מישהו יודע, אולי

yasha31

New member
מישהו יודע, אולי

אם בקופ"ח מכבי, מגן זהב, ניתן לקבל איזשהו החזר, אפילו מינימלי, על טיפול פסיכולוגי שניתן באופן פרטי?

ש ל י ק

New member
היי יעל

ממש לא, לפני כמה חודשים הגעתי עד המנהל המחוזי, ישבתי אצלו בחדר צעקתי, בכיתי ועם כל האמפתיה שלו והוא באמת ניסה לעזור ככל יכולתו אבל עם קביעת חוקים אי אפשר להתווכח ולכן זה לא עזר לנו. הטיעון שלי גם היה שישנה השתתפות שלהם לפסכולוגים של הקופה אבל רובם לא יכולים לעזור לילדנו ויש צורך לקבל טיפול פסיכולוגי כמו בשניידר או במקומות אחרים עם פסיכולוגים התנהגותיים שבקיאים בתסמונת ולכן רציתי לקבל לפחות את ההפרש בין מה שהקופה מאשרת לבין הפסיכולוגים שאני לוקחת את ילדיי ונאדה לא עזר לנו. לגבי בנך, יש השתתפות של הקופה עד גיל 9 , תבדקי מול שביק את הפסיכולוגים המומלצים ע"י העמותה ואולי מישהו מהם גם ברשימה של קופ"ח מכבי.

חגית35

New member
בזמנו קיבלתי במאוחדת

טענתי כמוך, שאני מעדיפה את שניידר על פני הפסיכולוגים שברשימה שלהם, וכל עוד ההחזר לא יעלה על מה שהקופה משלמת להם אז מה אכפת להם? אז שם היינו משלמים 200 והיו מחזירים לי את ההפרש מ-110 ש"ח שזה 90 ש"ח. אבל זה היה מדורג, ז"א ההחזר היה יורד כל כמה טיפולים מבחינת אחוז ההחזר. למזלי במקרה הזה (לא אומר שבאחרים כן) הסכימו אתי והממונה על שירותי בריאות הנפש במאוחדת אישר לי ללכת לשניידר ועל כל קבלה קיבלתי החזר מדורג כפי שמגיע לי מהביטוח העדיף (שזה לא משהו אגב, אבל יותר טוב מכלום, 12 טיפולים בהחזר תשלום מופחת ואח"כ עוד 12 עוד יותר מופחת ובסוף 12 אחרונים, החזר הכי נמוך. מה שהדהים אותי, שזו לא זכאות קלנדרית אלא לכל החיים- היינו מגיע לך להיות פעם בכל חייך אצל פסיכולוג ולקבל על זה החזרים!!!! אבל בכללית זה לא ככה, שם זה כן קלנדרי, וכל שנה ניתן לנצל שוב 45 פגישות!!! שזה הרבה יותר מכל קופה אחרת).

yasha31

New member
../images/Emo7.gif

תארתי לעצמי. זה יוצא לנו 1400 ש"ח לחודש (350 ש"ח לפגישה) וזה קשה. בינתיים הודענו על הורדה במינון לפעם בשבועיים. באסה.

ש ל י ק

New member
מבינה אותך, היו חודשים

ששילמנו 2800 ש"ח לחודש על טיפולים פסיכולוגיים, כיום אני משלמת על הקטן 1200 לחודש והגדול התחיל בשניידר וגם שם אאלץ לשלם 800 ש"ח לחודש. אבל יעלי זה שווה כל אגורה כי זה עוזר, בשבוע שעבר הייתי עם הקטן ביחד אצל הפסיכולוגית ובדרכה המקצועית והטובה היא גרמה לו לשיתוף פעולה איתנו , להוציא החוצה את הדברים והיא התחילה לתת לו כלים להתמודדות עם הגילוי שבעצם גם לו יש קושי ...

yasha31

New member
שלי ../images/Emo24.gif

שמחה כל כך בשבילכם שהטיפול עוזר! איזה כיף לשמוע! האמת, שגם אצלינו היה משהו שהפסיכולוג עזר באופן מיידי. אני אחשוב מה לעשות. גם לי חבל לקצץ. נמצא פתרונות אני מקווה...

המסקנות../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif

א. להתעקש מול קופת החולים - כמו חגית. הטיעון שהכי עובד הוא שבשניידר (או בשערי צדק) יש טיפול הוליסטי ומומחיות לטיפול בטוראט ובקופת החולים אין - אז, או שיפתחו מרפאה לטוראט או שיממנו את הטיפולים. אצלינו זה עבד - במכב"י לאחר אישור מיוחד של הממונה המחוזי על בריאות הנפש. לא שזה היה קל - אבל לא ויתרנו. אני לא יודעת עד כמה זה עובד היום כי בסה"כ עברו כבר למעלה מ- 15 שנים. אבל, אסור לוותר! ב. אם קופת חולים עושה בעיות - אז לעבור לקופת חולים אחרת. אני פותחת שירשור ומבקשת לעדכן בהמשך לגבי שתי סוגיות: א. באיזו קופת חולים אתם מבוטחים. ב. האם אתם מקבלים החזר עבור טיפול פסיכולוגי. ג. מה עלות הטיפול. ד. מה גובה ההחזר שהקופה אישרה.

yasha31

New member
טוב, אז ככה:

לפני שנתיים היינו מטופלים אצל חנה וייסמן בשניידר, אנחנו מבוטחים כאמור במכבי. הטיפול עלה 800 ש"ח בחודש ולא קיבלנו שום החזר, אפילו לא אגורה שחוקה למרות שנלחמנו קשות, כתבנו מכתבים, הבאנו אישורים, המלצות שמאוד חשוב שיעשה את כל הטיפולים בשניידר תחת מטרייה אחת - ונאדא. לא עזר כלום גם כשאיימו שנעזוב. רק בגלל שהיינו כל כך עסוקים שכחנו לממש את האיום. אולי עכשיו זה הזמן. קיוויתי שאולי משהו שונה עכשיו במדיניות ואני רואה שלא...

חגית35

New member
גם אם תעזבי יש תקופת אכשרה

בכל ביטוח את יודעת זמן צינון שבו אין לך עדיין זכאות לממש את ההטבות בד"כ זה בין 3 חודשים לשנה תלוי למה תבדקי זאת עם הקופה ליתר בטחון!

לא ידעתי שמשלמים בשניידר,../images/Emo130.gif

היום הייתי שם בבדיקה ראשונית ואמרו שיזמינו אותנו להבחון, (התרשמתי מאוד) אבל לא הזכירו תשלום על מה משלמים ומתיי?

שביק

New member
הביקור הראשון לצורך מיון ראשוני הוא

אכן ללא תשלום. אפשר להשאיר את הארנק בבית או אצלי (מלא)
שאר הבדיקות, איבחונים וטיפולים הם בתשלום מסובסד לפי תעריף של קופ"ח, שהוא בהחלט נמוך בהרבה מאש מחירי רפואה פרטית.

שביק

New member
תמיד רצוי כמה שיותר. ואני לא שומרת

עליו, אני לוקחת אותו
בהצלחה שביק

חגית35

New member
משלמים על פסיכולוג, ביו פידבק

כמובן שעל מעקב ונוירולוג או פסיכיאטר לא לפעמים לנוירולוג מבקשים להמציא טופס 17 מהקופה לפרופ' אפטר לא וגם לא לנוירו פסיכולוגית אבל ביו פידבק טיפולים פסיכולוגיים אצל חנה וייסמן טיפולים חדידים אחרים אם יש שם כמו קבוצות הדרכה או תראפיה- כן משלמים. ככלל מה שתחת מטריית בריאות הנפש זה ציבורי לכולם לא משנה מאיזו קופה אז בכללי לא משלמים אלא אם רוצים טיפולים נוספים שלא נכללים במטרייה הציבורית

החזרים מקופת חולים מכבי

גם אני ניסיתי בשעתו ולא עזר. לפחות התנחמתי בעובדה שהילד קיבל טיפול אצל פסיכולוגית שמבינה בנושא ולא איזה פסיכולוג שיודע על התסמונת מהספרים ואנחנו משמשים כשפני נסיון אצלו. משה

תודה חגית

היום התקשרה פסיכולוגית אם הבנתי נכון בשם שרונה, ואמרה שאנו צריכים להגיע לפגישת הכרות ושהיא כנראה תהיה זאת שמלווה אותנו, התביישתי לשאול אם זה בתשלום וקבעו לנו תור דחוף כי ד''ר אפטר התרשם שהמצב קשה, (כי הילד היה נרגש באותו יום שד''ר אפטר ראה אותנו והתנהג פשוט נורא , ממש כמו לפני ההתחלה עם פבוקסיל,בגלל האווירה הילדותית והנעימה בבית החולים ) אני שמחה לשמוע שהליווי הפסיכולוגי הינו חינם, כי למרות התרשמותי לטובה מהמירפאה ובעיקר ממקצועניותו של פרופסור אפטר ,שקלתי לוותר לעת עתה כי אני לא מסוגלת לעמוד בסכומים שהוזכרו פה, לצערי במרפאת בריאות הנפש באיזורנו הפסיכולוגית שמלווה אותנו בביקורים השבועיים לא ממש מניבה פירות, ובעיקר משחקת איתנו וכמעט לא מדברת , אפילו השבוע כשי הגענו לטיפול היינו אחריי חוויה לא נעימה של תקיפה מצד שכן (בני ואני ) וקיוותי שבדרכה המקצועית היא תדובב אותו כדי להסיר את החרדה (אפילו אני בטראומה) והיא פשוט שמעה ואמרה "אוי אוי אוי " ועברה הלאה למשחק האהוב על בני " סולמות ונחשים". הבעיה שהיא גם מאוד נחמדה ואני פשוט לא מסוגלת להעביר את זה הלאה ולבקש מישהי אחרת, לכן אני כל כך שמחה שאוכל לקבל את הליווי במקום כזה, כי אפילו המרחק וההוצאה של הנסיעות לשניידר לא קלים ,זה שווה ואת במחיר הזה אני מסוגלת לעמוד ב''ה. שוב תודה ואיחוליי בריאות איתנה לכולנו,

חגית35

New member
אולי שרון צימרמן התכוונת

אבל היא לא מייעצת כמו פסיכולוגית זה שירות שניתן בתשלום היא בשלב האיבחון ואח"כ מתאמת אולי קשר בין גורמים, אבל לא זכור לי שטיפלה ישירות בבני.

למעלה