מישהו במקרה

BobMarly

New member
מישהו במקרה

היה במופע של פיל קולינס ויכול לדווח? הוא אמנם לא אמן כליזמר אבל כיוון שבמוסיקה עסקינן זה יכול לפתח דיון מעניין על השפעות וכו'.

שמעתי קמצוץ ברדיו

ומה אגיד? זה לא "כוס התה שלי". ממש לא. כלומר אני כלל לא יודע מה מיוחד במוסיקה שלו ולמה מעריכים אותה כמוסיקת רוק איכותית. אולי אתה תוכל להגדיר את הייחודיות של המוסיקה שלו?

BobMarly

New member
אני אגיד לך,

קודם כל איפה הוא רגיל: מלודיות ורוק אנרול, תזמור. יש לו סגנון בהלחנה ואתה יכול לאהוב אותו אן לא. אבל הייחודיות האמיתית שלו היא בכך שהוא מתופף להבדיל ממוסיקאי רוק אחרים שהם בדרל כלל גיטריסטים או קלידנים או נשפנים . ומה שמעניין אצלו זה שהו מבצע שינויי קצב בשירים שאתה לפעמים אפילו לא שם לב אליהם ופתאום השיר בקצב אחר וזה מה שמעניין אצלו. יש לו שימוש יפה ומפתיע בכלי נשיפה (חצוצרות סקסופונים) כולם מתופפים אצלו גם הפסנתר. לשמוע הופעה חיה ברדיו זה לא זה. הופעה חיה זה משהו שרואים. אני הייתי לפני הרבה שנים בהופעה של הדייר סטרייטס וזה פשוט מנתק אותך כי יש שם כריזמה בלתי רגילה שמחזיקה להרבה ימים. ואפילו שירים שלא אוהבים, פתאום יש להם איטרפרטציה כזו שאתה פתאום מתייחס אליהם. וכאן כמובן באה ההשוואה המתבקשת למוסיקת כליזמרים אבל זה בהמשך...

למעלה