מישהו יודע האם מותר להשעות ילד משולב?

ועוד שאלה לגבי גן תקשורתי. האם בגן תקשורתי

ילדים אוכלים כריכים מהבית או אוכל מבושל של הגן? האם ישנים שם? כי הבנתי שגן כזה עד 16:45. פשוט אני דואגת כי הילד שלי מאוד בוררן מבחינת האוכל וגם מאוד רזה. הוא למשל לא יסכים בכלל לאכול כריך...

אנחנו מירושלים

ואצלינו היה
ארוחת עשר מהבית-את יכולה לשלוח כריך או פיצה או ירקות/פירות חתוכים וכדומה).
ארוחת צהריים קייטרינג .
בגן שלנו לא ישנו צהריים אבל זה היה גן של גיל 6 וגם הסתיים בשעה פחות מאוחרת (רשמית בארבע, מעשית ההסעות אספו כבר בשלוש ורבע).

TikvaBonneh

New member
הילד שלי הגיע בגיל שלוש לגן תקשורת

גם כן בררן ורזה. אמרתי לצוות שהוא לא אוכל כלום.
אמרו לי "אצלנו אין דבר כזה לא לאכול כלום"
והילד אכל...
הם אכלו את כל הארוחות בגן.
והוא ישן בגן צהריים.
היום הוא בן 8, במשקל וגובה ממוצע לגילו, אוכל יפה.

rm12346

New member
אני זו שכבתה על נושא הצהרון

ולמי שפספס אז הבן שלי בן 5 נמצא בגן שפתי - טיפולי עד השעה 14:00. הגן פעיל עד השעה 14:00 בלבד. אותן שעות כמו גכל הגנים הרגילים וכך גם החופשות. רשמנו אותו לצהרון של העירייה שנמצא ממש צמוד לגן שלו וכך בשעה 14:00 הגננת מעבירה את בני ועוד ילד אחד לצהרון שפעיל בין 14:00-16:30 ויש אופציה עד 17:00.
שם הוא מקבל ארוחת צהריים, הם עושים יצירות, משחקים, יש 2 חוגים פעמיים בשבוע. ונותנים מענה מועט בזמן חופשות ארוכות כמו סוכות, חנוכה ופסח.
בצהרון ישנם 20 ילדים שמתוכם רק בני ועוד ילד מהגן השני באים מהחינוך המיוחד וכמובן שהקשיים שלהם די בולטים בהשוואה לילדים האחרים בצהרון ולגננות בצהרון אין את היכולת והסבלנות להתמודד איתם ולכן הציבו לנו אוליטמטום עד סוף החודש או להכניס סייעת במימון פרטי לכל שעות בצהרון בכל יום או פשוט לחפש מסגרת אחרת כי הן כבר לא יכולות יותר.
אין לי אפשרות כלכלית להכניס סייעת שתהיה איתו לכל שעות הצהרון ובצער רב אני נמאלצת להעביר אותו לצהרון אחר.
עצוב מאד שאף אחד במשרד החנוך או העירייה או לא יודעת מי לא חשב על פתרון לילדים עם צרכים מיוחדים הלומדים עד השעה 14:00.

משפחות שאני מכירה בגנים שפתיים

זה עד רבע לשתיים בלי צהרון.
חופשות כמו בגנים רגילים-רק בלי הקיטנות של הצהרונים שיש לגנים הרגילים.
בגדול את צריכה למצוא פתרונות בעצמך-לעבוד פחות או מטפלת.

shelala

New member
צהרון

שלום לך,

למיטב ידיעתי אין שום כלל שאומר שילד מגן שפתי חייב סייעת בצהרון. מכירה לא מעט ילדים שהיו או בגן שפתי או בגן רגיל והלכו אחר-כך לצהרון ללא כל סיוע, ואף אחד לא דרש מההורים להביא סייעת. מה שכתבו לך לגבי אמא מסויימת וילד מסויים הוא בהחלט לא המקרה הרווח לפי מה שאני יודעת, אבל יוצאים מן הכלל תמיד יש :(
השאלה היא כמובן אם זה מתאים לילד.
יש ילדים שאין להם בעייה להיות עד שעה 16:00 בערך עם עוד ילדים - כשמדובר לפחות בעשרים עד כמה שאני מבינה אם זה צהרון מתנ"ס.
לעומתם יש ילדים שזקוקים לשקט שלהם אחרי יום גדוש בגן - בין אם זה גן רגיל ובין אם זה גן שפתי.
ילד שקשה לו בצהרון עשוי "להפריע" ולהיות חסר מנוחה. הקושי דרך אגב לא חייב להיות קשור לאבחון כזה או אחר.
את מכירה את הבן שלך. אם נראה לך שהוא יכול להסתדר בצהרון, שזו מסגרת פחות נוקשה ופחות מובנית מגן, ולא יזדקק לעזרה אז אין סיבה להתחיל לדבר על סייעת בצהרון.
אם נראה לך שיזדקק שם לעזרה יכול להיות שזה בכל מקרה לא כל כך מתאים לו להיות במסגרת כל היום, ואז אם יש לך אפשרות למצוא משהו עם פחות ילדים כמו אמא שלוקחת הביתה שלושה ילדים, זה עשוי להיות פתרון עדיף.
מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מידי

צודקת לגמרי...

גם קחי בחשבון שבנוסף לזה שיש ילדים שיכולים להכיל צהרון בלי סייעת וכאלה שלא יש גם קבוצה של ילדים וגננת צהרון - בשני המקרים זה יכול להיות ברכה וזוועה. המקרה שאני שמעתי, הילד התחיל צהרון כי אכן אין איסור, והיו ילדים שהוא הכיר וכשעלו קשיים לא ידעו להתמודד וזה היה נורא עבורו. יש סיפורים מוצלחים אבל צריך לקחת בחשבון שיש גם לא....

קודם כל מה הכי טוב לילד....

הבעיה שאני לא יודעת מראש ועוד עכשיו איך בני

יהיה עוד 9 חודשים. זה הרבה זמן לגיל כזה. אני רק זוכרת שכשהוא היה בן 1.3 ועוד לא היה שום איבחון וגם לא היה איחור התפתחותי באופן כללי. היה לו רק איחור התפתחותי באכילה: הוא היה מסכים לשתות רק בקבוק חלב ומדי פעם כמה כפיות של אוכל טחון. שמתי אותו ב"ויצו" ששם 32 ילדים ל4 מטפלות. יומיים אחרי מנהלת הגן אמרה לי שהילד לא מתאים לגן. או שאני מביאה סעיית לארוחות או שאני לוקחת את הילד מהגן. והגן הזה היה נחשב באיזור שלנו בין הטובים. כך הילד נשאר לי בלי מסגרת. כל הגנים הטובים פרטיים היו כבר תפוסים...
גם היום הוא עושה לי בעיות עם האוכל. הוא מאוד בוררן ונורא קשה להאכיל אותו. הוא למד ללעוס בגיל 1.10 ולנגוס ב2.5. כלומר לא מזמן. אבל ההתפתחות הקוגניטיבית שלו תקינה. ולכן ממליצים לי או על גן שפתי או גן רגיל עם שילוב. ומדאיג אותי עינין עם האוכל...

הבן שלי עם איי קיו מעל הממוצע ושפה תקינה

ונמצא בגן תקשורת. כל שאר הילדים שאתו בגן מדברים וממה שאני יכולה להגיד אין להם בעיה קוגניטיבית אלא בעיית תקשורת. שמונה חברים שעושים כיף ביחד, נפגשים אחרי הגן וגם משולבים בגנים ליד.
בררנות באוכל יש להרבה ילדים ובגני תקשורת לא יחזירו לך אותו בגלל זה.
אולי תתייעצי עם הגן הנוכחי (נדמה לי שזה אלוטף) או עם הורים מהאזור על הגנים בעיר שלך, אולי גן שפתי לא מתאים לו?
זה פתרון שלא מתאים לכולם (לא קשור לאיי קיו)....

yuliyuli1

New member
אכן אין כלל כזה

יש לי חברה שהבת שלה בגן שפתי והיא לא צריכה סייעת בצהרון

1אילת2

New member
שרון, נשמח את תעדכני מה העלית בחכתך

ומה היתה עמדת בית הספר.

למעלה