מישהו אוסף כאן.........

תמיר1991

New member
כולה עברו שלושת-רבעי שעה ואת כבר

מזרזת? חכי... אנשים עוד לא חזרו מהעבודה. תמיר.

BUTTY האחת

New member
אולי יש עוד אנשים שגולשים מהעבודה

לא חייב להיות רק בבית כדי לגלוש .טוב נו אני אכנס בערב מהבית

רוזן71

New member
אני לא בדיוק אוסף טלכרדים...

בס"ד. שלום לך BUTTY האחת (והיחידה). אני אוסף רק את אלה שמוצאים חן בעיני, בעיקר בנושאי היסטוריה יודיאקה אמנות וכד'. נדמה לי שיש עוד שני אספני טלכרד בפורום (בני?). אולם אני די פסיבי בענף אספנות זה. יש לי כמה מאות כרטיסים, וכולם חדשים (לא משומשים). ומה יש לך לספר לנו על אוספך? רוזן.

בּני

New member
רוזן - הזיכרון עובד ../images/Emo13.gif

אבל גם אצלי התחום רדום, אני משתדל להשלים את הכרטיסים הישראלים בלבד אבל לא מתאמף יותר מדי. כרטיסים מהעולם לא מעניינים אותי...

כנ"ל גם אני

טלכרטים ישראלים וטלכרטים של חתולים, כי הם חתולים ואני אוספת חתולים. מעניין למה הירידה הזו באספנות הטלכרטים, אולי בגלל ריבוי הסלולרים פחות משתמשים בטלפונים הציבוריים ולכן גם ירדה ההתעניינות
חבל, אני דוקא אוהבת אותם.

בּני

New member
אחת הסיבות לירידה באספנות הטלכרדים

היא ההצפה של השוק. בהתחלה, רציתי לאסוף בנוסף לכרטיסים של ישראל גם את הכרטיסים של ברזיל, מכיוון שהבאתי איתי משם כמות לא קטנה והכרטיסים יפהפיים ומשלבים תרבות, הסטוריה, נופים של המדינה. אבל בשלב מסויים ראיתי שמוציאים כ-700!!! כרטיסים שונים בכל חודש בברזיל... מטורף לכל הדעות.

avitalit

New member
שאלות בענייני הטלכרדים

כמה כרטיסים יצאו עד היום רק בישראל ? וממתי התחילו להשתמש בהם ? האם יש כרטיסים מקומיים שעל אף שהם משומשים הם שווים משהו בשוק האספני? האם אתם אוספים מכל כרטיס שיוצא את כל הוריאציות של יחידות המניה ? תודה.

בּני

New member
כמה תשובות

ב-1988 התחיל מה שנקרא "ניסוי שדה" של טלפונים ציבוריים מופעלי כרטיס אופטי, כמו אלה שבשימוש היום, בסוף 1990 התחילו בהתקנה שוטפת שלהם. הכרטיסים הראשונים הם כרטיסי ניסוי שיצאו בכמויות קטנות ונחשבים יותר נדירים. הסדרה הראשונה מן המניין יצאה באוקטובר 1990 וכללה 5 ערכים שונים, מאז יצאו כ-300 כרטיסים שונים שרובם יצאו בכמויות גדולות ולכן אינם קשים להשגה, אינם נדירים ושווים שקלים בודדים. במשך השנים יצאו גם כרטיסים מיוחדים, לארועים שונים, בהנפקות קטנות, כרטיסים אלו, בעיקר אם הם חדשים שווים קצת יותר. גם חלק מהכרטיסים הראשונים נחשבים ליקרים יותר, גם במצב משומש, אבל המחירים לא גבוהים מאוד. גם עולם הטלכרטים מתחלק, כמו עולם הבולים, לחדש ומשומש... פעם היה על הכרטיסים פס לבן, שעליו סומנו השיחות שבוצעו, כרטיס עם םס לבן נקי או עם "נקישה" אחת שווים כמובן יותר. כיום, מאז שעברו לצבע מלא יש לדבר הרבה פחות משמעות. וריאציות של יחידות מניה היו רק בסדרות הראשונות וכולם אוספים אותם ככרטיסים שונים. חשוב לזכור שתחום האספנות הזה קצת בנסיגה, מכל מיני סיבות, וכך גם מחירי הכרטיסים. ישנו קטלוג טלכרטים שיוצא ע"י לפינר... לדעתי המחירים שם מנופחים. אמורה לצאת גרסה מעודכנת בקרוב, יהיה מעניין לראות איך הוא מעריך את השוק.

Mercyful God

New member
מנצל"ש , תמיר תודה !!!

קיבלתי את הבולים , תודה רבה ... תגיד , מה נהוג לעשות עם בולים שנמצאים על גבי נייר ?

תמיר1991

New member
להכניסם למים, לחכות 10 דק',

להוציאם מהמים, ולייבשם. אח"כ הם ללא הנייר. ואני מחכה עדיין לגלויות שלך, שעוד לא הגיעו עדיין. ואני שמח שאהבת את הבולים! תמיר.

avitalit

New member
עוד שאלות ...

האם יש בתחום הזה גם כרטיסי "פנטזיות" ? יש לי כזה כרטיס שחשוד בעיני כפנטזיה . מה כוונתך "צבע מלא" ? לא רואים שום סימן שימוש על הכרטיס ? ומה נחשב ל"דואר עברי 1000 " של תחום הטלכרדים ?

רוזן71

New member
נדמה לי...

בס"ד אני חושב שהכרטיס לציון 40 שנב לתע"ש הוא הטלכרד היקר ביותר. ואגב, בקשר לבול הישראלי היקר ביותר..צימדת דואר עברי 3 פר' ניקוב 10 על 10. שווה פי כמה מסידרת הדואר העברי. רוזן.

בּני

New member
רוזן

נראה לי שאתה מתכוון לכרטיס הניסוי שהוציאו תע"ש ב-1988. על הרטיס הוסיפו "ברכות ליובל ה-40 שנה", אבל אם אני לא טועה הכוונה היא לישראל. הכרטיס הונפק ב-200 יחידות בלבד ובין הכרטיסים בקטלוג של לפינר הוא היקר ביותר, על פי הקטלוג של שנת 2000 הוא מוערך ב-2500$ לכרטיס חדש ו-1500$ לכרטיס משומש, בפועל אין לי מושג בכמה אפשר לקנותו אבל אני בטוח שבפחות.

בּני

New member
המשך...

כרטיסי פנטזיה? אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, בכל מקרה, בנוסף לבזק ישנן מספר חברות נוספות שמנפיקות כרטיסי חיוג מסוג שונה, הכרטיסים כוללים קוד שיש להקישו וע"י כך מתבצע החיוב בשיחות, הכרטיס לא נכנס למכשיר הטלפון. חברות ברק, קווי זהב, בזק בין לאומי, חברות הסלולר ועוד חברות נוספות מנפיקות כולן כרטיסי חיוג כאלה. אם תעלה תמונה, אנסה לאתר אותו. צבע מלא: הכרטיס העליון הוא דוגמא לכרטיס עם מספר נקישות (כל נקישה - סיום שיחה, כך הטלפון יודע כמה שיחות נשארו בכרטיס), הכרטיס האמצעי הוא דוגמא לכרטיס עם נקישה אחת (כלומר, בשתמשו בכולו בשיחה אחת, אגב אפשר לראות שהפס הלבן... כבר לא כל כך לבן... ) והכרטיס התחתון הוא דוגמא לכרטיס בצבע מלא, אין פס בכלל. ה"דואר עברי 1000" של הטלכרטים הוא ללא ספק כרטיס טלכרט עם דוגמא של כרטיס ביקור עליו... (כן כן גלעד!!!), אף אחד לא יודע כמה אנשים באמת זכו לכבוד הזה וכמה כרטיסים הונפקו להם, הכרטיסים גם לא מגיעים לציבור אלה ניתנים כמתנה לאדם שמופיע על הכרטיס. כרטיס כזה הונפק, בין השאר, ליצחק רבין ז"ל, תקופה קצרה לפני הרצחו, רובם הוחזרו לבזק וככל הנראה הושמדו, אבל כמו שתמיד קורה במקרים האלה, חלק הגיעו לשוק האספנים, בתערוכה ב-1997, נמכר כרטיס כזה ב-18,000 ש"ח!

למעלה