מומלץ בספק
עם כל הכבוד לאישיותו של המחבר, לטרחתו הרבה ולעבודת הנמלים שעשה, שאין שני לה, כל הקונספט של הספר ותוצאתו חוטאים לגרפולוגיה.
אישיותו של האדם וכתב ידו שזורים לבלי הפרד צורה וגם תנועה ולחץ וארגון ולא ניתן לבודד את הבחינה של האחד במנותק מהאחר. זה בדיוק מה שעושה הספר, הוא מקפיא את הצורה/האות באין סוף ווריאציות, שגם חוזרות על עצמם, ומשדך להם פתרונות ואפשרויות. על פי אילו עקרונות נקבעים הפתרונות והפרשנויות ? על פי הצ'ופצ'יק של הקומקום. הגרפולוגיה עסקה ועוסקת עד ימינו אלה בגיבוש עקרונות מבוססים שיוכלו לשמש לניתוח אמין ואילו תורת הסימנים המפורטת לעייפה בספר מתאימה ללקסיקון שמגדיר ציפורים או זוחלים. שם ניתן להשוות במדויק צורת כנף או שיניים וכך להבדיל במדויק בין המינים השונים. שם אין צורך להבין יותר מדי ולא צריך בשיקול דעת, אלא לשנן ולדקלם.
בספר מככבים מאות ואולי אלפי דגמים, בחלק גדול מהם אני אישית מעולם לא נתקלתי וגם הפרשנות זרה לי אבל זה פחות חשוב. גם כספר לימוד הוא חסר ערך שכן אם אני זוכר נכון אין הסברים שמבהירים על מה מבוססת הפרשנות, מתי ניקח פירוש זה ומתי את האחר. הספר לא תורם דבר למי שמבקש לשדרג את כושרו לנתח כתב אך עלול להזיק לו באשר הוא יחשוב שכך מנתחים. בראותו בכתב של פלוני צורה דומה יעוט על המציאה אך מיד ייתקע: מה לעזאזל מבין הפירושים 'תופס כאן'.
לו זה היה פרק פיקנטרי בתוך ספר רציני, ניחא, משהו משובב ומעודד למי שמתפתל בנבכי הכתב ולא יודע את ידיו ורגליו.
זו דוגמטיות במיטבה וניתן רק להצטער שספר כגון זה בא לעולם ועוד עלול להיחשב בטעות כ פאר היצירה ומומלץ הפורום.