מישהו אמר לי

מישהו אמר לי

שהייתה תקופה בארץ ש80 אחוז מהמכוניות על הכביש היו סובארו זה נכון? מתי זה היה? בטח ישנתי באותה תקופה...

יוסי®

New member
אנ´לא בטוח לגבי האחוזים, אבל עד

תחילת שנות ה-90, עת מאזדה/טויוטה/הונדה ובעצם כל השאר הגיעו לארץ, היה כאן מבחר מאוד מצומצם של מכוניות, וסובארו, לפחות ככה זה היה נראה בכבישים, שלטו בשוק....

redroze

New member
קצת על נפוצות,בקשר להודעה של מתולתל

חשבתי על זה פעם, יש עניין של "להיטים" בארץ, הרי הישראלים לא מחפשים בד"כ מכוניות חזקות, גדולות וכו´ אלא משתלמות ואיכותיות ולכן נוצרו בארץ ה"להיטים"- מכוניות שנקנו בכמויות: - מאמצע שנות השמונים עד תחילת שנות התשעים הייתה הסובארו DL שקבעה שיא מדהים (יחסית לעבר) של מכירת מכוניות, היא נמכרה בגרסאות שונוץ: התחילו מה-1,300 שהייתה חלשה לאחר מכן שודרגה ל-1,600 שנמכרה בכמויות. - בתחילת שנות התשעים נכנסה מיצובישי עם הלאנסר ועברה את ה-140,000 מכוניות במהירות רבה ושברה את השיא של סובארו בקלילות והפכה למכונית הכי נמכרת, המיצובישי השפיעה מאוד השקה של הלאנסר, הלאנסר שווקה משנת 89-91 בדור ראשון (אם אני לא טועה) ועשו לה מתיחת פנים איפשהו בין השנים 91 ל-92 היא שווקה בהצלחה עד תחילת 94 (הזמן שלקח לקורולה להתאקלם), הלאנסר משווקת עד היום, טויוטה נמכרה יותר מהלאנסר אבל עדיין הלאנסר נמכרה במספרים יפים ומכובדים מאוד למרות כניסתה של הקורולה. - ההצלחה של הלאנסר לא נמשכה כ"כ הרבה זמן, לאחר מספר שנים השיקה טויוטה את הקורולה (דור שישי אם אני לא טועה) ואם אני לא טועה היא מחזיקה בשיא המכירות עד היום (אם מזדה לא שברה אותו), הקורולה הייתה מכונית מאוד זולה לאחזקה, אמינה ושירתה את כל הצרכים של ה"ישראלי המצוי", הקורולה דור שישי שווקה משנת 93-97. בשנת 98 עשו לקורולה מתיחת פנים שהשאירה אותה עם זוג פנסים מגעיל מאוד ועדיין נמכרה במספרים יפים מאוד.בשנת 99 עברה הקורולה מתיחת פנים ונמכרה משנת 2000 בגירסא השמינית שלה והמכירות שלה שוב צמחו והציגו שוב מספרים שכמעט שיחזרו את ההצלחה של הדור השישי, כיום יצא הדור התשיעי של הקורולה. הקורולה משווקת עד היום ומאופיינת באמינות גבווה מאוד. מה שאני כן בטוח זה שהקורולה היא בסיכום מכירות של כל הנים הכי נמכרת בארץ. - במשך כל השנים האלה (משנת 92) מאזדה נשארה מאחור עם מספרים יפים מאוד של מכירת ה-323, המהפכה התחילה בשנת 97 עם השקת הלאנטיס אך המכירות הגדולות הגיעו רק בשנים האחרונות, משנת 99/00 עם המתיחת פנים של הלאנטיס היא התחילה להימכר במהירות ועד היום אפשר לראות הרבה מאוד לאנטיסים. הלאנטיס כמובן ממשיכה להימכר בהצלחה בא"י ולא הצליחה עדיין לשבור את השיא של טויוטה . . . . אם אתם עדיין לא רואים, כל המכוניות הנמכרות בא"י עד היום הם יפניות, באמת בתחילת שנות התשעים האירופאיות נתנו איבזור דל ולא היו אמינות כמו היפניות אבל הפער צומצם והיפניות היום לא נמכרות בכמויות כמו שנמכרו בעבר (אני לא יכול להסביר את תופעת הלאנטאיכס בארץ) ובשנים האלה הפער יחסית זעום ויש מכוניות אחרות אטרקטיביות כגון גולף, אלפא, פורד וכו´. היו עוד מכוניות מוצלחות שלא הזכרתי פה כגון הסיויק ששומרת על קו מכירות גבוה מאוד ורציף (שזה יפה מאוד) משנת 94/93 עם כל המתיחות פנים שעשו לסיוויק. היום אין בכלל פער בין האירופאיות ליפניות, אולי קצת במחיר אבל זעום מאוד, יכול להיות שעדיין ליפניות יש אמינות גבוה יותר ויכול להיות שזה השם שמטשטש קצת את המציאות . . .

עתיד18

New member
כמה טעויות קטנות

הקורולה הראשונה נכנס כבר ב91 ושווקה שנה אחת בלבד, עם צורה מרובעת שמתאימה לסוף שנות השמונים עם הדייהטסו והליאונה בשנת 92 (ולא 93) נכנס הקורולה המעוגלת יותר (כמו שהיתה לי ה"זכות" להחזיק) והיא המשיכה עד שנת 96 אם אינני טועה ולא עד שנת 97, בשנת 96 (אולי אפילו ניצנים ב95) עברה הקורולה מתיחת פנים, וגם הוחלף בה המנוע לכזה בעל 111 כ"ס ולא 114 כמו בדגם היוצא (דאז) אולם, השלדה נשארה אותה שלדה וכמעט הכל נשאר זהה.... שנת 98 אם אינני טועה המתיחה עברה רענון והמתחות מחדש - אבל הצורה הכללית נשארה אותו דבר (להבדיל מהשינוי המהותי בין 95 או 96 והלאה) הדבר שמיחד את הטויוטה מהשאר (וזכור לה גם היום לטובה) היא אמינות ללא פשרות, לא אמינות "טובה" אלא אמינות מוחלטת, התחזוקה שלה לא זולה (ביחס ליפניות האחרות) לדוגמא : חלק של סובארו אימפרזה (גרנד ליאונה דאז) יעלה פחות מחלק מקביל של קורולה ברוב הפעמים, אבל מי צריך תחזוקה זולה שהדברים פשוט לא מתקלקלים ?
אחת הבעיות הגדולות של הקורולה היתה (ונכון לשנת 2002 עדיין (לדגם שעוזב אותנו כעת) מרחב מצומצם מאוד לנוסעים מאחורה !! היום שנת דגם 2003 אנחנו חוזים בקורולה חדשה נכנסת לשוק המכוניות הישראלי והעולמי, קורולה שהוגדרה ע"י כמה מגזינים אובייקטיבים ואמינים (לא לא "אוטו") האירופאית של היפניות, היא כבר אוטו חדש, בעל שלדה שונה, בסיס גלגלים ארוך יותר, דבר שפתר (ראיתי אותה באוטומוטור) את בעיות המרחב מחיה שלה, וביטל בה את הפגם היחיד (מבלי להכנס לנושא של הנאה ותקשורת) שהיה לה הקורולה היא מכונית לאלו שצריכים מכונית תאחלס (רב עם ישראל) ולא "צעצוע לשעשוע" (אנחנו ה"חובבים") זהו... נ.ב. אני יכול להעיד בעצמי על האמינות של קורולה - 7 חודשים אצלי זה לא דבר שאוטו שורד בקלות, בואו נגיד ככה : להאט בבמפרים, ולפתוח בעדינות ברמזור זה לא היה בדיוק מה שעשיתי איתה...והיא שרדה !! - עם הפאסאט אני נזהר קצת יותר, כי אירופאיות לא אמינות (וזאת לא שמועה !! זה נכון !!) ודוגמא לכך זה מחלות מולדות שבכלל לא קשורות לאופן התחזוקה... כמו החגורות הפירוטכניות (שתודות לזה שרוני הזהיר אותי, התחלתי להיות עדין איתם, ושמתי לב שכבר מאז שאני עדין החגורה לא נתפסה לי אף פעם) בעיות בתיבה האוטומטית, בעיות בסמל הנשלף (ילדים חארות שולפים אותו) ועוד כהנא וכהנא בעיות אמינות במיטב המסורת הגרמנית !!

redroze

New member
לא הייתי בטוח לגבי השנים . . . .

אבל הקורולה החדשה בהחלט אירופאית אבל אבא שלי כמעט בכה כשהוא ראה את הפרונט, "מזה הגריל הזה???", "איזה צורה עגולה!!!", "אין איזון בין החלק האחורי לקדמי (מבחינת עיצוב)". דווקא חיכינו הרבה זמן לקורולה החדשה וכל מי שמזכיר קורולה ליד אבא שלי ישר הוא אומר ולא משנה מה תגיד "אכזבה הקורולה החדשה", אז אני מסביר לו שזה מראה אירופאי ועגלגל כזה כמו הפוקוס, יש לה איבזור מצויין, הרבה הרבה יותר גדולה וזה לא משנה לו, עכשיו הוא שמח שהוא קנה את האומגה ולא חיכה לקורולה. . . redroze, קורולה מרובעת עדיפה על עגולה ???

sronis

New member
מדהים על מה אנשים מסתכלים...

תביא לו מכונית חדישה, מלאה בטכנולוגיה, מרווחת בהרבה, חומרים טובים בהרבה ואיבזור רב בהרבה, כנראה גם עם יכולת טובה יותר בשאר התחומים - והוא יבכה לך על זה שהגריל לא יפה ואין איזון בין חלקי האוטו... וככה זה חצי עמישראל... רוני

redroze

New member
עדיין זה איכזב אותו . . . .

זה היה אמור להיות האוטו הבא שלנו (לפני האומגה) וחיכינו לזה 3 חודשים. עדיין הוא אומר שהאוטו הרבה יותר טוב אבל הוא התאכזב מהמראה ויש אנשים שהמראה חשוב (הוא אפיל אמר שהסיוויק עדיפה עליה מבחינת מראה והוא לא אוהב הונדה במיוחד כי הם מונמכות) . . . redroze, עכשיו אני שליו עם הקניה של האומגה (במיוחד מבחינת מראה) . . .

למעלה