מיקי איצקוביץ

menahem11

New member
מיקי איצקוביץ

אני בן דודו של מיקי ולצערי עלי לבשר לכם כי ספינתו נמצאה נטושה בתאריך 14/9/10 כ- 20 מייל ממלגה ספרד. אחיו חזר בשבוע שעבר מספרד ואישר כי הספינה שנגררה לחוף היא אכן של מיקי. בספינה נמצאו חפציו האישיים. אנו מתפללים לנס למרות שאנו מודעים כי הסיכויים למצאו בחיים שואף לאפס.

rmizrahe

New member
מיקי

אכן בשורה קשה . אני בסוד הענינים מזה עשרה ימים עם אחיו גידי. לעניות דעתי הייתי האדם האחרון שמיקי יצר קשר ב-4/9/2010 לפני יציאתו מפורטוגל. הוא נשמע מעודד ומרוצה מהמסע עד אז. כיאה לאיש הוא היה בשיאו אך הגורל התאכזר לו. הים והשייט היו כל חיו אך גם בטרגדיה שחווה הים ושייט סגרו את מעגל חיו. בתקווה לנס מחבריו משה חננאל ועמי מזרחי עמי מזרחי

אק 2015

New member
מיקי איצקוביץ איננו.

עם כל הצער על אובדן חיי אדם בכלל ושייט בפרט, האם אפשר לשמוע ,כדי להפיק לקחים את הסיפור המלא על מיקי איצקוביץ וקורות הפלגתו האחרונה. ואולי יתרחש הנס והוא ימצא בחיים.

mnadler

New member
עצוב מאד. מכיר אישית

מכיר אישית את מיקי. הפלגנו פעמים רבות יחד במפרשית בימיה של נהריה.הוא סיפר לי רבות על רכישת היאכטה ועל ההפלגה המתוכננת . היה איש ים אמיתי וכתמיד היה סוליסט ונטול דאגות. חרדתי לגורלו כשיצא לדרך לבד ושמחתי לשמוע שכן צלח את האוקיינוס. אם אכן קרה הגרוע מכל, זה לפחות קרה במקום היקר לו ביותר. בים. חבל... ועצוב מאד. מנחם.

motyp2

New member
מיקי איצקוביץ

באחד מימי החורף האביביים כאשר טיילתי להנאתי במרינה של נהריה הבחנתי באדם מבוגר, נמוך קומה ו"מושך רגל" אשר עושה הכנות לצאת לים עם מפרשית קטנה. לשאלתי האם הוא זקוק לעזרה נענתי בחיוב ובהזמנה לצאת איתו להפליג.קצת חששתי, חזותית הוא לא נראה לי שייט וימאי שהייתי יכול לשוט עימו ברוגע . אבל כשייט בעצמי לא עמדתי בפיתוי ויצאנו אל מול חופי נהריה. הופתעתי לראות את מיקי מגלה בקיאות וימאות טובה. סיפורים לרוב היו לו למיקי בינהם קניית הסירה בEBAY וכוונותיו להביאה ארצה בהפלגה תוך שהוא מפרט את המסלול ומציין באילו קווי רוחב יחצה ובאיזה קווי אורך ירד מטה. אני כמובן שהייתי סקפטי לגבי הסיפורים ובליבי ייחסתי אותם לסוג של התרברבות לחיפוי על נכותו. כאשר קראתי כאן שהוא יצא לממש את חלומו הייתי חצוי בתחושותיי. מצד אחד האיש הקטן, הנכה, ללא האמצעים היוצא לכבוש לבד אוקיינוסים ולהגשים חלומות. ואל מול זה התחושה של מעשה חסר אחריות לחלוטין של אדם היוצא אל מותו הוודאי. אולי מוקדם עדיין להספידו. כולי תקווה כבפעם הקודמת פתאום מאיי שם תתקבל שיחת טלפון ממיקי כשהוא מכריז, אני פה, אני חי.

Alex33

New member
למישהו יש פרטים על הפלגה זו שלו..

לחלוק איתנו כאן ?

rmizrahe

New member
מיקי

שלום אלכס יפה שאלת ,אז עבורך ולכל השייטים. רכישת הסירה נעשתה תוך כדי מכרז ב EBAY שיקגו בארצות הברית,הסירה עמדה על היבשה בדרך כלל מפני שהיתה דגם תחרותי שנפוץ באיזור ושמשה לרוב לתחריות באגם מישיגן,הסירה מדגם הנטר 36רגל שנת 1982 . מטבע הדברים לא היתה בכושר שייט ימי (אוקיינוסי) אך הייתה במצב טוב במבנה, תורן ומפרשים. במהלך הזמן רכש מיקי ציוד מתאים להכשרת הסירה ושלח למקום העגינה בשיקגו ,אסף את הציוד ועזר לו בהמשך חבר ישראלי שחי במקום. לקראת סוף מאי יצא מיקי לשיקגו להכין ולהכשיר את הסירה,אנני יודע בוודאות את רמת הכשרת הסירה ומועד היציאה משיקגו אך במייל שקבלתי ממנו הוא שהה בקליבלנד ביום העצמאות האמריקאי עם אירוח מלא של המקומיים(ידע ליקשור קשרים באופן מדהים) מאז לא קבלתי ממנו שום קשר עד הגיעו לפורטוגל למעגן-פורטימאו משוער ב2 -1 לספטמבר . אחיו גידי הצליח ליצור איתו קשר ביום יציאתו מניויורק ב26 ליולי כאשר היה כ50 מייל בדרך מזרחה,כל החצייה ערכה כ34 יום במהלך חודש אוגוסט שאינו מומלץ לחצייה צפונית במיוחד.(החלטה מראש לבצע את המסלול במהלך אחד ויהי מה) בפורטגל שהה מספר ימים לתקן מפרשים להחליף מעלנים וטיפול מנוע,זאת ידוע לי ממנו בשיחת טלפון אחרונה שלו בכלל בתאריך 4 לספטמבר . לפי כוונתו הוא תכנן לצאת ביום למחרת 5 לספטמבר,מאז לא חודש הקשר אך נודע לאחיו לקראת סוף ספטמבר שמיקי שהה במלגה לזמן מה ואין מידע על הנסיבות ,ולמרות היותו במלגה לא יצר קשר כלשהו(הערכה שנדרש לטיפול תיקון או מצב ים) בדיעבד יש להסיק שלאחר יציאתו ממלגה מזרחה ומעל לכל ספק בהפלגה לאורך החוף קרה מה שקרה , מידע אחרון שקבל אחיו ב7-8 לאוקטובר שהסירה נמצאת במרינה "מריבל " מ14 לספטמבר תחת חזקת החוק בלי מידע על השייט ובנוסף מס' טלפון של משמר החופים הספרדי לאחר שגידי האח לא הצליח לתקשר עם הספרדים לצורך בירור הנושא בקש ממני ועם ספרדית בסיסית התברר מימד האסון. הסירה נמצאה 20 מייל דרומית למלגה נטושה ובמצב תקין,היא נגררה ושוהה מחוץ למים. כמובן שהאח בקר במקום וקבל דווח מהספרדים . רק מפליא כמה משך זמן עד שהועבר המידע ונחשף האירוע מדובר בכמעט חודש ימים למרות ניירת זהוי שהיתה בסירה. כל כך מצער וצחוק הגורל שהאסון התרחש בקרבת החוף ולאחר חצייה הרפתקנית של צפון האטלנטי . הרבה חומר למחשבה!!! עמי מזרחי -עכו

Alex33

New member
../images/Emo51.gifנקווה שיוודע גם .."סוף הסיפור", לטובת

המשפחה וחבריו.. וזה מזכיר לי את דבריו של שייט "צפוני" ותיק ממנו קניתי לפני ..שני עשורים פלוס את סירתי הראשונה, כאשר הוא דיבר על ההפלגה שלו מהארץ ל..מעבר לאטלנטי. הוא אמר לי שחציית הים התיכון הייתה הרבה יותר מסובכת ומסוכנת מאשר חציית האוקינוס...
. זה גם מתקשר- בכיוון מעט שונה- לכתבה שקראתי על מרכז שירותי ההצלה הימית של אנגליה שדיווח שכ 90% או יותר מהקריאות לעזרה או/ו ההצלה מגיעות מכלי שייט שמרחקן מהחוף עד 20 מייל..

לחיים1

New member
העניין של 90% מהקריאות לעזרה 20 מייל מהחוף

מאד מובן, כי זה גם היחס בין המצאותם של הכלים בשתי האזורים האלה (20 מייל / לב ים) בכל רגע נתון.

למעלה