מישהו יודע במקרה...

אילילי

New member
מישהו יודע במקרה...

לאיזה מרחק בקילומטרים ניתן לשמוע את צופר האוניה קווין מרי????

דאויד

New member
הצופר האוניה קווין מרי

סופסוף שאלה מעניינת. וככה הוא נראה (בתמונה המצורפת). אני לא יודע לאיזה מרחק הוא נשמע, אבל פרט לא פחות חשוב הוא שהצופר נשמע בצליל "לה": The QM2, the biggest passenger ship in the world and the first such transatlantic ocean liner built in 35 years, will make Port Everglades its winter port. Her first entrance came at 7:10 a.m., announced by a growling bass horn - it's an "A" on the musical scale - that cut through the hazy morning and momentarily drowned out the noisy thwapping of at least 16 helicopters. A banner plane with the message "Fort Lauderdale Welcomes QM2" circled above the helicopters. עוד מידע כאן.

אילילי

New member
תודה...תודה...

אני משתדלת להפתיע... לפי מה שהבנתי(ואני לא עד כדי כך טילגנטית) בקווין מרי 1 הצופר נשמע למרחק של 16 ק"מ. על קווין מרי 2 לא מצאתי את המידע הרלוונטי... המון תודה לכל המתייחסים... וסופשבוע קסום

ססילי

New member
16 ק"מ?! אבל איך עומדים בזה

האנשים שעל הספינה? אם הצופר חזק כל כך, נראה לי שהאנשים שעל הספינה יכולים להתחרש מצליל כזה - לא?

amng

New member
ובעניין צופרים... ליאכטונרים

בלונג איילנד ניו יורק משתמשים המון בצופר קטןכזה שלא ראיתי כאן ביאכטות למשל :כשמגיעים לנמל אחרי הפלגה אז צופרים לקרוא למישהוא שיעזור בעגינה או בלב ים כל היאכטונרים צופרים בהתרסה כשסירת מנוע עוברת קרוב מדי ועושה גלים או כשעוברים ליד עוד יאכטה ורוצים להגיד שלום או לשאול משהוא. טוב, לא הייתי ממליצה כל כך להשתמש פה בצופרים מספיק הרעש המטומטם בכבישים. ים שטיל ממורדות הכרמל

zina71955

New member
במקרה שמעתי פעם את הצפירה שלה

בלס פלמס גרן קנריה. בדרכי ממערב אפריקה ללס פלמס (מדרום לצפון) ברוח צפונית שמענו 5 מייל (כ 9 ורבע ק"מ) לפני הנמל צפירה של צופר קיטור ענקי. כשנכנסנו, עמדה שם ה QM2 והיתה בתהליך יציאה. כשהיא הפליגה וצפרה 3צפירות פרידה כל הנמל רעד. המרחק המקסימלי תלוי בצלילות האויר וכוון הרוח כשמדובר בשטח ים פתוח.

דגאי

New member
יש אפשרות ?

יש אפשרות להרכיב צופר כזה על סובארו ?

למעלה