מישהו יודע

• פותח הנושא roli
  • פורסם בתאריך

roli

New member
מישהו יודע

אם יש באקדמיה קורסים בפומו? בדקתי ברשימת הקורסים של האוניברסיטה הפתוחה וגם התקשרתי ושאלתי ונראה שהם לא יודעים מה זה בכלל. או שהם מעדיפים להתעלם...? ואם לא באקדמיה, אז איפה כן אפשר ללמוד את התחום בארץ (חוץ מקמרה אובסקורה שם למדתי ונפתח לי התיאבון?)

רפרם

New member
המממ...

בחוג לספרות בירושלים יש איזה קורס על פוסט ציונות ופוסט מודרניזם בספרות, את הקורס (נדמה לי) מעבירים כמה סופרים ביחד: אורלי קסטל-בלום, סמי מיכאל, לאור ועוד כל מיני. יש גם קורס על פומו: של ד"ר סלמון במסגלרת לימודי הפולקלור של ד"ר גובר במסגרת החוג לחינוך של ד"R רסניק במסגרת החוג לחינוך של ד"ר שיינברג, שוב חינוך של פרופ´ וקסלר, החוג לחינוך יש גם איזה קורס בקרימענולוגיה של ד"ר וניצקי-סרוסי אבל לזה צריך איזה תואר במשפטים. באופן כללי גם מומלץ ללכת לקורסים של מרצים שנחשבים בעלי נטיה לפומו, ד"ר אראילה עצמון (שכפול השכחה) היא בהחלט כזאת

roli

New member
תודה

אני מבין שאין שום מסלול מקיף בתחום הזה. מעניין אם זה בגלל שהתחום צעיר יחסית(אבל יש עוד המון תחומים צעירים ממנו בהרבה שכן אפשר ללמוד בצורה מסודרת) או שאולי מעורבים פה שיקולים פוליטיים משונים או שפשוט זה לא מעניין מספיק אנשים?! בכל מקרה אני אמשיך לבדוק על קורסים ואם אפשר לשלב אותם במסלול של למודי פילוסופיה אחרים.

orlyt

New member
גם במדעי החברה

יש קורסים שעוסקים בתחום הפו"מ מכיוונים שונים, אבל אלו בד"כ קורסים מתקדמים. אני חושבת שהסיבה שאין מסלול אקדמי של פוסט-מודרניזם, היא שההנחה היא שצריך קודם ללמוד את מה שקדם לפוסט ואז ניתן להביע את הביקורת הפו"מית (כך, לפחות אצלנו, בסוציולוגיה...), בנוסף הפו"מ מתקשר לתחומים רבים וסביר להניח שלכשתהיה תוכנית כזו היא תהיה אינטרדיסציפלינרית ותשלב קורסים ממדעי הרוח (ספרות, היסטוריה, פילוסופיה), אמנות ומדעי החברה.

למעלה