מיקום סלון וטלויזיה (טלויזיה על מוט?)

anatush312

New member
מיקום סלון וטלויזיה (טלויזיה על מוט?)

שלום,
חלל המגורים בביתנו העתידי בנוי כך:
קיר אחד תפוס כמעט כולו ע"י חלון המרפסת. משמאל לחלון יש קיר 2 מטר ומימין קיר 1.50 (צד ימין מתיכנן לפינת האוכל). הקיר השמאלי הניצב לקיר של החלון (מתחבר עם קיר 2 המטר) הוא באורך 4.8 מטר ובקצהו ממש לפני תחילת השיש של המטבח ישנו חלון באורך 1.8 מטר. מה שמשאיר קיר פנוי של שלושה מטרים.

שאלתי היא לגבי מיקום הספות והטלויזיה.
אופציה ראשונה היתה למקם את הטלויזיה על קיר 2 המטר ומולה סלון פינתי או 3+2. הבעיה : הספה הארוכה תיצור חסימה בחלל, בין המטבח לסלון, והטלויזיה 50 אינץ´ - כמעט ולא יישאר מרווח בצידי הקיר.

אופציה שניה : מיקום הטלויזיה על הקיר הגדול. ומולה סלון פינתי או 2+3. שוב תהיה חסימה של החלל ע"י ספה אחת או שתיים.

אופציה שלישית : הספות יהיו ניצבות לקירות, אבל אז מיקום הטלויזיה לא נענה. ראיתי שיש מוט לטלויזיה - אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות ממי שמכיר,כי אין לי היכרות עם פתרון זה.

אשמח מאוד לעצתכם לגבי מיקום הסלון באופן האידיאלי. אני רגילה לקונספט של חדר מלבני שבו כל ספה מקבילה לקיר וגם הטלויזיה, כך שאיו ספה תקועה. האם מיקום באמצע החלל אינו פוגם בעיצוב ובנוחות? מצ"ב תרשים.
תודה רבה לעונים.

מרי פופ

New member
צר לי, לא מצליחה להתרכז במלל כדי לסדר לי את החלל ויזואלית

לפי האופציותה שונות שתארת.
זו שאלה לא פשוטה, החלל מאתגר ואני לא חושבת שניתן לענות עליה ככה סתם.
לדעתי לא יהיה מנוס מחסימה של החלל עם רהיט כלשהי, ככה זה בחלל מרובע וגדול שאינו מחולק פיסית, ע"י קירות, לאיזורים.
לגבי טלויזיה על מוט, בעיני זה עניין כעור ופתרון דחק.

אמרלדה

Active member
שלום לך. אינני מעצבת

ומנהלת הפורום כבר ענתה לך, ופשוט אין עליה. לדעתי.
&nbsp
אבל זה לא ימנע ממני, כמובן, להגיד מה שאני חושבת:
&nbsp
אני קודם כל הייתי ממקמת ספה פינתית במקום שאפשר, קרי: הצד הקצר על קיר ה-2 מטר
בהמשך לחלון המרפסת הגדול, והצד הארוך על הקיר הארוך. זה הכי מתבקש לי.
&nbsp
מכאן הייתי יוצאת לאופציות הטלוויזיה השונות ובודקת אותן.
אופציה אחת היא לבדוק אם הטלוויזיה נכנסת ממול, בפינת האוכל, מול פינת הספה.
שם היא יכולה להיתלות בגובה שמעל שולחן האוכל והיושבים, ולהיתלות באלכסון כי יש לה פינה.
לכן, אולי היא תיכנס. זה נראה לי הכי טוב.
&nbsp
אופציה שנייה היא להאריך את קיר המטבח הצמוד לכיריים לאורך שיכיל את הטלוויזיה.
&nbsp
אופציה שלישית היא להחזיר את פינת האוכל למקומה המקורי ליד המטבח, ובקיר שהיא היתה אמורה
לעמוד לצידו להניח שידת טלוויזיה יפה עם הגב לדלת הזכוכית שלא נפתחת.
&nbsp
ואם כל אלה לא באים בחשבון, רק אז הייתי בודקת אפשרות להעמיד ספה בצורה אחרת.

anatush312

New member
אופציה שניה

היי אמרלדה ,
תודה.
האם כוונתך באופציה השניה היא להקטין בעצם את פתח הכניסה למטבח וממש להוסיף קיר שיתחום את המטבח ?

meedas

New member
אנחנו עם אותה בעיה

החלטנו לשים את הטלויזיה על הקיר הגדול וספה באמצע החלל
רק עוד כ- 4 חודשים נקבל את הדירה ונגלה אם זה היה רעיון טוב

&nbsp
אגב, בלי קשר, לא הצלחתי להבין את השרטוט של המטבח. זה רק נדמה לי או שפינת האוכל חוסמת את הכניסה לשטח המטבח? למה הוא סגור ככה? (שואלת מסקרנות)

anatush312

New member
האם גם לכם

יש חלון למרפסת , שהספה תמוקם באמצעו ?
נורא מטריד אותי על ספה באורך שלוש מטר לפחות שתהיה "תקועה" באמצע החלל.
האם הלכתם רק על ספה אחת גדולה?
לגבי פינת האוכל, בשרטוט של הבית מיקמו אותה שם, אך אנחנו נמקם אותה בחלון הימני של הסלון.
תודה!!

meedas

New member
לא בדיוק

מצרפת שרטוט של הסלון. כמו שאפשר לראות, יש קיר שכולו כמעט יציאה למרפסת.
הטלויזיה תהיה מתחת למזגן
על הקיר הנגדי תהיה פינת אוכל
עוד לא החלטנו איך נציב את הספות (או בכלל איזה ספות נקנה). ככל הנראה לא תהיה ספה אחת גדולה אלא שתיים קטנות (או אחת בינונית + שתי כורסאות)
חשובה לנו אופצית הרביצה מול הטלויזיה ביום-יום. אירוח לא כולל אצלנו לרוב ישיבה מול המסך אז בתכנון להזיז את הספה/ות לקיר כשמארחים מעבר למישהו שרק קפץ לקפה...

ohayanyc5

New member
הייתי מתכננת כך:

אם טרם הזמנתם מטבח הייתי שוברת את קירות המטבח כדי לפתוח לחלל אחד. נקודת המבט מהדלת היא מעולה (פינת אוכל עגולה עם נוף של מרפסת פורחת). ובצד שמאל יש את יחידת המטבח בר אכילה ספה וטלויזיה. עדיף ספה כמה שיותר נמוכה ופתוחה (בלי משענת לפחות בצד ימין) כדי שלא תחסום את החלל.
יש פוטנציאל

anatush312

New member
היי לך ותודה רבה :)

הרעיון שלך הוא מצוין. אך מדובר בבית יד שניה עם מטבח קיים.
גם לנו קסם הרעיון של לפתוח את המטבח, ומאוד רציתי גם בר אכילה.
השאלה אם כל ההצעה שלך לגבי הסלון והבר יכולה להתממש גם ללא שינוי המטבח ?
תודה, אשמח לתגובתך :)

למעלה