מיקום תמרור עצור

eyl1837

New member
מיקום תמרור עצור

האם יש משמעות באיזה צד ממוקם תמרור עצור? נאמר לי שהוא חייב להיות בצד ימין או בשתי הצדדים ואם הוא ממוקם רק בצד שמאל אז לא תקני

wil

New member
אוי ואבוי למי שלא יודע את החוקים

אם בצד שמאל זה תקני לחלוטין, והמשמעות היא שהתמרור מיועד למי שפונה שמאלה בלבד. בצד ימין התמרור תקף לכל נהג, לא משנה אם הוא פונה ימינה או שמאלה או ממשיך ישר.

eyl1837

New member
מיקום תמרור עצור

להלן תאור המקום: אני עומד בצומת של רחוב דו סיטרי ויש לי או ישר לרחוב חד סיטרי או שמאלה לרחוב חד סיטרי. בצד שמאל שלי אי תנועה קטן להפרה בין שני צידי הרחוב ועליו תמרור עצור בצד ימין שלי יש תמרור תן זכות השוטר טען שתמרור העצור גם אם הוא בצד שמאל גובר אוטומטי על תמרור תן זכות אני טענתי שהתמרור הקובע הוא זה שבצד ימין

wil

New member
ושניכם טועים.

אם נסעת ישר לא חלה עליך חובה לעצור אלא רק לתת ז"ק. אם נסעת שמאלה חלה עליך חובה לעצור.

eyl1837

New member
ושניכם טועים.

זו בדיוק הבעיה בצומת זו אין פניה שמאלה אלא רק ישר או ימינה אני נסעתי ישר רכב אחרי פנה ימינה. השוטר טען שאני חייב לציית לתמרור עצור וזה שפנה ימינה חייב לציית לתמרור תן זכות

YTmda

New member
תמרור ב-37, הידוע בכינויו "תמרור עצור"

פירושו: עצור! תן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה שלפניך! כוחו יפה ממקום הצבתו: לגבי כל מקום שלפניו הוצב התמרור. הוצב התמרור בצד שמאל של הכביש כוחו יפה לגבי הפניה שמאלה ולגבי פניית פרסה לשמאל בלבד. עומד בדרך בצידה: בצד הימני, השמאלי, משני צידי הדרך או מעליה. דהינו, במקרה שלך התמרור אינו תקף אם נסעת ישר ותקף לגביך תמרור ב-36 ("תן זכות קדימה") שהוצב בצד ימין של הדרך. אגב, wil רשם את מה שרשם מכיוון שבהודעה הראשונה אמרת שבכביש שבו היית יש רק ישר או שמאלה. הוא אינו טעה בהתייחסותו לדבריך כפי שנכתבו. בקיצור, לא עברת עבירה אם לא עצרת לפני קו העצירה, בהנחה שאכן נתת זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה שהייתה לפניך והמשכת ישר בנסיעתך.

eyl1837

New member
תמרור ב-37, הידוע בכינויו "תמרור עצור"

אני מצטער על ההטעיה היא לא היתה מכוונת. אתה תיארת את האירוע בדיוק כפי שהיה וכפי שחשבתי. האם יש בחוק הנחיות לגבי הצבת התמרור? אני רוצה להדפיסם ולצרף לערעור על הדוח שקיבלתי

guya72

New member
הצבת תמרור

במידה ואתה מתכוון באיזה צד של הכביש תמרור צריך להיות מוצב, אזי יש את הודעת התעבורה (קביעת תמרורים) התש"ל 1970 - שם מוגדרים התמרורים, משמעותם, והיכן להציבם. כרגע אין לי אפשרות לצרף את הקובץ, אבל ניתן למצוא אותו באתר של משרד התחבורה (תשתמש באופציית החיפוש באתר).

shlang

New member
תראה כאן

תיכנס לכאן, רד לתמרורים 301, 302 ויש לך את הגדרתם כפי שענו לך כאן (האם השוטר היה מתנדב?) העצירה בצומת רק לפונים שמאלה, אם הפניה שמאלה אסורה, התמרור מיותר או שיציבו אותו בצד ימין , לכן גם הסעיף לגבי הצבת תמרורים שלא כדין פועלת לזכותך. http://reim4u.co.il/uploads/Teoria/לוח_תמרורים_חדש.pdf

eyl1837

New member
תראה כאן

השוטר אכן היה מתנדב, אבל לדעתי בן זוגוג היה שוטר מאחר וענד דרגות

YTmda

New member
בוודאי שיש, כפי ש-guya72 רשם תחתיי

את המסמך שצירפתי להודעה זו הורדתי מאתר משרד התחוברה. בהצלחה!

wil

New member
האם יכול להיות שהכיוון אליו נסעת הוא קצת

שמאלה ועלול להיחשב ל"פניה שמאלה" ולא לנסיעה ישר? כי במקרה כזה הצבת התמרור נכונה והדו"ח מוצדק. מה רשום בדו"ח? שנסעת ישר? או שפנית שמאלה? אם רשום שנסעת ישר לדעתי כדאי לצלם את הצומת ולשלוח בקשה לביטול. אם לא יבוטל (או שלא יענו לך לפני הדדליין לבקשת משפט) - לך להישפט.

eyl1837

New member
האם יכול להיות שהכיוון אליו נסעת הוא קצת

בדו"ח נרשם שהמשכתי בנסיעה ישר מבלי שעצרתי בניגוד לתמרור ב-37 המוצב במקום

wil

New member
צלם את המקום ושלח בקשה לביטול עוד היום

נסח את הבקשה באדיבות אבל תעמוד על כך שלא ביצעת עבירה מאחר והתמרור אינו מיועד אליך כלל. רשום גם שאתה בטוח בחפותך ובמידה ובקשתך לא תתקבל בכוונתך להישפט. צרף את התמונה ושלח בדואר רשום עם אישור מסירה. אם עד היום ה-88 אחרי הקנס אין תגובה מהם, שלח (שוב, דואר רשום) בקשה להישפט ושטח את טענותיך בביהמ"ש. אם אתה מתנסח בבהירות ותגיע עם תמונה ברורה לדעתי אין לך מה לחשוש.

wil

New member
ותבהיר בבקשת הביטול

שאינך מעוניין בהמרה לאזהרה אלא אך ורק ביטול.

32103210

New member
תיקון קטן,,

אם הוא מוצב בצד שמאל ,לפונים שמאלה ולפונים פניית פרסה,,,,

למעלה