מירון מוצ"ש

מירון מוצ"ש

עדכון מהשטח. שמחת חלאקה ל 40 ילדים ממתמידים י-מ. גרשון קלצקין בהופעה נדירה עם אחיו ואחינו וש. מינצברג. 2 קלרינטים וסקסיפון. חבל"ז

מינצברג ניגן בסקסופון?

הוא מנגן גם יפה מאוד בקלרינט. אני מאוד אוהב את הנגינה של הקלצקינים. אבל...לדעתי ר' אברום חיים חשין עולה על כולם:)

אין לו דיסק

אינני יודע היכן בדיוק הוא מנגן.מהכמה פעמים ששמעתי אותו בחתונות ובל"ג בעומר במירון בערך לפני 8 שנים,אותי הוא הרשים מאוד.יש לו נגינה אמיתית וחודרת ללב.

על טעם וריח אין להתווכח

מי שהותיר בי רושם בשנים האחרונות הם מוסא ברלין - גדליה ניימן - ששמעתי אותם בסוכות בי-מ. וידוע שבירושלים בחתונות יש רק תופים.

וולוי

New member
יש הבדל בסגנון הנגינה

לכל אחד יש סגנון שונה ולכן אפשר לאהוב גם סגנון זה וגם אחר. מוסא למשל שונה עולמות מחיליק וכן כל היתר שונים ולכל אחד יש את המיוחדות שלו.

אני מתכוון לקלרניסט צעיר יחסית

שהגיעה לרמה שהוא נמצא. אולי אני מושפע מזה שהוא הוציא כבר 2-3 דיסקים. הכל ייתכן.

וולוי

New member
אתה צודק

הוא באמת מומחה מאוד יחסית לגילו אני עוד זוכר שהוא ניגן במירון כמו מתחיל, והוא מתאמן המון זמן ולכן הגיע למה שהגיע.אני למדתי אצלו תקופה ומאוד התרשמתי דרך אגב הוא בקושי יודע תווים!

אם מדברים על תוים

כמה שידוע לי כל הנגנים שצמחו בי-מ לא קוראים תוים (כולל א.ח. חשין) אבל יש את אלה שהשתלבו בתזמורות מכובדות ולמדו בשלב מאוחר יותר.

וולוי

New member
בעיקרון אתה צודק

אבל יש יוצאי דופן מינצברג למשל אני חושב שכן יודע יש הרבה יתרונות בלדעת תווים

וולוי

New member
מצד שני

מי שמנגן לפי תווים לא עושה את כל הביצועים שחיליק עושה ע"ע הדיסקים שלו.

בכלל כשמדובר בניגונים רומנים

ומהסוג הזה. שלדעתי רק בשביל זה צריך את הקלרינט. אז צריך את הנשמה ולא כ"כ את ידיעת התוים.

וולוי

New member
יש לך מושג איפה אפשר להשיג דיסקים

עם ניגונים רומניים שמות של דיסקים! ודרך אגב חיליק הוציא כבר שש דיסקים ולא שתים שלוש

למעלה