מישהו בפורום נוטל רק דפלפט או

מישהו בפורום נוטל רק דפלפט או

רק קפרה? בלי שום תוספות? אני עומדת בפני שינוי תרופתי וצריכה להחליט אם אני חוזרת לדפלפט, הפעם במינון גבוה מזה שהיה לי או קפרה תרופה שלא ניסיתי אף פעם. לפי מה שזכור לי ממה שאתם כותבים יש כאן מעט מאוד שנוטלים קפרה וזו תרופה שלא בסל. פרופ' נויפלד אמרה לי שתופעות לוואי יהיו לי בכל מקרה אך לא ברמה הגבוהה שיש לי היום כתוצאה מנטילה מיותרת של קלונקס+תופעות לוואי של הפרעות בזיכרון כתוצאה מהטופמקס. לגבי נטילת אך ורק דפלפט אני חושבת שאולי יש כאן חבר'ה שנוטלים כרונו אך לא זוכרת מה קורה בנוגע לאיזון התרופתי. יש לי אפילפסיית נעורים כך שלא כל תרופה מתאימה התרופות שלי היום לא מתאימות לי וחייבות לרדת, קלונקס וטופמקס ויפה שעה קודם. מה אתם מכירים על מה אתם ממליצים? תודה על שיתוף הפעולה שלכם זה מאוד יועיל לאיכות החיים העתידית שלי...

smagi

New member
היי דינה - אני מטופלת כבר 9

שנים אך ורק בדפאלפט ואני פחות או יותר מאוזנת לגמרי, למעט התקף פעם בשנתיים בערך.

gal126

New member
מישהו בפורום נוטל רק דפלפט או מענה

דינה שלום גם אני סובלת מאותה בעיה ואני מבינה ללבך למה שלא תנסי את סבריל

שרון288

New member
היי

גם לי יש אפילפסית נעורים, וגם אני מטופלת בדיפאלפט כרונו....אני מאוזנת ללא התקפים... אך לדעתי זה גרם לי לעלייה במשקל...

הי

לדעתי תלכי על דפלפט מהסיבות:. קל יותר להשיג, חים יותר קלים. לא צינת שבסיבוב הקודם היו תופעות לואי מיוחדות מהדפלפט. עינתי בפורום שבאתר בארה"ב, ולהפתעתי היו תלונות על תופעות לוואי לא נעימות מהקפרה. דפלפט מאוד ותיק והתופעות יותר ידועות.

Keppra

באתר "התנ"ך שלי" http://www.epilepsy.com/medications/b_keppra_side.html באותו אתר - פורומים- בענין תרופות http://my.epilepsy.com/?q=forum/19 בחיפוש אחרי הקפרה - כמה תגובות "Keppra is NOT a good med by itself! Caused major anxiety attacks and headaches so bad it put me in the ER 8 times" "What I find is some days I'm happy, other days I want to kill everyone I see including me. I've put back on the weight I lost going on to Topomax and now the mix does nothing for headaches " "I hate Keppra. I hate the way it makes me feel. I'm always tired and grouchy and fidgety. I can't see straight most of the time and my already short-fuse is way way shorter." Hi, Have to agree with you there, I hate Keppra! I was only on it for about 3 or 4 weeks & couldn't stand it any longer On one side it's success rate is better than most. On the other, I've been on 500mg twice a day for about 2 months now and the side effects have been horrible have been on Keppra for two years. At first I was exausted then after a few weeks I felt better more awake and the pill has worked well for me. Keppra rage on it is bad enough but trying to get off it is worse and my auras, depression and rage return. I had to go back on again. If you had luck getting off, please let me know. אני מיתרשם שקפרה מאוד בעיתי, כולל הניסיון להפסיק ממנה.

שרונמר

New member
עם הדפלפט אנחנו כמעט שנה

תופעות לוואי ידועות אבל נסבלות. מבחינתנו עדיף על הקפרה. בהצלחה שרונה

שרונמר

New member
גם הניסיון שלנו עם הקפרה היה

מאוד בעייתי, עצבנות יתר, אלימות, עייפות. לא יכולנו לצאת איתו לאף מקום, הוא כל הזמן היה מתוסכל, ממש סבל. הפסקנו בסופו של דבר שרונה

אילןאבא

New member
התלבטות אמיתית

יש לאבא של אפי ואחרים פה מספר נקודות נכונות, א ב ל: * דפלפט מוכר, אך זה לא אומר שאין תופעות לוואי. * תופעות הלוואי מאוד תלויות במינון שלוקחים - תשאלי את עצמך האם מינון הדפלפט שתיקחי נחשב מאוד גבוה? בנוסף, לאחוז קטן באוכלוסייה תופעות לוואי קשות מהדפלפט. אני לא יודע מה האחוזים של תופעות הלוואי של קפרה. בגלל שזו תרופה חדשה, התופעות לוואי מקבלות יותר פרסמומת. עיון בפורום משתמשים הוא מבחינתי לא מדד מתאים להחלטה!!! יש לא מעט מקרים בודדים של תופעות לוואי קשות של דפלפט ובכל זאת זו אחת התרופות הנפוצות. כדאי להציג לרופא את התמונה המלאה לפני החלטה. בנוסף, חלק מהרופאים מעורבים במחקרים של תרופות מסוימות או שיש להם העדפה מסיבות אישיות. כדאי אולי דיעה של מומחה נוסף לפני ההחלטה. בהצלחה בשינוי! אילן

זה רעיון טוב

לקבל חוות דעת שניה שתהיה בעצם חוות דעת שלישית מפני שגם ד"ר ציסטיק נכח בפגישה שלי עם פרופ' נויפלד. בינתיים לא נעשה שינוי תרופתי לכיוון של דפלפט /קפרה כי אני אמורה לשלוח אל פרופ' נויפלד את הסיכום הרפואי של הרופא הראשון במדינת ישראל שהצליח לייצב אותי לאחר נסיונות/התעללויות של כל מיני נוירולוגים מתמחים/מומחים. אשוב אל הראשון מן הסתם,גם זול וגם טיול לאמא...
שוב תודה,גם דעתך שלך אילן היתה חשובה לי בשרשור זה כמו דעתם של כל מי שהגיבו עד עתה, שנה טובה גמר חתימה טובה וצום קל לכולם.

אמא של ס

New member
קפרה

בוקר טוב בימים אלה הרופא החליט להוסיף בהדרגה לבתי קפרה בנוסף לטופומקס כיון שיש לה עדיין נתקים. כדי לקבל את התרופה במחיר מוזל יש להגיש בקשה דרך משרדי הקופה שבה את חברה לועדת תרופות שאמורה לאשר או לא את הבקשה. אני אמורה לקבל תשובה אחרי החג.הסיכויים לקבל תשובה חיובית היא אם נעשה ניסיון לא מוצלח במספר תרופות . הרופא אמר לנו שתופעת הלוואי שתיתכן היא עצבנות. מישהו יודע האם יש לה השפעה לטווח הרחוק על כל הנושא ההורמנלי/לידה/פגיעה בעובר. פשוט שכחתי לשאול את הרופא למרות שבתי עדין צעירה רק בת 14? גמר חתימה טובה

לפי מה שקראתי

אין עדיין ודאות בנוגע למומים בעובר,אבל השאלה הראשונה שנשאלת לפני שנותנים את הקפרה היא אם יש רצון להריון עתידי,מן הסתם כנראה שאין כוונה לתת אותו לנשים שמתכננות הריון. גמר חתימה טובה, דינה

אילת 1961

New member
הבן שלי לקח רק דפלפט

במשך כמעט שנתיים. חוץ מעייפות קשה בהתחלה לא היו לו שום תופעות לוואי וגם לא התקפים.לפני כחודש, לאחר ירידה של רמת התרופה בדם הוא עבר לדפלפט כרונו ולשימחתי, גם בפעם בלי תופעות לוואי.

אילת תודה

הדפלפט מוכרת לי,נטלתי מינון של כ400 מ"ג ללא תופעות לוואי,מכיוון שהפעם מדובר בנטילה של דפלפט בלבד במינון גבוה יותר חששתי שיהיו תופעות לוואי שלא היו לי קודם. אני מהמרת שאם אין לך תופעות לוואי אז אין לך, קצת כמו אנטיביוטיקה ואלרגיה:) במקרה הכי גרוע אעבור לקפרה,אני כבר רגילה להגיד בסוף שניסיתי הכל... תודה גם לך על תשובתך, דינה

למעלה