מישהו יודע משהו לגבי טאיקוונדו

mapopo

New member
טקוון - דו /

טקוון-דו היא אומנות לחימה שהתפתחה באופן עצמאי לפני כמה מאות שנים בקוריאה, אם כי באותה העת נודעה בשם טה קיון. טה פירושו ``לבעוט או למעוך ברגל`` , וקוון פירושו - להכות או לחסל ביד או באגרוף. דו פרושו `` שיטה``. טקוון-דו היא טכניקה ללחימה בלתי חמושה למטרות הגנה עצמית והתפתחה כאמצעי להגנה עצמית לקבוצות שבטיות מפוזרות שהיו נתונות לאיום מתמיד משכניהם מחרחרי המלחמה. לבעיטות טקוון דו כח הרסני ביותר וטכניקה מיוחדת, למרות שגם באומנויות לחימה אחרות עושים שימוש בבעיטות דומות, שלמות הבעיטות בטקוון-דו נובעת משליטה מוחלטת בכח, במהירות ובעמדת מוצא נכונה. הרגליים הן נשק הטבעי החזק ביותר שיש לאדם כדי להגן על חייו. טקוון דו מבסס את הבעיטות שלו על עקרון הקפיץ. שרירים וגידים הנתונים למאמץ מתיחה גדול מידי מאבדים את גמישותם כמו גומיה מתוחה מדי הנקרעת או מאבדת את קפיצותה, לכן המטרה היא לבעוט כמו קפיץ המשתחרר בפתאומיות. בגלל החשיבות הרבה שיש לבעיטה בטקוון דו תרגילי מתיחה מיוחדים נחוצים כדי להכין את רגליו של תלמיד לביצוע הבעיטות כראוי. רבים ממאמני הלחימה בארה``ב התחילו את אימונהם בטקוון-דו, כולל אנשים כמו צ`אק נוריס שהיה שמונה פעמים אלוף העולם. בברכה, לחימה משולבת WWW.CMA.CO.IL

פיסטוק16

New member
אז אם ככה....

שווה ללכת ללמוד את זה? אני יודע האימון קשה ביותר אלב זה לא מפריע לי בכלל הבעיה היא שזה לא מטפל גם בתרגילי ידיים מגננות ידיים וכדומה

untitled

New member
הבעיה עם טקוונדו

היא שהוא לא עובד מספיק על בסיס. אתה לומד איך לתת את הבעיטות אבל לא יותר מזה. ללמוד את הבסיס זה הדבר הכי חשוב. וגם הבנתי שאתה עובד יותר על הכוח, ולא על הטכניקה, וזה לא נכון, כי עם טכניקה נכונה יבוא גם כוח

bachar chaim

New member
טאיקוונדו

לחבר שלום! טאיקוונדו זוהיא שיטת לחימה שפותחה בקוריאה והיא מתבססת בעיקר על טכניקות רגליים, מבצעים שם את כל סוגי הבעיטות. בנוסף בזמן תחרויות המתחרים חובשים קסדות ולובשים מין סוג של שכפץ לגוף. השיטה אולי טובה לאימונים ותחרויות אבל לפי דעתי לא יעילה במקרה הצורך לרחוב.לכן השיטה הטובה ביותר להגנה עצמית היא שיטת המגע המלא ( קארטה) ואם הנך מעונין לנסות אז תגיע לאימון נסיון בדוג`ו שלנו בפ``ת. רחוב ז`בוטינסקי 16 פנ` רחוב קרול בכר קארטה דו ישראל. טלפון לבירור פרטים : 03- 9318222 או נייד- 052/470016 בתקוה לראותך במועדוננו, חיים בכר.

viper2k

New member
אחי אין כמו קראטה!!!@

תתקשר לחייים בכר ותבוא לנסות אימון

פיסטוק16

New member
אבל אני חיפאי ו..

אתה מר בכר מלמד שיטת קיוקושין ואצלנו בחיפה ידוע לי רק על שיטת שוטוקאן תוכל להגיד לי קצת עליה?

viper2k

New member
אני לא מר בכר

אני מתאמן במכון של מר בכר ששמו הפרטי זה חיים.תשאיר לחיים הודעה והוא יענה לך כבר

טאי-צ`י צ`ואן בחיפה

איתמר גלילי מלמד טאי-צ`י בחיפה, טלפון 04-8100801, שווה לבדוק. כמו-כן שווה להכנס לאתר: www.taichi-chuan.com בהצלחה

פיסטוק16

New member
יש לי שאלה בקשר לזה

אני יודע שטאי צ`י היא שיטת ריפוי למרות שהיא גם אומנות לחימה אבל איך זה מתבטא בצורה של אומנות לחימה אתה יודע איך מלמדים אותה בחיפה? תודה

טאי-צ`י, רפואה ולחימה

אפשר לקרוא על שלושתם באתר המרכז הישראלי לטאי-צ`י: www.taichi-chuan.com הקבוצה אליה הפניתי אותך בחיפה שייכת למרכז, שבו גם אני לומד. אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות.

איפה בחיפה, מה לומדים

צירפתי לינק ללוח-הפעילויות, צפון הארץ, של המרכז הישראלי לטאי-צ`י. המדריך שם הוא איתמר גלילי, שאת הטלפון שלו תוכל למצוא בקישור המצורף. לצערי איני יודע בדיוק איפה הוא מלמד בחיפה (אני ``דרומי``...). לגבי תוכן הלימודים, שיעור ממוצע בבית-ספרנו יכלול כ-20 דקות חימום, עוד כ-30 דקות של לימוד ותרגול קטה, 20-30 דקות של עבודה בזוגות, 5 דקות של מדיטציה סטאטית (צאן-צ`ואן) בעמידה, וכמובן זמן לשאלות ותשובות - סה``כ שעה וחצי. מדריך מסוים יכול להדגיש יותר קטה, או להדגיש יותר עבודה בזוגות (אני מהסוג הראשון). התרגול בזוגות לא בא ללמד לחימה, אלא עקרונות בסיסיים בטאי-צ`י, כמו הקשבה לבן-הזוג, תזמון, זרימה, יציבה, נשימה, רכות ושחרור ועוד; התרגול הוא של טכניקות לחימה, אבל יכולת-לחימה אינה המטרה אלא תוצר לואי. כאשר העקרונות מוטמעים בגוף, במקרה שתותקף הגוף יגיב מעצמו, ללא תכנון מוקדם וללא החלטה מודעת. חשוב לי להדגיש את זה, שתדע למה אתה בא: טאי-צ`י היא _א_מ_נ_ו_ת_ - לחימה, לא שיטה להגנה עצמית. אשמח לענות על שאלות נוספות (כמיטה יכולתי)

למעלה