מיקום מתג לתריס חשמלי בחדר שינה

yoncho

New member
מיקום מתג לתריס חשמלי בחדר שינה

אנחנו צריכים למקם מתג פתיחת תריס חשמלי בחדר שינה הורים. רוחב הקיר עליו תשען המיטה 3 מטר והחלון נמצא מעל המיטה.
משני צידי המיטה ימוקמו מתגים (מנורת קריאה והדלקה של האור המרכזי), בגובה 70 ס"מ מהרצפה.
מבחינה עיצובית כמובן יהיה יפה יותר להצמיד את פתיחת החלון למתגים הנוספים ולא "לתקוע" מתג נוסף ליד החלון ומעל המיטה, אבל קונספטואלית קצת מוזר לי, אני לא רגילה לתריסים חשמליים ומרגישה שבשביל לפתוח חלון צריך לגשת לחלון... אודה לתובנות.
בחדרי הילדים מיקמנו את המתג בסמוך לחלונות, מיושר לקו התחתון של החלון (מטר מעל הרצפה), האם כדאי להעלות גבוה יותר? אולי באותו קו של מתג ההדלקה של האור הראשי?

ותודה על כל העזרה שאני מקבלת כאן בימים האחרונים

meravsade

New member
מרימה את הכפפה...

אז ככה - תוכניות חשמל ותאורה בבית -הן בראש ובראשונה צריכות להיות מתואמות להנדסת אנוש -אבל לאנוש שגר בבית המסויים. זאת אומרת: כמעצבת שלא מכירה אותך -אני אומרת -שימו את מפסק התריס בהמשך לאחד המתגים שליד המיטה ( הצד שלו הצד שלה -זה כבר תלוי מי מנהל את עיניני סגירות התריסים בבתי)
אבל -חשוב יותר לבדוק מהם ההרגלים שלכם.
החלון ממוקם מעל המיטה -השאלה האם אתם נוהגים לסגור או לפתוח את התריס עם הכניסה או היציאה מהחדר? או שמא רק כשאתם הולכים לישון?
כי ההרגלין מאוד משמעותיים למיקום המתג.

אני הייתי מציעה 3 אופציות וכל אחת מהן היא על פי ההרגלים האישיים שלכם:
לצד אאחד מצדדי המיטה בהמשך לכל שאר המתגים
בכניסה לחדר ליד מתג הדלקת האור ( לא יודעת מי מבצע את החשמל -אבל קחו בחשבון שהוא ינסה לשכנע אתכם לא ..כי זאת חציבה ארוכה )
מתחת לחלון באמצע לו כך ששינכם תוכלו להשתמש בו ( אלא אם יש גב מיטה שמגיע עד אדן החלון)

yoncho

New member
תודה רבה על התגובה!

אשמח לעזרה גם לגבי חדרי הילדים, כפי ששאלתי שם נראה לנו נכון מבחינת ההרגלים למקם מתג בסמוך לכל חלון וביקשנו לישר עם עם הקו התחתון של המשקוף (גובה מטר), האם יהיה נכון יותר להעלות אותו גבוה יותר, כך שיהיו מיושרים עם המתג של הדלקת האור (למרות שלא נמצא על אותו קיר).

meravsade

New member
דוקא

פה הייתי משאירה בקו החלון -רק תבדקי שזה לא נמוך מידי -אם אתם רוצים להניח שם רהיט או מיטה או שולחן כתיבה -בעקרון תוכניות חשמל תריכות להתבצע לאחר תוכנית העמדת ריהוט -זאת אומרת אם את יודעת שהקיר שם יהיה פנוי אז אין בעיה שיהיה בגובה הקו התחתון של החלון. אבל שוב נסי לחשוב האם אתם לא מעדיפים שפתיחת התריס וסגרתו תהיה בעצם ליד מתג ההדלקה של האור. אני חושבת על הילדים שלי -לדעתי ( לי אין תריסים בבית..) היה להם יותר נוח לכבות ולהדליק את האור בחדר יחד עם פעולת הרמת או הורדת התריס ( אוי שחכתי לסגור את התריס...אוףףף כעת צריך עוד פעם להכנס לחדר ..אופפפ אין לי כוח .. וכאלו..)

yoncho

New member
תודה

מיקום המתגים נעשה כמובן לאחר חשיבה על מיקום הריהוט, לכן נפסלה האפשרות האסטתית לחבר להוסיף לשקעי החשמל הקיימים שנמצאים תחת כל חלון, כיוון שחלקם יוסתרו באמת ע"י שולחנות כתיבה.
האמת שחשבנו על אופצית הכניסה לחדר אך הגענו למסקנה שפחות נוח, עדיין צריך לגשת לחלון כדי לפתוח/לסגור את הזכוכית, לכן לדעתי גם השליטה בתריס צריכה להיות סמוכה לחלון. נכון שאם התקציב היה בלתי מוגבל הייתי מוסיפה בכל אחד מהחדרים מתג נוסף גם בכניסה לחדר, אך יש סדרי עדיפויות

גלמיש1

New member
חולקת. בודאי לא למקם את המפסק באמצע

מתחת לחלון - ואיך תגיעו לשם? בקשת מעל המיטה

גם לא הייתי ממקמת אותו בתוך אחת הקופסאות של התאורה.
אני רואה את בעלי כל ערב סוגר כל פעם את המפסק הלא נכון מתוך השלשה שליד המיטה.... עוד לא הפנים מה סוגר מה. אז לשים שם גם מפסק לחלון?

ולענין העקרוני - מפסק חשמלי אמור להקל על החיים. לאפשר לסגור תריס ממקום יותר נוח ונגיש.
זה שאת רגילה לרצועה, זה כמו שפעם היו מדליקים מנורת תקרה מהחוט שלה. או שהיו מחליפים תחנות טלויזיה מהמכשיר עצמו.

זאת כמובן לא סיבה למקם את המפסק ליד החלון.
תמצאו מקום לא רחוק מהחלון אבל נגיש ונוח. זה יכול להיות קיר סמוך, או בפתח החדר וכו (אצלנו זה במרחק 1.5 מ. מקצה החלון על פינה של קיר ניצב). חשוב ל! יש שמור על קשר עין עם החלון לראות שלא נתקע משהו בפתח.

לגבי חדרי הילדים ובכלל - את מפסקי התאורה כדאי להוריד אם הם גבוהים מ 1 מ.
גובה נוח ארגונומית הוא בסביבות 90 סמ. גם למבוגרים וגם כדי שילדים קטנים יוכלו להדליק לעצמם את האור בחדר או בשרותים.

אם את באמת רוצה ייעוץ למיקום המפסקים - תעלי את תכנית החשמל לפורום.

גלמיש1

New member
אופס - כאמור הייתי מורידה את מפסקי התאורה

אבל מעלה את מפסקי התריס. בכוונה, כדי לעשות הפרדה. שיהיה ברור לכל מי שנכנס לחדר (גם אם ז\ה לא חדרו) שהמפסקים הגבוהים יותר הם לא תאורה (כמו מפסקי דוד, ותנור וכו)

yoncho

New member
תודה על התגובה

האפשרות למקם את המפסקים מתחת לחלון לא רלוונטית מבחינתי בכל מקרה, אם ימוקם לצד החלון לא תהיה בעית נגישות כשעומדים לצד המיטה.
עדיין שוקלת את היתרונות והחסרונות עבורנו של מיקום יחד עם קופסאות התאורה. דבר אחד ברור, הוא צריך להיות קרוב למיטה.
לגבי המיקום ליד החלון בחדרי הילדים כתבתי למרבשדה שכל זמן שאת החלון עצמו עדיין צריך להזיז, נוח לי שגם המפסק יהיה בסמוך (לרוב אנחנו פותחים/סוגרים ביחד תריס וזכוכית).
תודה על העצה לגבי מפסקי התאורה, אני מסכימה איתך מאוד אבל ילדה אחת בבית כבר מגיעה מזמן לגובה הסטנדרטי וגמדון נוסף יאלץ להסתדר בבוא העת עם שרפרף, הנמכת כל מפסקי התאורה בדירה הם לא משהו שעומד על הפרק (סדרי עדיפויות).
תודה

yoncho

New member
שיפוץ דירה קיימת

לא מתחילים מאפס ופרט למטבח שתוכנן מחדש, מה שלא חייב לזוז נשאר במקום

למעלה