מיקרופילם

frodo

New member
מיקרופילם

אני שוב בא בשאלה. את המיקרופילם אני מנסה להכין עכשיו עם דבק UHU, אני מנסה לדלל אותו עם אצטון, אבל, התמיסה לא נשארת אחידה, מה שגורם לכך שלא יוצא מיקרופילם, אלא סתם הרבה חתיכות מפוזרות של אצטון צף על המים. השאלה שלי: א. אני עושה את זה נכון? ב. איך לדלל את הדבק, ואיך ליצוק אותו למים? שוב תודה

noam weissman

New member
מיקרופילם ...

כמו שנאמר כבר פנה ליורי מטיסן הקריות הוא יכין לך חומר שתוכל לעשות איתו מיקרופילם איכותי. הוא גם יוכל לתת לך עצות נוספות. הוא לא חבר בפורום פה בנתיים. יורי - 8415820-04 או 816490-055 בהצלחה.

frodo

New member
שוב תודה רבה..

ואני אצור קשר עם יורי בבוא הזמן, בינתיים לא.

flugzeug

New member
ובכן

1. צריך לדלל את ה- UHU מעט, כ-20% , זה אמור להיות מעט סמיך, לא דליל כמו מים. 2. הדבר הכי חשוב זה הטכניקה . עקוב אחר הצעדים הבאים: א. הכן משטח מים גדול, לפחות מטר על מטר וחצי. מספיק שהמים יהיו בעומק 5 ס"מ. אני פשוט בניתי מסגרת גדולה מעץ וכיסיתי אותה בפוליאתילן, ואני עובד בחצר בלילה , ומתפלל שלא תהיה רוח שתחרבן את כל העבודה
ב. מלא כלי קטן (פקק של פריגת, למשל) בתמיסה. ג. תוך שאתה מחזיק את הפקק המלא במצב מאוזן, אתה צריך להניע את היד שלך מצד אחד של משטח המים לצד השני , בתנועה רציפה ואיטית בגובה כמה שיותר נמוך מעל המים (בלי לגעת בהם כמובן). תוך כדי התנועה, אתה צריך להתחיל לשפוך את הנוזל. אתה צריך לעשות את זה כמו מכונה, כאילו מדובר בשתי תנועות נפרדות לחלוטין. ד. תוך כמה שניות תוכל להחליט אם התוצאה מספקת אותך מבחינת צבע , אחידות, וגודל שמספיק להכיל את המסגרת. אם כן, המתן כמה דקות להתייצבות הפילם. ה. בינתיים , קח את מסגרת הבלזה שתשמש אותך להרמת הפילם, ורסס צד אחד שלה בשכבת ספריי דבק מגע. ו. לאחר כמה דקות המתנה, הנח את המסגרת בעדינות על הפילם, כך שישארו מקסימום שוליים. אם אפשר, התחמק מאזורים בעייתיים בפילם. ז. אסוף את השוליים על המסגרת. אחוז בשתי הצלעות הקצרות של המסגרת. בזהירות רבה, החל "לסובב" את המסגרת כך שאחת הצלעות הארוכות תשקע לתוך המים, והשנייה תתרומם כסנטימטר באוויר.אתה צריך לראות את המניסקוס, קו המגע בין הפילם למים, במרחק של כסנטימטר מהצלע שבאוויר, ופחות או יותר מקביל אליה. ח. זהו רגע האמת. התחל להסיע את המסגרת קדימה (כדי שיכנס אוויר מתחת) ותוך כדי כך סובב את המסגרת למצב אנכי והרם אותה באוויר. הנח אותה לייבוש במצב אנכי כשהצלעות הקצרות למעלה ולמטה. אל תצפה ליותר 10% הצלחה בתהליך הנ"ל. הכנת מיקרופילם זה זבר מתסכל ביותר. חלק מהמסגרות נקרעות עוד לפני שהרמת אותן, וחלק מתפוצצות דקה או שתיים לאחר מכן. אלה ששרדו במשך עשר דקות, עברו את השלב הקריטי.

למעלה