קצת על נפוצות,בקשר להודעה של מתולתל
חשבתי על זה פעם, יש עניין של "להיטים" בארץ, הרי הישראלים לא מחפשים בד"כ מכוניות חזקות, גדולות וכו´ אלא משתלמות ואיכותיות ולכן נוצרו בארץ ה"להיטים"- מכוניות שנקנו בכמויות: - מאמצע שנות השמונים עד תחילת שנות התשעים הייתה הסובארו DL שקבעה שיא מדהים (יחסית לעבר) של מכירת מכוניות, היא נמכרה בגרסאות שונוץ: התחילו מה-1,300 שהייתה חלשה לאחר מכן שודרגה ל-1,600 שנמכרה בכמויות. - בתחילת שנות התשעים נכנסה מיצובישי עם הלאנסר ועברה את ה-140,000 מכוניות במהירות רבה ושברה את השיא של סובארו בקלילות והפכה למכונית הכי נמכרת, המיצובישי השפיעה מאוד השקה של הלאנסר, הלאנסר שווקה משנת 89-91 בדור ראשון (אם אני לא טועה) ועשו לה מתיחת פנים איפשהו בין השנים 91 ל-92 היא שווקה בהצלחה עד תחילת 94 (הזמן שלקח לקורולה להתאקלם), הלאנסר משווקת עד היום, טויוטה נמכרה יותר מהלאנסר אבל עדיין הלאנסר נמכרה במספרים יפים ומכובדים מאוד למרות כניסתה של הקורולה. - ההצלחה של הלאנסר לא נמשכה כ"כ הרבה זמן, לאחר מספר שנים השיקה טויוטה את הקורולה (דור שישי אם אני לא טועה) ואם אני לא טועה היא מחזיקה בשיא המכירות עד היום (אם מזדה לא שברה אותו), הקורולה הייתה מכונית מאוד זולה לאחזקה, אמינה ושירתה את כל הצרכים של ה"ישראלי המצוי", הקורולה דור שישי שווקה משנת 93-97. בשנת 98 עשו לקורולה מתיחת פנים שהשאירה אותה עם זוג פנסים מגעיל מאוד ועדיין נמכרה במספרים יפים מאוד.בשנת 99 עברה הקורולה מתיחת פנים ונמכרה משנת 2000 בגירסא השמינית שלה והמכירות שלה שוב צמחו והציגו שוב מספרים שכמעט שיחזרו את ההצלחה של הדור השישי, כיום יצא הדור התשיעי של הקורולה. הקורולה משווקת עד היום ומאופיינת באמינות גבווה מאוד. מה שאני כן בטוח זה שהקורולה היא בסיכום מכירות של כל הנים הכי נמכרת בארץ. - במשך כל השנים האלה (משנת 92) מאזדה נשארה מאחור עם מספרים יפים מאוד של מכירת ה-323, המהפכה התחילה בשנת 97 עם השקת הלאנטיס אך המכירות הגדולות הגיעו רק בשנים האחרונות, משנת 99/00 עם המתיחת פנים של הלאנטיס היא התחילה להימכר במהירות ועד היום אפשר לראות הרבה מאוד לאנטיסים. הלאנטיס כמובן ממשיכה להימכר בהצלחה בא"י ולא הצליחה עדיין לשבור את השיא של טויוטה . . . . אם אתם עדיין לא רואים, כל המכוניות הנמכרות בא"י עד היום הם יפניות, באמת בתחילת שנות התשעים האירופאיות נתנו איבזור דל ולא היו אמינות כמו היפניות אבל הפער צומצם והיפניות היום לא נמכרות בכמויות כמו שנמכרו בעבר (אני לא יכול להסביר את תופעת הלאנטאיכס בארץ) ובשנים האלה הפער יחסית זעום ויש מכוניות אחרות אטרקטיביות כגון גולף, אלפא, פורד וכו´. היו עוד מכוניות מוצלחות שלא הזכרתי פה כגון הסיויק ששומרת על קו מכירות גבוה מאוד ורציף (שזה יפה מאוד) משנת 94/93 עם כל המתיחות פנים שעשו לסיוויק. היום אין בכלל פער בין האירופאיות ליפניות, אולי קצת במחיר אבל זעום מאוד, יכול להיות שעדיין ליפניות יש אמינות גבוה יותר ויכול להיות שזה השם שמטשטש קצת את המציאות . . .