מישהו יודע מה הסוד

yaron1

New member
קציצות

מעניין אבל לי אף פעם הקציצות לא מתפרקות. אם הבשר הטחון היה בשר קפוא תכולת המים בו גבוהה וזה יכול להיות הסיבה במקרה זה נסי להוסיף פרורי לחם לתערובת לספיחת הנוזלים. אולי תכולת החלבון בבשר נמוכה וגם זה עלול לגרום לפרוק הקציצה ואז אפשר להוסיף ביצה לתערובת. בעיקרון לא נדרש להוסיף לקציצות תוספים אלו אך מה לעשות ובארץ הבשר שנמכר בסופרים למיניהם על הפנים. עוד טיפ שאפשר לתת זה להתחיל את הבישול על אש נמוכה בעבעוע איטי עד שהחלבונים נקרשים (הבשר משנה צבע) ואם כל זה לא עוזר נסי לטגן טיגון קל את הקציצות ואחר כך לסיר עם הרוטב. ב ה צ ל ח ה.

sammike

New member
עצה לאמא של צליל ואופק

כדי שהקציצות לא יתפרקו צריך להוסיף כמה ביצים כי הם קושרים את התערובת.

תודה לשניכם אבל

אני בדרך כלל מוסיפה ביצים ועדיין בבישול ברוטב הן מתפרקות (בטיגון לעומת זאת הקציצה שומרת על שלמותה...)

נופר 30

New member
תגידי

כשאת מכינה את הקציתצות ומגלגלת אותן בין הידיים את משתמשת בידיים רטובות קל או בשמן ? בכל מקרה מה שאני עושה זה מגלגלת היטב את הקציצות ומניחה אותן בעדינות לתוך המים (לא זורקת ) ומחכה כמה שניות לפני שאני מכניסה את הבאה כדי שיתקשה ואז אם הן נוגעות אחת בשניה או אם את מוזיזה את הקציצות הן לא יתפרקו כמו כן יכול להיות שאת מבשלת אותן יתר על המידה נופר

hazanosnat

New member
אם מטגנים את הקציצות טיפה

מכל צד ואח``כ ממשיכים ומבשלים אותן, לא מרגישים שהן טוגנו והן בד``כ גם לא מתפרקות.

רובנס

New member
ביצים בקציצות לא ולא למה להרוס

את התבשיל בקצף ביצים וטעם ביצים כשיש בתבשיל די והותר חלבונים וגם מגוון טעמים פטרוזיליה תבלינים בצל קצוץ דק וסחוט או פטרוזיליה בצל קצוץ וסחוט תפו`א מגורר דק וסחוט או פראסה קצוצה או במעבד חצי טחונה בצל פטרוזיליה וכו לכל זה להוסיף מעט שמן זית כף או שתיים מים אם הבשר יבש אם מבשלים קציצות בתוספת ירק כגון אפונה וסלרי אז כך: מאדים בצל שום מוסיפים סלרי ואפונה מאדים מוסיפים חצי כוס מים מביאים לרתיחה מנמיכים להבה מוסיפים קציצות מכסים ומבשלים אם מכינים עם רוטב אדום אזי מכינים ראשית את הרוטב ושוב לא מוסיפים הרבה מים אלא בין חצי כוס לכוס מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ואז מוסיפים קציצות במקרה ואני מכינה ממולאים אזי לתערובת אני מוסיפה חלבון בלבד וכף פירורי לחם ובמתכונים בהם יש צורך לטגן בצל ואחכ` לטגן את הבשר וכו אני מוסיפה את החלבון לאחר הטיגון וזה באמת במטרה לאחד את החומרים רק בקציצות ירק אני מוסיפה ביצים בקיצור בתבשיל אם הבשר דביק וקשה הוסיפי מעט שמן ומים והכי הכי שווה זה במקום לטחון את הבשר פשוט לקצוץ אותו הכי דק כך הוא שומר על טעמו וההבדל עצום ודבר נוסף בדרך זו את קונה נתח בשר ויודעת בדיוק מה נכנס לבשר הטחון שלך יום טוב ולא להבהל מההסבר הארוך זה הרבה יותר פשוט בפועל

גלית א.

New member
אני עושה את הקציצות בלי ביצים

מבשר קפוא עם פרוסת לחם או שתי כפות פירורים, בצל מרוסק, קישוא או תפ``א מרוסק ותבלינים. מכניסה אותן לרוטב כשהוא עוד קר ומבשלת לפחות שלושת רבעי שעה. והן אף פעם לא מתפרקות.

למעלה