מירי המושיעה

יבנאי

New member
מירי המושיעה

הפורום גלש לפסים לא ראויים (מודה שגם בעזרתי) נחכה שמירי ו"חידת השבת" שלה תציל את המצב.

יבנאי - אין חדש תחת השמש ../images/Emo42.gif

כמעט רוב הנושאים שהעלינו גלשו לפסים "נחמדים" וגררו שרשורים ארוכים. דפדף אחורה קצת.. ו"התיישרנו" ושוב גלשנו וחוזר חלילה.. כנראה שזה דרכו של עולם כאשר יש מגוון רחב של אנשים ודעות. ובלבד שנשמור על שפה נקיה ונועם דברים, מבלי לפגוע באיש. ועכשיו לענין אחר : האם מישהו מרגיש שהרקוד ברצלונה מעצבן, מאולץ ובקיצור "צימרמן"? (האם זה אחד מרקודי הקויקי? מירי עזרתך) וגם את זה אמר קהלת : "סובב סובב הולך הרוח, ועל סביבותיו שב הרוח" (א' פסוק ו')

ברצלונה

כן, אני. כולם אוהבים את הריקוד ברצלונה, אבל לי נראה שהוא נורא. הצעדים בעייתיים מאוד אך כולם עדיין מתלהבים. אפילו הבת זוג שלי לוחצת עלי שארקוד אותו. נו, אולי אנסה ללמוד את הריקוד בהשתלמות הקרובה למרות דעתי...

ברצלונה,לא ריקוד נורא ,דני../images/Emo4.gif

לדני,ברצלונה ,לא ריקוד נורא כלכך.נראה לי שהריקוד לצנינים בעיניך בגלל הקטע שאתה צריך לתת לעצמך את הקצב במקום שהמנגינה תעשה זאת .בקטע שמסתובבים גב אל גב ועוברים לברצלונה ברצלונה,אם תספור שמונה עם נקודה ,את תגיע לזה בזמן ,או לחילופין בלונה של הברצלונה בפעם השניה ,בהצלחה אתה בסוף תאהב את הריקוד

אצלי ריקוד עם הוא ריקוד נורא

אם הוא לא נרקד ע"י העם. ריקוד שכולל אלמנטים שמסבכים את האנשים הפשוטים (אלמנטים של "להקה") או ריקוד שהרוקדים נאלצים לרקוד כל אחד בדרכו הוא (לצופה מן הצד) ואיננו מאחד את העם, זהו ריקוד נורא. לצערי, רוב הריקודים היום נכנסים לקטגוריה הזאת. אין לי בעייה עם קצב מיוחד, ספירה מיוחדת או אלמנט מיוחד, אך ברגע שצריך לעשות הנפות ידיים לכל הכיוונים תוך קפיצה בניגוד למוסיקה, זה נכנס אצלי לקטגוריית ה"נורא" (לא ברצלונה, כל מיני ריקודים כאלה המיוצרים היום). והכל כדי שהיוצר יוכל להתפאר שיש לו "אלמנט חדש". כאשר אני מסתכל על הרישום של ברצלונה (באדיבות השתלמות פסטיבל מחול כרמיאל) הכולל: חלק א´ - 36 ספירות עם מעט מאוד קטעים חוזרים קטע מעבר - 9 ספירות חלק ב´ - 36 ספירות (קטעים קצת יותר נורמלים) חלק ג´ - 60 (!) ספירות עם מעט מאוד קטעים חוזרים סיום - עוד 4 ספירות שהכל מגילה שלמה על עמוד וחצי עם משקל משתנה - תודה, אבל לא תודה. אני מעדיף לרקוד ריקודי עם. של העם. שהעם יכול לרקוד. שהעם יכול לזכור בלי דוקטורט. דעתי שלי בלבד. ידוע לי שזה נגד הזרם היום ולכן אין לי בעייה שאחרים ירקדו ויהנו (לחצי שנה שהריקוד יתקיים). אך אם תשאלו אותי, הריקוד נורא. "כל הדברים יגעים לא יוכל איש לדבר לא תשבע (מלשון שובע) עין לראות ולא תמלא אזן (אוזן) משמע (משמוע)" (קהלת א, 8)

עמי כהן

New member
לשוגי

תמיד שאני רואה את שמך אני מיד מקשר זאת לריקוד "שוגי אהובה", ישנם יוצרים המרשים לעצמם ללמד כל .... שלהם (כל יומיים ריקוד חדש) ולעומתם אחרים צריכים להתעלות על עצמם עד שילמדו ריקוד שלהם.

מסכימה איתך

בעניין הריקוד "ברצלונה". אמנם לאחרונה יצאו הרבה ריקודי "קויקי", אך לדעתי ברצלונה מתעלה על כולם. מה שמפתיע במיוחד הוא הקונצנזוס שנוצר בקרב הרוקדים בעניין הריקוד, שסחף את כל המרקידים ללמדו בחוגים, עוד טרם נלמד בהשתלמות. מדוע? בכל אופן, שמחתי לגלות שאני לא לבד בדעתי לגבי הריקוד... וכדי לא רק להשמיץ אני רוצה לציין שדווקא כמה מהריקודים האהובים עלי ביותר חוברו ע"י אבי פרץ (לאורך השדרה, כמו לסערה, שיר אהבה ישן,שיר לאליאב,...) כולי תקווה שהיוצרים ה"גדולים" יצאו מהמרוץ המטורף שנכנסו אליו של חיבור 2 ריקודים בשבוע ונסיון להפיץ כמה שיותר ריקודים, ויחזרו ליצור ריקודים טובים ואיכותיים ("איכות היא לא מילה גסה...") זכרו: לא הכמות אלא האיכות!
בברכת שבת שלום לכולם, מיכל.

המלך הוא עירום

אני שמח שהעלית את ענין הריקוד "ברצלונה". ריקוד מעצבן, מאולץ, ואני יודע שאני ממחזר את מילותייך, אבל בחרת כנראה את הקולעות ביותר. תודה.

לא להתרגש, שוגי.

לגבי ברצלונה : הריקוד בעל מקצב משתנה, מתחיל לאט מאד בצעדי טנגו, השכבה טנגואית טיפוסית, ועובר ישר להילוך רביעי. הרבה יותר טוב "מסניוריטה וסניורה" של אותו יוצר (אבי פרץ), ריקוד שברוך השם, התפטרנו ממנו. לטעמי "ברצלונה" לא רע במיוחד, צריך קצת זמן "להתרגל" אליו. ובאשר למושג "להתרגל", הנה קטע משעשע : שאלו פעם אדם שהיה נוכח בטקס תלייה, "איך התנהג התלוי בזמן תלייתו" ? השיב האיש : "אז ככה, בהתחלה הוא קצת התפתל, אחר כך נראה שהוא התרגל". בתקווה שאנו לא נתרגל ככה. מירי.

וזה מה שאת מאחלת לנו מירי ?

להתרגל לחבל התליה
שהעניק לנו אבי פרץ בברצלונה היקרה שלו? אנו מכירים רקודים שמתחילים לאט ואח"כ הקצב משתנה לדוגמא : ליל גליל - זוגות שלמה ממן 1984 חדש ויפה ירח תימני - זוגות שמוליק גוב-ארי 2002 אבל מה יש להשוות ??????

אריאלי18

New member
ברצלונה פשוט מזעזע

השהייה המעצבנת הזו בעמצע שקורעת את הגב...לא לעניין בקיצור בטח יעלם עוד כמה שבועות.

למעלה