מירוץ נייקי

sam i m

New member
מירוץ נייקי

ישבתי וכתבתי את החוויה שלי ממירוץ הלילה של נייקי, בעיקר כי רציתי להשתתף בתחרות שהייתה בשוונג, אבל גם כי עדיין יש לי מה להגיד עליו. במקום פוסט קצר יצא לי סיפור ארוך, אז אולי לא אצליח להשתתף איתו בתחרות (למרות שפירסמתי אותו שם), אבל הוא מסכם בשבילי את המירוץ- שלמרות הרגשות הרעים שהוא העלה לי, בסופו של דבר הוא היה חוויה טובה :) למי שיהיה כוח, הנה הוא, בשני חלקים כי תפוז לא מרשה: ראשונה אחרונה ----------------- ירדתי מהמכונית של הוריי במרחק שני רחובות מכיכר רבין. לא ידעתי לאן אני צריכה ללכת, בכל זאת לא תל אביבית, אבל קבוצת אנשים באדום שהלכה לפני סימנה לי את הדרך. כל כך התרגשתי, היה קשה לי לצעוד מרוב התרגשות- רציתי לקפוץ, רציתי לצעוק לכל אדם עם חולצה אדומה- תראה גם אני איתך! גם אני רצה!!! במקום זה הסתפקתי בחיוך רחב. הרחובות בדרך לכיכר היו רחובות מגורים חשוכים, העצים הסתירו את תאורת הרחוב. ובעוד אני הולכת, מצפה ומתרגשת, הרגשתי את גופי מתוח ומצפה, נדמה היה שהוא מורכב מקבוצה של בעלי דעות יותר מאשר איברים המהווים חלק ממכלול. רגליי רעדו ורצו לקפוץ כל הזמן, ברכיי דברו אחת עם השניה- סיפרו לעצמן מה עומד לבוא, חזי התנפח מגאווה, ואבריי הפנימיים שרו בקנון מתואם עם המוזיקה המרוחקת "מרוץ נייקי, מרוץ נייקי, מרוץ ניי....". ובעוד כל כולי בפנים צועקת ורוחשת הגעתי לכיכר רבין. עמדתי. הייתי חייבת לעמוד. הייתי חייבת לעמוד כדי לשלוט ברעד שעבר בכל גופי- הכיכר הייתה אדומה, חלומו הרטוב של כל מהפכן סיני התרחש מולי. לאחר דקה המשכתי ללכת, חיוכי התרחב אפילו יותר כאשר עברתי ליד כל האנשים הללו הלובשים חולצות אדומות. עברתי את רחוב אבן גבירול, עליו רצו מס' אנשים, מתחממים לקראת הריצה, והופ- ישר לתוך הרחבה, ישר לתוך הים האדום. הרגשתי כמו בני ישראל- כמו שהם עברו בחיל ורעדה את הים האדום שנפתח לכבודם, כך גם אני הרגשתי בים האדום שלי. רק לאחר שעברתי את הרחבה והגעתי לקצה השני וחזרתי בחזרה ראיתי מה היה מסביב. הייתה במה עם כרוז משעשע, היו הלוקרים שקראתי עליהם, היו השירותים (מידע חשוב) והיו אנשים,המון אנשים. היה לי קשה בהתחלה להביט להם בעיניים, חששתי שהעיניים ישדרו לי שאני לא באמת שייכת. חזרתי להיות ילדה קטנה המפחדת שיקצו אותה מתוך הקבוצה- הרי לא נראיתי שייכת. כולם סביבי היו בעלי גוף קטן ומתוח, כולם היו פרסומות מהלכות לבגדי ריצה. המוח אמר לי שאני מקשקשת, שזה לא נכון, ובכל זאת החלק הלא רציונאלי שבי הכה בי שוב ושוב- את שמנה, את לא מתאימה, את תגיעי אחרונה ולא תקבלי מדליה. לא הייתי מוכנה לעשות את זה לעצמי, ההשתלחות הזו בעצמי לא תקרה היום- כך החלטתי. ברגע שהחלטתי התיישבתי ועשיתי מדיטציה. לא בחרתי מקום טוב לזה, לא ישבתי בצד כמו שאר האנשים. אתם בטח ראיתם אותי ותמהתם מה אני עושה שם לכל הרוחות. ישבתי על הריצפה לבד מוקפת נעליים וברכיים בבועה של שקט, נשימות איטיות, שלוה ובטחון. כן, הבטחון חזר אלי. ידעתי שזה המקום שלי, אולי אני רצה לאט, אבל אני רצה! לאחר כמה דקות של מדיטציה יצאתי מהבועה שלי כדי להנות, ישבתי וראיתי את מה שפספסתי קודם- המוסיקה הטובה, את ההוא שרקד, את האישה המבוגרת (שרצה יותר מהר ממני), את האישה ההיא שאם לא יותר גדולה ממני אז לפחות היא באותו הגודל שלי. והעיקר, ראיתי את כל החיוכים- אף אחד לא שפט אותי, או התפלא על היותי לבושה חולצה אדומה, כמו שחששתי קודם. ההרגשה הזו המשיכה איתי כל השעה שחיכיתי. XXX פתאום שמעתי את ההוא על הבמה אומר ,כל מי שברחבה צריך להגיע לאזור ההזנקה", נבהלתי, הייתה הזנקה ראשונה ועכשיו השניה- לא? אז למה הוא אומר כל מי שברחבה צריך להגיע לאזור ההזנקה?! הסתכלתי מסביב ועוד יותר נבהלתי- היא הייתה ריקה! הלכתי מהר לכיוון קו הזינוק, ככל שהתקרבתי ראיתי יותר ויותר אנשים עם צמיד צהוב ונרגעתי- אני בהזנקה הנכונה, אולי בגלל כל העיכוב שהיה החליטו לאחד את ההזנקה השניה והשלישית? רציתי לשאול, אבל כמות הצמידים הצהובים מסביבי ענתה לי על השאלה. רק אחר כך, כשעליתי על הגשר מעל נמיר עבר אותי פתאום הפייסר של 6 דקות והבנתי שכן היה עוד מקצה ושהתבלבלתי. עמדתי בין האנשים והרגשתי את גלי ההתרגשות שההמון סביבי שידר. השתדלתי לעמוד מאחור ככל האפשר- ידעתי שכולם יעקפו אותי ולא רציתי להפריע. המוסיקה העלתה אפילו יותר את ההתרגשות והרגשתי שבמקום ללכת אני מרחפת. ובאמת הלכתי, הלכתי עד לקו הזינוק- ואז אלו שלפני התחילו לרוץ, מאפשרים לי סוף סוף להתחיל לרוץ גם כן. תוך 100 מטר הייתי לבד. רצתי לבד, מסתכלת על האנשים העומדים על המדרכה שהסתכלו עלי בחזרה, חלק עודדו, חלק חייכו. עדיין יכולתי לראות את אחרוני הקבוצה לפני- כמה עשרות מטרים לפני. בציניות העלתי בראשי את ההודעה ההיא בפורום כשכתבתי שאהיה אחרונה ואלו שהגיבו לי בחושבם שאני בטח מגזימה ושניסו לעודד אותי שלהיות אחרונה זה לא דבר נורא. הם לא הבינו ש"האחרונה" לא הפחיד אותי, הפחיד אותי שהמרוץ יגמר לפני שאעבור את קו הסיום. שכשאגיע כל הדוכנים יהיו סגורים, והכי חשוב- שלא אקבל מדליה! כןכן, אני- אישה בוגרת, רוצה מדליה. אני רוצה הוכחה פיזית לשינוי שעברתי בחודשים האחרונים. בגשר הירקון איבדתי כמעט לחלוטין את קשר העין עם אחורי הקבוצה, אבל זה כבר לא הפריע לי. את המחשבות הציניות והחששות השארתי בקו ה100 מ'. כל מה שעבר במוחי היו שתי מחשבות: "אני רצה במרוץ נייקי!" ו- "אני חייבת לסיים את הריצה לפני שהמרוץ יגמר". רציתי לעבור בקו הסיום, לקבל מדליה, להסתובב בין הדוכנים בגאווה כשהיא תלויה על צווארי. רציתי להיכנס לאתר, למצוא את התמונה שלי ואת זמן הסיום שלי, להדפיסם ולמסגרם (עם המדליה כמובן). אני, השמנה, שתמיד היו לה תירוצים, אני רצה ועוד במרוץ!

sam i m

New member
המשך

לקראת גשר נמיר פתאום עבר אותי הפייסר של 6 דקות! גל של הקלה שטף אותי- אם זה הפייסר של 6 דקות זה אומר שיצאתי בהזנקה השניה במקום האחרונה. זה אומר שכל המירוץ התעכב, כך שיתכן ואף שעת נעילת המירוץ תתאחר. ידעתי שבקצב שלי בטוח אעבור את קו הסיום לפני 23:00- זמן סיום המרוץ לפי הפרסומים, כך שנרגעתי לגבי זמן הריצה שלי והיותי אחרונה. לרוץ את כל המסלול היה חוויה, כשירדתי מגשר נמיר ראיתי בפארק את הגל האדום של הזינוק בו הייתי, רץ בכיוון ההפוך. היה מדהים לראות זאת- כמו נחשול שיטפון אדום, נחש מתפתל. במקום לייאש אותי, הם כבר לקראת סוף המסלול ואני עדיין בהתחלה, זה היווה לי השראה. לא רק המראה היווה לי השראה, גם חבריי למרוץ היוו השראה, היו את אלו שעברו ליידי והיו חייבים להעיר משהו. "כל הכבוד", "תמשיכי ככה" ועוד ועוד, הגדילו שני גברים שהודיעו לי כמה קלוריות אשרוף במירוץ- הם כל כך הצחיקו אותי שהיה לי קשה להמשיך לרוץ. יכולתי לקחת את זה לכיוון המתנשא, אבל כשאני רצה, אני הופכת לאשת הטפלון- שום דבר לא נידבק אלי- שום מצב רוח רע או מחשבות מייאשות. כשאני רצה אני רצה, אני מתאחדת עם הטבע, עם האספלט הזורם מתחתיי, עם הקצב שאומנם איטי אבל בלתי נגמר. תנו לי 4 ק"מ, תנו לי 10 ק"מ, תנו לי 15 ק"מ, אני ארוץ לאט בלי בעיה. :) XXX שני קילומטרים לקראת סוף המירוץ. אני רצה באותו הקצב, מנסה לחייך ולשדר את ההרגשה הפנימית שלי, אולם חבריי לריצה, האנשים הללו שכל כך אהבתי לפני שעה וחצי, היוו קושי. בשני הקילומטרים האחרונים לא רצתי, שחיתי במעלה זרם של אנשים אדומים שסיימו את המירוץ. קשה לשחות נגד הזרם. לא הרגשתי שאני במרוץ ולא ראיתי את הנוף, ראיתי אנשים שסיימו את המרוץ ובעשותם כך שכחו שיש כאלה (אני!) שעדיין לא. אז רצתי סביב קבוצות גדולות שהיה חשוב להן ללכת ביחד, רצתי לתוך כתפיים של אנשים שחשבתי שהם מפנים את הדרך לי ולא זזו מספיק מהר. הטפלון נשר ממני בכל צעד והתסכול השתלט. שכחתי איך האספלט זרם תחתיי, את המוסיקה המעולה בתחנת המים, את אדומי החולצה בקילומטר 7 שמחאו לי כפיים ועודדו אותי. וכשתחושות רעות משתלטות עליך דברים רעים יקרו לך, אז היו את אלו שהפרעתי להם ופשוט דחפו אותי מדרכם והייתה את זו ש300 מ' לפני קו הסיום הכניסה לי אגרוף בפרצוף בטעות... XXX קו הסיום. עברתי את קו הסיום ועמדתי מבולבלת. לא ידעתי אם עברתי את קו הסיום או לא- עברתי את השער, לפי הזמן בשעון הדיגיטלי הגדול הייתי כמה דקות טובות לפני 23:00- לפני שהמרוץ ננעל, אבל איפה השטיח? קראתי באינטרנט חוויות של רצים שהשתתפו פעם ראשונה במרוצים וחששתי שכמו שקרה להם קרה גם לי- שאני מפסיקה לרוץ לפני קו הסיום. ואז הבנתי- המרוץ ברח לי מתחת לרגליים. ככה זה כשנותנים לתחושות רעות לרוץ במקומך. עמדתי שם- 10 מ' משער הסיום וחשבתי. לקח לי בדיוק 5 שניות להבין מה אני צריכה לעשות (ככה זה, לפעמים אני איטית:). צריך להמשיך ללכת, הרי רק סיימתי ריצה, לא? ואחרי כמה דקות הליכת קירור צריך לעשות מתיחות. באמת איריס, נזפתי בעצמי, זו לא פעם ראשונה שאת רצה... ואז, בעודי הולכת, הכתה בי ההבנה- רצתי במרוץ נייקי! החיוך חזר לפני. כל צעד שהרחיק אותי מקו הסיום החזיר אותי להרגשה הרגילה שלי אחרי ריצה- להתעלות, לגאווה. כך אחותי מצאה אותי, הולכת לאט עם חיוך כל כך רחב שמזל שיש לי אוזניים אחרת היה החיוך מקיף את ראשי פעמיים. בריצה, כשתחושות טובות משתלטות קורים לך דברים טובים. התחבקנו, אני משדלת להרטיבה בזיעה שלי, היא משתדלת להזדעזע מזיעתי. פתאום ראינו לפנינו איש אבטחה עם 15 מדליות, אותן המדליות שחשקתי באחת כל כך וחשבתי שפספסתי את ההזדמנות לקבל. הוא לא רצה לתת לי אחת, אז חייכתי, אחותי חייכה והופ- המדליה על צווארי. המושגים פעם ראשונה במרוץ ולהגיע אחרונה התפוגגו באוויר התל אביבי הקר. ביום שבת רצתי במרוץ הלילה של נייקי, מה אתם עשיתם? תודה שקראתן! :)

מור שלז

New member
מדהימה../images/Emo106.gifאיך ריגשת אותי עכשיו

וואו, קראתי בנשימה עצורה. אמנם חלקים מן הסיפור כבר הכרתי ממה שכתבת בפורום, אבל בתוך שטף הקריאה הסיפור שלך פשוט מהדהד בעוצמה. אני תמיד חושבת שהדבר העיקרי שאנחנו מקבלות מהספורט, זה לא הכושר, וגם לא הכוח הפיזי, אלא הגילוי של הכוחות האמיתיים שלנו - אלא שבראש, הכוחות המנטאליים. וכאן - את מנצחת בענק! בשבילי את ראשונה, בזכות ההתמודדות הזו, כי זה מה שחשוב באמת. וכל כך ריגשת אותי עם משפט הסיום: הולכת לאט עם חיוך כל כך רחב שמזל שיש לי אוזניים אחרת היה החיוך מקיף את ראשי פעמיים. בריצה, כשתחושות טובות משתלטות קורים לך דברים טובים. כל כך נכון. כל כך יפה. ברשותך, אני מאמצת את זה לעצמי לרגעים קשים. כל הכבוד

sam i m

New member
../images/Emo140.gif

מור, את באמת קרן אור
אגב, בלי קשר, סוף סוף הבנתי למה כל הזמן אומרים שיש הבדל בין ריצת שטח לריצה על אספלט. הברכיים ש"דיברו" בסיפור שלי בכו במשך יומיים אחרי המירוץ. מה שכן, קל יותר לעשות מדיטציה תוך כדי ריצה על אספלט מאשר בריצת שטח- כשלא צריך לשים לב כל הזמן איפה הרגל נוחתת.

מרב.

New member
חייכתי ודמעתי בו זמנית...

צר לי על החוויה הרעה שחווית, אבל הי, רצת את מירוץ נייקי
! בשנה הבאה כבר לא תהיי האחרונה, עם הנחישות וכוח הרצון שעלו מסיפורך- את בדרך הנכונה

איזה יופי!

כל הכבוד, מעורר השראה. תמשיכי לרוץ ואל תשימי על אף אחד! אגב, כשאני רצה "לבד" אני לא חושבת שאני רחוקה מהקצב שלך. הרבה פעמים אני רואה רצים אחרים ואוטומטית חושבת "מה הם חושבים" ואז מנסה לדחוק את המחשבה... שיחשבו מה שהם רוצים, זה הקצב שבו נעים לי לרוץ.

sam i m

New member
הלו גמדים!

אני בטוחה שאת רצה יותר מהר ממני, אבל זה לא משנה- שנה הבאה כבר ארוץ במקצה השני!

כל הכבוד../images/Emo47.gif

רצת במירוץ! את גדולה! מאחלת לך שזוהי רק ההתחלה-לה-לה
,שתמשיכי להנות ולהגיע להשגים!

sam i m

New member
תודה על התגובות ../images/Emo140.gif

עכשיו נשאר לי לקוות לזכות בתחרות הכתיבה- אחרי השרשור של ריצה בחורף אני צריכה לעשות קניות.

rasheric

New member
מרגש ! הצלחת באמת להעביר לי את המיגוון העצום

של תחושות ומחשבות שעברת באותו ערב. ועם הרבה מהדברים הזדהיתי. אני חושבת שאחד הדברים שאנחנו עושות ומאוד חשוב בעיסוק בספורט הוא לשים את עצמנו במרכז. זה מה שאת רצית לעשות והרגשת שטוב וחשוב בשבילך. ועשית את זה ! כל הכבוד

למעלה