מישהו יודע האם מותר להשעות ילד משולב?

מישהו יודע האם מותר להשעות ילד משולב?

סליחה על ההודעה החדשה, זה דחוף למחר בבוקר
לא מוצאת חוזר מנכ"ל בנושא

מדיניות בית הספר

בנוגע להשעיות חלה על ילד משולב,
כנ"ל גם ילד בכיתת תקשורת ,
אלו"ט ניסו לטפל בתופעה לא יודעת היכן זה עומד,

שאלות לגבי גן שפתי

אני גרה בנתניה ורוצה לרשום את בני לגן שפתי. כרגע הוא נמצא באלוטף. לא מצאתי כל כך איפה אני יכולה למצוא פרטים קטנים על הגן. לתחילת שנת לימודים הבאה הוא יהיה בן 3.
השאלות שלי בעיקר לכל מי שמכיר מקרוב גנים שפתיים. ואם יש משהו שמכיר גן בנתניה אז עוד יותר טוב כי אני יודעת שמעיר לעיר יש שוני.
אז ככה:
מהו סדר היום? האם ילדים אוכלים ארוחת צהריים חמה שם? ישנים? איזה ארוחת בוקר - כמו בגנים רגילים כריכים מהבית או מאורגן כמו באלוטף?האם ילד זכאי ללכת לצהרון מתנס לפי מקום מגורים?
כמה שעות טיפוליות מקבל ילד? האם יש לו זכות לקבל טיפולים גם ממכון להתפתחות הילד? כמה שעות שבועיות? עד איזו שעה הגן עובד?

2) גן פרטי
ועוד שמעתי שיש גנים פרטים בהם ילד יכול לקבל סעיית בדיוק כמו בגן עירייה. ולגנים אלו יש סמל מיוחד. מהו הסמל?

תודה רבה!
אשמח לכל מידע שתוכלו לתת לי!
כי פשוט אין את מי לשאול. כולם אומרים רק דברים כלליים שיש הרבה באינטרנט.

רואה 6 6

New member
גן שפתי פועל כמו כל הגנים במסגרת מ.החינוך.

כלומר,עד שעה שתיים. באופן מובנה יש המשך שנת הלימודים (למרות שזה קייטנה בעצם) עד אוגוסט.
זהו.אין שעות מיוחדות נוספות.מסגרת הפעילות תלויה בכל גננת באופן אישי אך אינה חורגת מתכני משרד החינוך.כל מה שמלמדים בגן רגיל ילמדו גם שם,תלוי בהיקף.אין ארוחת צהרים.
טיפולים פרא רפואיים זה סיפור שמתקצץ פה ושם במהלך השנים האחרונות אבל זה מראש פחות בכמות לעומת גן תקשורת.בטח יהיה ר.בעיסוק שעה לילד בשבוע,ק. תקשורת בטח שעתיים בשבוע,ר. באומנות שעה וזה בערך זה.הטיפולים הרבה פעמים לא פרטניים אלא משותפים וברור שאת יכולה להמשיך בכל טיפולי קופ"ח שהיו לך קודם באותן הקלות ותמיכות.

לגבי הגנים הפרטיים,לא בקיאה בחריגויות כאלה אבל אני משערת שמדובר בגנים שיש להם אישור של משרד החינוך ואפעס,לא נראה לי שתמצאי משהו כזה מגיל שלוש. ר

TikvaBonneh

New member
,תשובות

בגן שפתי לא אוכלים צהריים ולא ישנים. זה אותן שעות כמו גן עירייה רגיל.
לגבי צהרון, לא מזמן כתבה פה אם על צהרון שלא מוכנים לקבל את ילד סייעת, ושהעירייה לא נותנים סייעת.
כן, יש לילד זכות לקבל טיפולים מהתפתחות הילד, 3 שעות בשבוע.
לגבי גן פרטי, אי אפשר לקבל סייעת כמו בגן עירייה.

לגבי צהרון

תודה תקווה. רק אני לא בדיוק הבנתי מה שכתבת לכבי צהרון? את יכולה להסביר?

TikvaBonneh

New member
בצהרון אין לילד סייעת אישית

ואין להם מענה לילדים עם צרכים מיוחדים.
דרשו מהאמא בצהרון שתביא סייעת על חשבונה.

רואה 6 6

New member
לא מדויק.

יש הרבה,הרבה גנים פרטיים. גנים קיבוציים למשל הם פרטיים בהרבה מקרים.(יש לי קולגה שמשלבת היום בגן פרטי בקיבוץ ליד היישוב שלי,אך זה גן שקיבל אישורים).

תקווה דיברה על גן שפתי/התפתחותי

אם צריך שישאר בצהרון אחרי השעה 2 יש לקחת בחשבון שהוא לבד. שמעתי על עוד מקרה שהילד לא יכל להשאר בצהרון לבד והעיריות לא נותנות סייעת כי הם כבר בחינוך מיוחד..... צריך להערך לאפשרות הזו.
צריך לקחת בחשבון שחלק מהגנים השפתיים/התפתחותיים לא יודעים לעבוד עם ילדים על הרצף כי להם יש גני תקשורת וצריך לברר טוב טוב לאיזה גן שפתי/ התפתחותי מגיעים (הייתי בדילמה דומה לא מזמן ובסוף הלכתי על גן תקשורת).

לא הבנתי סעיית זאת היתה דרישת צהרון או שילד

לא יכל להיות לבד? כי בעצם גם כאשר ילד בגן רגיל + סעיית אז בצהרון עדיין אין סעיית. ואיכשהו ילדים מסתדרים בלי. לא ברור לי האם במתנס יקחו את הילד...

זהו שהצהרונים לפי מה שכתבו פה

ממש לא תמיד מוכנים לקבל ילד שזקוק לסייעת.
גם אם הוא בגן רגיל וגם אם הוא בגן שפה.
תבררי כבר עכשיו בצהרון של המתנ"ס לפני שאת מחליטה על גן.

TikvaBonneh

New member
זו הייתה דרישה של הצהרון

את מתכוונת שאת מכירה מקרים של ילדים בגן רגיל +סייעת שמסתדרים בצהרון בלי סייעת?
אז כנראה שבכל צהרון יש מדיניות שונה.

האמת שאני ככה הבנתי מעובדת סוציאלית. כלומר יש

סעיית לגן .גם שם היא נמצאת לא כל הזמן (מקסימום 24 ש' במקרה טוב) כי לגיל 3-4 לא חייבים לפי חוק לתת סעיית , אלא יש איזשהו סידור שבדרך כלל נותנים סעיית אבל לא חיייבים ויכולים גם לא לתת. לגבי צהרון בטוח לא נותנים. אבל חוץ מזה אין לי מושג מה קורה בצהרונים. לכן פניתי פה כדי לברר.
פשוט אצלנו שיבוץ בצהרוני מתנס מתבצע לפי גנים רגילים. והילד שלי לא יהיה בגן רגיל. לכן לא היה לי ברור איך פותרים בעית השיבוץ. אבל על זה שבצהרון יכולים לדרוש סעיית בכלל לא ידעתי... אני אפילו לא אמרתי להם שילד בספקטרום. רק שאלתי בטלפון האם ילד מגן שפתי יכול להיות משובץ לצהרון. גם לשאלתי לא קיבלתי תשובה..

למעלה