מישהו יודע אולי

מישהו יודע אולי

איך קוראים לשיר של כוורת שבו גידי גוב מדקלם סיפור ויש שם שורה שהוא אומר - ´הם אמרו לו תתעודד, המצב יכול להיות רע יותר. אז הוא התעודד ובאמת נהיה רע יותר....´ [או משהו כזה
] ולא יצא לי, אז תודה רבה לכולם על העזרה עם שירי הסתיו

סאביבית

New member
שיר המכולת

רוב הקטע מבוצע לפני השיר. בסוף השיר הוא אומר: "וכך הולך לו יודופוליס והדמעות זורמות על פניו ללא הפסק, ללא הפסק, זה לא עסק, זה לא עסק...".

התמ-ים

New member
יש לך ת´הופעה? כוורת בפארק?

לאחר סיפור המכולת, על עלילותיו של יודוקוליס ליפשיץ, אותו עודדו הוריו "התעודד בננו, המצב יכול להיות יותר גרוע", אז הוא התעודד, והמצב באמת נהיה יותר גרוע .... מופיע שיר המכולת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה כן השיר.

לפני שיר המכולת, יש את "סיפור המכולת": "הוא נולד למשפחת קימל עצוב ומיותר, ומייד שינה את שמו ליודוקוליס ליפשיט כפעולת תגמול..." מוסר ההשכל של הסיפור (שנאמר לו ע"י הזקן): "אם תמשיך ככה תרחיק לכת, יא שמנדריק! בנה לך מכולת ושם תמצא את אושרך". הסיפור מסתיים ב: "ובלילות חורף קרים יושב לו יודוקוליס עצוב ומיותר, ושר". ואז מתחיל שיר המכולת. ואכן, כמו שציינו מעלי, בסוף השיר שומעים את אחרית הדבר שמקריא גידי גוב (אני מצטטת מהזכרון) - "וכך יושב לו יודוקוליס לישפיט עצוב ומיותר, והדמעות זולגות מעיניו ללא הפסק. (וכו´ וכו´) זה לא עסק. היא לועסת. זה לא יוסף וכו´ וכו´ וכו´. הסיפור עצמו (שהוא אכן לוקח כמה דקות) לא מופיע באלבום בוא מופיע שיר המכולת ("סיפורי פוגי") - הוא בוצע רק בהופעות. אפשר למצוא אותו בדיסק הופעה חיה כלשהי שתנובה פעם חילקו לפני מופע האיחוד האחרון של כוורת (ויש לי אותו) או באלבום האיחוד המשולש של 1998. את הטקטס של "סיפור המכולת" ניתן למצוא בספר השירים והמונולוגים של דני סנדרסון "אני אדם פשוט, סוניה".

zimes

New member
אנשי הארון - אגדה שהיתה באמת

היו שם עוד כמה הברקות נחמדות כמו "לא בוכים על חלב שנשפך, אז הוא שפך חלב", "רח´ למה פינת מה זה". אוף. למה אני סנילית?

trilliane

Well-known member
מנהל
"אנשי הארון" דווקא מופיע באלבום

הנ"ל - "סיפורי פוגי". וגם את הטקסט המלא שלו ניתן למצוא באותו ספר של סנדרסון "אני אדם פשוט, סוניה".

../images/Emo51.gif לכולם

[ונדמה לי אפילו שמצאתי את הקטע שחיפשתי
] ועוד בקשה, אם אפשר.. חיפשתי ואין אתר שלה, אין מילים לשירים שלה בשום מקום, אז אולי פה? ´נישקתי בחורה´ של מיקה קרני. למישהו יש את המילים?

גנגי

New member
נישקתי בחורה!

מילים ולחן: מיקי שביב מדוד מדוד אני בודקת אפשרות זה די נשמר בי עוד משיעורי ספרות קצת התרגשתי מפשטות ההיענות זה מין מצב כזה גובל ברוח שטות אתה יודע שאני זה בשבילך אתמול בערב נישקתי בחורה נישקתי בחורה! פתחתי צוהר אל חיי שעשועים היו חשמל ומחשכים ואיש אחד החזיק לי את היד והחדיר בי מבטים חוויתי משהו על סף קהות חושים אתה יודע שאני זה בשבילך אתמול בערב נישקתי בחורה נישקתי בחורה! בקיץ שעבר דחיתי הזדמנות אתמול הפתיע, אז בהחלטיות גירשתי מחשבה שבאה בחסות האגודה לגינונים והתחסדות אתה יודע שאני זה בשבילך אתמול בערב נישקתי בחורה נישקתי בחורה! נשיקות - גנגי.

יווווו, תודה. תודה. תודה

שנים שאני מחפשת את השיר הזה! [אם הייתי יכולה, הייתי מנשקת גם אותך
] שוב,

רוסטו

New member
ועוד הבהרה לגבי כוורת

מונולוג הפתיחה הארוך לפני "שיר המכולת" אכן בוצע רק בהופעות אבל בגירסאות שונות בכל איחוד. המהדרין מן המהדרין יודעים להבדיל שסילביה במפר אומרת ליודוקוליס "חלאאק" ב1984 ו "לך הבייתה חולירה" ב 1990.. גם שאר המערכונים של כוורת שונו בהתאם לרוח התקופה- כמי ששמע עשרות אם לא מאות פעמים את הגירסה של 84 היה קצת צורם לשמוע את הבדיחות התפלות משהו ב1990 (חומה ומגדל- יורם ארבל-ככה לא בונים חומה. המעפילים-הפליצו את עצמם חוף וכו´ וכו´). למרות זאת, כהופעה נטו, הופעת הפרידה של כוורת שנערכה בפרק הירקון ב30.9.1990, הייתה לטעמי אחת ההופעות הטובות ביותר שנערכו בארץ ובטח של להקה ישראלית. 50 אלף איש שילמו אז בממוצע 25 ש"ח לכרטיס וראו את כל שבעת המופאים מתעלים על עצמם. כילד בן 14 אז- אני זוכר את ההופעה הזו עד יום. במקביל דאגתי שיקליטו לי את השידור החי- אבל מי שהקליט הקליט מרשת ג´ ולא מגל"צ כך שכל ה"בלדה על ארי ודרצ´י" פוספסה בגלל חדשות ופרסומות. בכל מקרה עד היום משעשע שלמוע את אותם חדשות של 11 בלילה מ 1990- הידעתם שיובל נאמן היה אז שר האנרגיה?

למעלה