מיקרוגל הפסיק לחמם במפתיע

trilliane

Well-known member
מנהל
מיקרוגל ותיק, דיגיטלי. בבוקר בישלתי תפו"א (כחצי שעה) והיה תקין; אחרי כשעה כשהכנסתי משהו קטן לחימום קצר נראה עובד כרגיל, אבל האוכל נשאר קר. ניסיתי שוב, הכנסתי, הוצאתי, איפסתי, בחרתי הפשרה, החזרתי למצב רגיל, ניתקתי מהשקע וחיברתי (ואז נגמרו לי הרעיונות) אבל כלום לא עזר. הוא עושה רעש, הצלחת מסתובבת, הטיימר הולך לאחור, הכול לכאורה רגיל, חוץ מהאוכל שנשאר בדיוק באותה טמפרטורה...

מה זה יכול להיות? יש סיכוי שהוא יחזור למוטב או רק תיקון? שווה להתעסק / להשקיע? (הוא לא משוכלל, אז להשקיע בתיקון אצל טכנאי ודאי לא ישתלם, רק אם זה משהו שמישהו עם גישה וידע באלקטרוניקה יכול לנסות בעצמו).

תודה מראש. 🙏🏻

dudi4321

Active member
היי
מתרגלים מהר למכשיר חדש.
לי יש אמנה משנות ה80 של המאה הקודמת. שנה אחרי שקיבלתי אותו כמתנת פסח, הפסיק. החלפתי לבד דיודה וחזר לקדמות. לפני כשנה המנגנון שמתחיל ומפסיק לסרוגין שבכך ממצע את החימום, הפסיק והוא על הספק מקסימלי בכל המצבים. אני התרגלתי, הוא גם נמצא עם מסגרת בתוך ארון במטבח מעל תנור בילד אין.
תיקנתי גם מיקרוגל LG ששרף פיוז. במקרה הזה המיקרוגל לא פעל לחלוטין, בעיה מינורית. לקח לי זמן למצוא פיוז באותם פרמטרים, זרם וזמן פעולת הניתוק, Slow blow, Fast blow.
יש באתר אגורה לפעמים למסירה מיקרוגלים תקינים.
בכל מקרה יש מכשיר רגיש שבודק בזמן פעולת החימום דליפה. מידי פעם אני בודק. מול הזכוכית יש מעט, ממש קרוב. גם בודקים סביב סגירת הדלת.
אחרי חצי שעה של חימום, נוצר חום גבוה, כנראה מידי במגנטרון, זה המתנד RF שיוצר את אנרגיית הRF לאנטנה בחלל תא המיקרוגל. חום גבוה מידי זה אופייני לשריפת מגנטרון. איבחון נוסף שמריחים ריח שרוף.

למעלה