מיקרו-אדנומה

dj soul

New member
מיקרו-אדנומה

אני כבר רשמתי כמה הודעות בפורום הזה בקשר לגידול שמצאו אצלי, פשוט יש לי שאלה... לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם לפרולקטין, אחרי שאני מטופלת עם דוסטינקס בערך חצי שנה, והפרולקטין היה 20, פחות מהנורמה אבל ה-ר-ב-ה יותר טוב ממה שהיה לי קודם (1400), הרופא המצליף להמשיך עם הטיפול, כששאלתי עד מתי אני אצטרך לקחת כדורים הוא אמר שאפשר לעשות ניסיון ולהפסיק לקחת את הכדור במשך חודש וחצי ואז לבדוק אם הוא יעלה עוד הפעם או לא. רציתי לדעת, האם אני עוד הפעם ישמין ועוד הפעם תהיה לי בעיה במחזור החודשי אם הפרולקטין יגדל בזמן של הפסקת הטיפול ועד מתי אני בכלל אצטרך לקחת את הכדור, הרי אי אפשר להיכנס להריון בזמן הטיפול (לא שאני חושבת על זה בזמן הקרוב...). תודה

מיקרואדנומה

שלום לך, דבר שאינך מציינת למרות הכותרת היא ההדמיה. האם עברת הדמיה של בלוטת יותרת המוח? האם נראתה מיקרואדנומה? האמת היא שגם אם לא נראה דבר, זה לא חשוב, חשוב ששללו נוכחות של גידול גדול יותר (מאקרואדנומה) שהיה יכול לגרום לעליה משנית של פרולקטין. אם סוכם בצורה החלטית כי מקור הפרולקטין במיקרואדנומה של ההיפופיזה, הטיפול שאת המקבלת בהחלט יעיל ונכון, אך זה איננו טיפול לחודש חודשיים. ניתן להכנס להריון עם הכדור, ברגע הוודע דבר ההריון מפסיקים טיפול למשך ההריון. לגבי ההשמנה, זאת נקודה מעניינת משום שלא כולם מודעים או מסכימים שהיפרפרולקטינמיה גורמת להשמנה. כמה שמנת? האם רזית מאז הטיפול? משך הטיפול הוא ממושך. בד"כ מחדשים אותו לאחר הלידה למשך כמה שנים. אחרי כמה שנים ניתן לנסות להפסיק, ויש בהחלט אחוז מסוים של נשים שאצלן הפרולקטין אינו עולה שוב. מאידך ישנן נשים שצריכות לקחת טיפול עד לגיל המעבר ואז כבר אין צורך בטיפול (כמובן אם מדובר במיקרואדנומה בלבד).

dj soul

New member
כמה פרטים...

העלתי 13 ק"ג, כשהתחלתי את הטיפול, אני לא יודעת אם זה קשור או לא, כי גם לא היה לי חשק לאכול, רזיתי, והורדתי 6,7 ק"ג. עברתי MRI והיה רשום השגידול הוא 6 על 6 מ"מ

מיקרואדנומה

שלום לך, אין ספק שיש לך מיקרואדנומה, מאחר והיא מפרישה פרולקטין קוראים לזה מיקרופרולקטינומה. אין שאלה שלא מפסיקים טיפול אחרי חודש. מה שניתן לעשות זה להוריד את המינון של הדוסטינקס. כפי שאת רואה היא תרופה מאד פוטנטית. אין הכרח לדכא את הפרולקטין אל מתחת לנורמה. אני מניחה שאת לוקחת 2 כדורים בשבוע, אפשר בהחלט להוריד מינון, אבל לא היית מפסיקה. גם בסוף לא הבנתי את רצף האירועים לגבי העליה במשקל. מה שאנחנו רואים לא פעם היא עליה במשקל בעת שהפרולקטין גבוה, עם נטיה לרדת במשקל כאשר הפרולקטין חוזר לנורמה. פרסמנו על זה מאמר לפני כמה שנים. לא ברור מה המנגנון. אבל אם זה מה שקרה אצלך, זו עוד סיבה טובה לא להפסיק טיפול. הוספתי למטה כתובת אינטרנט שבה תוכלי לקרוא את תמצית המאמר הנ"ל. יתכן כי הטקסט המלא נמצא ברשת גם כן, זה פורסם ב-1998.

למעלה