מישהו היה פה......

eMiFrEaK

New member
מישהו היה פה......

ביום הפתוח של העתודה באוניברסיטת ת"א???? אני מתלבטתתתתתת....לא יודעת מה לעשות =\ לנסות להתקבל או לא???

Janem

New member
תגובה

לא יודע מה איתך, אבל אני באופן אישי, דוחה את הגיוס שלי ורץ לעשות פסיכומטרי בקיץ בשביל לנסות להתקבל לשנת הלימודים של 2005. זה משתלם כי זה לימודים על חשבון המדינה ונפטרים מזה מהר. אני יודע שלי לא יהיה כוח ללמוד עוד שלוש שנים כשאני אמור לסיים ת'שרות. מה גם, שאם לא עתודה, אני בשטחים. לא הייתי במפגש, אבל למרות הכל כדאי לך לנסות להתקבל, גם אם זה אומר עוד לימודים, זה שווה בסוף, כשתראי שיש לך תואר וכולם רק מתחילים ללמוד. מקסימום לא אז לא.

eMiFrEaK

New member
אתה צודק...

זה אחד הטיעונים שלי ללכת על זה.. חחח ותודה רבה =)

eMiFrEaK

New member
הבעיה..כמה שזה נשמע נחמד...

אני מדברת ספציפית על עתודת רפואה.. זה 7 שנים ללמוד.... ואז בגיל 25 כשכולם כבר מתחילים את החיים שלהם... אני אצטרך ללכת לצבא...וכנראה גם לשרת בשטחים...שזה אומר לחזור פעם בשבוע -שבועיים... וזה אומר שאין שום מצב למשפחה לפחות עד גיל 30.... מצד שנייייי...היתרון הענק הוא כספי... משלמים לי בסביבות ה90 אלף!!! זה המווווון כסף.. שאין לי אותו חחח וחוץ מזה אם יש סיכוי קלוש שאני אתקבל שנה הבאה... יש מצב שבעוד 3 שנים הסיכוי יקטן עוד יותר.. כי הדרישות עולות כל הזמן =(

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בתור רופאה, אין לך כמעט סיכוי לשרת בשטחים, אם תלמדי בעתודה הצבא יממן את לימודיך, מה שאומר שהחיסכון הוא אדיר, כמו כן הניסיון שתרכשי בצבא יעזור לך מאוד באזרחות, חוץ מזה יהיה לך מצב למשפחה החל מגיל 25 ולא 30, וכאשר את מתחתנת תהיי זכאית לשחרור מוקדם. אל תתלבטי, לכי לעתודה.

Rinushkaa

New member
היא לא תהיה זכאית לשחרור מוקדם

יש לה הסכם קבע חתום ללא סעיף הריון או לידה..

Rinushkaa

New member
לפני...../images/Emo8.gif

ביום החיול חותמים על הסכם שלפיו לומדים 3 שנים, משרתים שירות חובה 3 שנים וקבע 3 שנים. אחרת אין על מה לדבר..

Rinushkaa

New member
בעצם

אם לומדים רפואה (7 שנים) אז הקבע הוא רק שנתיים ואם לומדים הנדסה כלשהי הלימודים אורכים 4 שנים והקבע נותר 3. אגב, גם בנות עושות 3 שנים סדיר ולא שנתיים. בעניין חתונה - תמיד אפשר להתחתן בזמן הלימודים/שירות - אבל לנהל חיי משפחה בצורה הזאת זה באמת לא סימפטי במיוחד - בתור מועמדת לעתודה זה הדבר שהכי מרתיע אותי היום.

eMiFrEaK

New member
דווקא בתור רופאה..

לפחות בשנתיים הראשונות.. אני אשרת ביחידות שדה... רק אח"כ ניתן לעבור לעורפי... אם אני אתחיל את השירות שלי ב25... אני אהיה בצבא עד 29... וזה אומר שבשנים האלו אין שום מצב שאני אוכל לגדל ילד... אני לא מתכוונת להביא ילד לעולם שיראה את אמא שלו פעם בשבועיים ובמקרה הטוב פעם בשבוע.. אבל הניסיון הוא באמת בונוס גדול...

jeniam

New member
אני הייתי...

ואני מתכוונת לנסות להתקבל...אבל לא לרפואה..... בכל מקרה זה מסדר לך את החיים כבר עכשיו..אני מאמינה שזה משתלם בסופו של דבר וגם נותן לך שירות משמעותי שלא כולל בתוכו עירבוב קפה....

ב ../images/Emo23.gif רחב...

אני ממליצה לך להתקבל לאוניברסיטה בת"א.... משתלם לך בטירוף! אני גם מתכננת ללמוד שם כשאני אסיים את הנדסאים... אם עד אז לא יתחשק לי להקיא מהאוניברסטיה הזאת כמובן..

Elanora

New member
אוניברסטית ת"א נחשבת מאוד!!!

הפקולטה לרפואה נחשבת שם מאוד... ואני רוצה עתודה רפואית כמו שלא רציתי שום דבר בחיים שלי, אני רוצה להיות רופאה, גניקולוגית עם קלינקה לרפואת נשים משלי...אבל בשביל זה צריך אבא שעובד בבורסה ואמא שעובדת מאחוריה מסקנה: אין לי כל כך הרבה כ-ס-ף!!! אז למה לא לעשות את זה בצבא? התנאי קבלה ממש ממש קשים.. אבל!!! אם לא מתקבלים לשם, זה לא סוף העולם!!! בצבא יש תפקיד- פארמדיקית..תפקיד קרבי, אבל מעניין מאוד, הקורס ארוף, הטירונות 04, אבל גם משם יוצאים עם ניסיון, וסיכוים למציאת עבודה!!!

eMiFrEaK

New member
חחחח ../images/Emo13.gif

את יותר מדי דומה לי.. תפסיקי..=) החלום שלי זה ללמוד רפואה באת"א...זה אחד המקומות שיותר קשה להתקבל לשם.. וזה רק מגביר לי את החשק חח בקשר לגניקולוגיה...
.... זאת גם השאיפה שלי...אצלי זה קצת יותק רחוק.. וכולל פרופסורה... אבל חפיף.. נחיה ונראה חח בקשר לפראמדיק...ישנו גם מסלול עתודת רפואת חירום.. תאמת..אני בכלל לא שקלתי עתודה... כי זה נראה לי סתם ביזבוז זמן.. והתפקיד שרציתי להיות בצבא זה לרמי"ת..שזה כמובן חופף לפארמדיק..אומנם התנאי קבלה לקד"צ פארמדיקים קשים.. אבל אם רוצים... מצליחים! הבעיה היחידה היא שאין לאן להתקדם משם.. ולפארמדיק עדיף להיות צבאי...כי באזרחות יש לו רק עבודה אחת.. במד"א.. וכמובן.. שאם השאיפה המרכזית היא רפואה אז פארמדיקים זה קטן עלייך.. שיהיה המון בהצלחה!! אולי ניפגש איפשהו שם בדרך..=)

Elanora

New member
איזו מקריות!!!

תנאי הקבלה לאוניברסיטאת תל אביב כל כך קשים, עבדתי שם במקדונלדס, דיברתי עם כמה סטודנטים..גאד... ובקשר לגניקולוגיה, אם התחום הזה יעניין אותי, אני חושבת שאני אתקדם במעלה התארים והדרגים האקדמאיים, אולי אני אעדיף רפואת חירום אחרי הכל... באמת? אין עבודה לפארמדיק מלבד מד"א, ואי אפשר להשלים קורסים מסוימים? אני חושבת שאם הולכים על רפואה הולכים ביג טיים...זה תחום כל כך מגוון, ומעשיר!!!!

eMiFrEaK

New member
../images/Emo45.gif צודקת..

זה התחום הכי מגוון והכי עשיר!!=) רפואת חירום זה הדבר הכי מעניין שיכול להיות!! הבעיה היא שאין הרבה מה לעשות עם זה... ובמיוחד עכשיו.. יש עודף בפארמדיקים =\

למעלה