שהילד ישן במהלכה. למעט הבעיה הזו, הבדיקה הזו ממש אינה כואבת.

ממש כמו בדיקת ברה אם כך

אם כך מעבר ברה יכול להוות אינדיקציה או שבודקים שני דבריםש ונים לחלוטין ולכן אין קשר? אולי מישהו קורא שוב לפרופ'?

נִירִית

New member
אצלךנו דווקא עשו הרדמה בברה

נתנו לבת שלי לשתות איזו תרופה שהרדימה אותה מעולה. ב- EEG הם רוצים שינה טבעית. בברה משדרים צלילים למח ועוקבים אחרי התגובה של המח לצלילים האלה, ולפי זה בודקים את השמיעה. ב- EEG בודקים את הגלים החשמליים במח - בעקרון הבדיקה באה לשלול מקרים של "קצר חשמלי" במח או "סערה חשמלית". אצלנו עשו את הבדיקה הזו מכיוון שלבת שלי היו לעיתים התנתקויות (היא בהתה באוויר לזמן ממושך).

איפה עושים אותה בחיפה

יש לך אולי מושג? האם פגות זו סיבה מספיק טובה לקבל הפנייה לבדיקה?

נִירִית

New member
לגבי מיקום...

תישאל בקופ"ח (אנחנו קיבלנו הפניה מהמכון להתפתחות הילד). לגבי הצורך בבדיקה - אני בספק אם קופ"ח תאשר לך את הבדיקה הזו ללא סיבה
אנחנו הפוננו לבדיקה (כאמור) רק לאחר שעלתה בעיה מסויימת. לשמחתנו הבדיקה יצאה תקינה לגמרי. אני לא חושבת שהפגות לכשעצמה מספיקה כדי לקבל הפניה לבדיקה.

meravhs

New member
אורן

נשלחנו לבדיקה משום שהנוירולוג ילדים של עפרי רוצה לבדוק אם התקפי "הבהלה" שלה תקינים כמו אצל כל תינוק או מוגברים. בזמן האוכל או השינה היא קופצת בבהלה, מאבדת אח"כ חשק להמשיך לישון או לאכול רק כעבור כמה שניות אחרי שהיא נרגעת, היא חוזרת לעצמה. אמא שלי אומרת (הגורו שלי) שהיא ראתה בהלה כזו אצת המון תינוקות וזה טבעי לגמרי, חשוב לציין שגם הרופא לא היה חד משמעי בצורך של הבדיקה!!! תודה לכולם מירב נ.ב. אני בעד פגישה צפונית בפסח.

מירב

את הדעה לפגישה תכתבי למעלה- כדי שלא תלך לאיבוד.. וגם איה היתה פתאום נבהלת ופותחת ידיים לצדדים. אבל אף אחד לא מתיחס לזה. רוית קצת הוטרדה אבל לא יותר מדי.. תספרי לי?

למעלה