מישהו יודע מה זה?

zoozoo7

New member
אולי

הפרופסור לשפות יודע משהו שאנחנו לא יודעים?

zoozoo7

New member
אין בהודעה הקודמת

כוונה לויכוח שהתנהל על מקור המילה מדיטציה

drall

New member
אנדרו כוהן

היי , אני לא בדיוק יודע למה סמבוקי התכוון בשאלתו לגבי האתר בידיעות. יש שם איזו כתבת תדמית על אנדרו כוהן ואין בה שום דבר מיוחד. כשאושו הלך לעולמו פתאום צצו להם הרבה מאוד מורים מתוך הלא כלום . יש אומרים שזה בגלל שהנשמה של אושו התפרקה להמון רסיסים ויש אומרים שברגע שמגרש עירוני מתרוקן הוא ישר הופך למזבלה. בכל מקרה , אנדרו כוהן הוא אחד מהמורים הללו ואני ראיתי די הרבה מאמרים שלו מסתובבים בעשר השנים האחרונות ואין לי שום דבר מיוחד להגיד עליו. הקטע עם להקת הג´ז והכלב נשמע די מדליק אבל מצד שני, צריך לזכור את מה שקו אשקי אמר בהלוויה של לאו צו. "אם הוא היה אמיתי , אף אחד לא היה שומע עליו" דרול

מודט1

New member
אנדרו כהן.

את אנדרו כהן פגשתי בתחילת שנות התשעים ב"בודגאיה" והחוויה לא היתה משהו... שומרים גברתנים וחמושים שמרו על המתחם, וחבר שלי שהגיע עם בתו הקטנה והשקטה נזרק משם ללא אומר ודברים, ולא בדיוק בעדינות... וזה נוסף על מה שדרול אמר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gifכל הגדול מחברו, יצרו גדול ממנו

משום כך אנחנו מחזיקים רק מעצמינו. היית צריך לדעת זאת זה מכבר, זמבוקי...

drall

New member
כל מי שבלימוד חשקה נפשו

ילך ויגדל מיום ליום כל מי שבטאו חשקה נפשו ילך ויקטן מיום ליום יקטן ויקטן ויוסיף עוד לקטון עד שבחוסר המעש יבוא וישכון ומתוך הנוחות השקטה , הקטנה כל היקום מתפעם ונבנה לאו צה טאו טה צ´ינג

yaga1

New member
אני יודע משהוא עליו

מישהוא שאני מכיר נמצא בכת שלו אני מכיר את המישהוא הזה מכת אחרת שבה גם אני הייתי היה דווקא כיף אני לא יודע בעצם אם זה אומר משהוא על אנדריו כהן עצמו(כנראה שלא) אבל בכל מקרה המישהוא הזה שהכרתי אני מקווה שאנדריו יצליח , איך אומרים, לישר לו את הראש
חוץ מזה שהוא היה גם רמאי

drall

New member
אני אגדיר לך

כיוון שהייתי מעורב בכמה וכמה. כת היא קבוצה של אנשים שמלכתחילה מתאחדת סביב רעיון או אידיאולוגיה. מה שמבדיל כת ממפלגה ,נניח , זה שבכת האנשים האלו מייצרים גם תת תרבות עם מנהגים וחוקים משלהם. ויש איזו מערכת של התניות ולחץ חברתי ששומרת את הפרט שבכת מלהפר את החוקים. דרול

zambooky

New member
וזה טוב או רע...

חוקים אלה ואי הפרתם שומרים על הפרט או מגבילים אותו?

drall

New member
לא ממולץ

אם אתה רוצה לדעת תשובה תמיד תסתכל על האנרגיות. טוב , נניח שיש קבוצה שהתארגנה סביב טכניקת המדיטציה הכי טובה שיש. עכשיו האירגון שלה בסופו של דבר דורש מהאנשים שלה אנרגיה כדי לקיים את כל הכללים האלו. אנשים מטיבם תמיד יחפשו את המסלול האנרגטי הכי נמוך , זה שדורש מהם להשקיע מינימום בלי להסתבך יותר מדי. בגלל זה כל כך הרבה אנשים גרים ברמת גן. אז האנשים הללו יפלטו מתוך הכת והם יותירו את המדיטציה שם , כי המדיטציה תתקשר אצלם להשקעה מופרזת של אנרגיה. תסריט שני - נניח אנשים שואבים את האנרגיה שלהם מתוך השותפות שלהם בכת. זו שיתפנות , הם סומכים על הכת שתספק להם את האנרגיה וזה מרחיק אותם ממקור האנרגיה היקומי , כך שהם לא באמת במדיטציה , הם בקבוצה. והם תלויים. בקיצור , כדאי לוותר על כתות דרול

למעלה