מישהו בבקשה

jujutsufight

New member
מישהו בבקשה

מוכן להסביר לי מה ההבדל בין ג'יוג'יטסו יפני בווריאציה המודרנית שלו לבין סמבו?. נתקלתי לא פעם בסרטונים של אומנות לחימה שנקראית סמבו, וראיתי בעצם שכפול מדויק של הג'יוג'יטסו היפני\מודרני.

לא הצלחתי לשים יד על שוני מסוים. רוב הטכניקות מוכרות לי היטב. אז מה בעצם ההבדל בין סמבו לג'יוג'יטסו?. כי עם יד על הלב באמת שלא ראיתי כמעט שום שוני בין השניים. צפיתי שוב ושוב ושוב במטרה לזהות את ההבדל, ועדיין הסמבו נראה לי בדיוק כמו הג'יוג'יטסו היפני מודרני. אשמח להסברים. תודה

ELIELI22

New member
אני לא המומחה לתשובה הזו.

אבל ככל הנראה בגלל שהמקורות של סמבו בין היתר הם ג'ו ג'יטסו יפני... אז ככל הנראה אתה תמצא דמיון רב.
אני חושב שבגלל המודרניזציה (שחלקה מאוד חיובי בעיניי) תרגילים נעים בין שיטות ומתווספים גם לג'ו ג'יטסו היפני בארגונים מסוימים.. אז החלקים של הסמבו שלא מגיעים משם גם כן יתכן והגיעו לג'ו ג'יטסו היפני.

(סמבו כולל אלמנטים מהאבקות סומו ועוד.)

בהצלחה!

Tonjin

New member
הסמבו מקורו בג'ודו (כלומר ג'וג'וטסו יפני

בוואריאציה מודרנית שלו), ככה שזה לא באמת מפתיע..

בנוסף, הרבה מאד ממה שקרוי בעולם ג'וג'וטסו/ג'וג'וטסו מודרני הוא פחות או יותר ג'ודו עם תוספות כאלו או אחרות ועם/או קצת 'הנדסה לאחור'

jujutsufight

New member
זה לא פחות או יותר ג'ודו...

הטלות בג'ודו וההטלות בג'יוג'יטסו יפני הם שונות. יש כמובן ג'ודו בג'יוג'יטסו יפני, אבל טעות לחשוב שג'יוג'יטסו יפני בווריאציה המודרנית שלו זה פחות או יותר ג'ודו. ממש לא. 80 אחוז מהג'יוג'יטסו היפני הם טכניקות ותרגילים שפותחו להגנה עצמית: נגד סכין, נגד מקל, נגד איומי אקדח, נגד בעיטות לראש, נגד אגרופים , נגד חניקות , נגד חביקות, עם שילובים של בריחים ונעילות. יש אלמנט מסוים של ג'ודו בג'יוג'יטסו היפני אבל הוא מינורי, כי גם ההטלות בג'יוג'יטסו היפני הם שונות במהותם מההטלות של הג'ודו או של הסמבו לדוגמה.

ש מים

New member
והשימוש היה מאותו טווח (כמו האקדחים)?

הסמוראים השתמשו באותן טכניקות פריקה, מול חץ וקשת, כמו שהיום משתמשים בג'וגיצו המודרני נגד אקדחים?

זה בגדול אותו דבר.

לא פורקים מהנשק - מתחמקים מהקליע.
ברמות גבוהות יותר - תופסים את הקליע במעופו:
במקרה של חץ, תופסים אותו ביד.
במקרה של קליע, בגלל הבדלי המהירות, משתמשים בשיניים.
במקרה של בליסטרה - פשוט תופסים טרמפ.

למעלה