מיקום בלוני גז

מיקום בלוני גז

האם יש מגבלה במיקום בלוני גז עבור בית פרטי? אם אצמיד אותם לקיר חיצוני של המטבח זה יהיה לא אסטטי בגינה. המקום האידאלי מבחינתי הוא בחצר אחורית ואז אני צריך למשוך צינור באורך כ- 12-13 מטר. יש בעיה עם זה ?

פיטנגו4

New member
בעיה ../images/Emo13.gif

נוסף לצינור באורך 12 מטר, צריך יהיה שביל מהשער עד הבלונים כדי שיוכלו לגלגל אותם החוצה. לאנשי הגז לא יהיה אכפת ממה ששתול בדרך. גם לא רצוי לשתול עלים לאורך הצינור, בגלל השורשים. מיקום פנימי שכזה יצר לי בעיה בהרבה גינות... אם זה במיקום שרואים, מסתירים אותם בעזרת מחיצה ניידת, למשל מעץ. כמובן שהסתרה עם צמחיה לא אפשרית. נדמה לי שאסור להצמיד אותם לקיר הבית, והם חייבים קיר אחד מאחוריהם. תכף פיירמן יגיע עם החוקים

בינא

Member
מיקום בלוני גז רצוי קרוב לשער הכניסה

אורך הצינור אינו קובע, כל זמן שהווסת קרוב למקור הצריכה, כי הגז מגיע אל הווסת בלחץ כשהוא נוזל. המיקום המומלץ הוא בחלקו האחורי של פילר המים (אם יש כזה) או פילר התקשורת/חשמל, או בנישה בנוייה ליד שער הכניסה. את הצינור משחילים בתוך צינור מתעל (רצוי בקוטר של 40-50 מ"מ), אותו קוברים בעומק שלא יפחת מ-60 ס"מ, מכסים בחול צהוב ומניחים מעליו סרט סימון צהוב או אדום בעומק של 30 ס"מ מהקרקע. את הווסת צריך להרכיב על הקיר החיצוני של המטבח בגובה של 30 ס"מ מפני הרצפה שבתוך הבית, לפחות.

אם כך

מכיוון שאין בעיית גישה למקום אותו אני מייעד לבלונים ולפי דברי בינא אין בעיה עם אורך הצינור כל עוד הווסת בקיר המטבח ומכיוון שהפילר מאד רחוק (המגרש הוא פנימי) - אני אניח בלונים איפה שתכננתי - בחצר אחורית. תודה לעונים

רשר

Well-known member
מנהל
לפני שתמשיך לעשות שטויות

הזמן יעוץ מספק הגז שלך כי יש עוד אי-אלו תקנות וחוקים שצריך להתיחס אליהם בקביעת מיקום בלוני גז, מרחק מחלון, מרחק ומפלס מבריכת ביוב או ניקוז, מיקום ווסת צריך להיות לייד המיכלים ומעל מרחק מסוים צריך 2 וסתים אחד בכל קצה של הצינור כאשר יש הפרשי לחצים בינהם, ואלו בכלל לא כל הבעיות שצריך להביא בחשבון אלא רק דוגמאות

עופרה8

New member
צינור גז מתחת לבית, אפשרי?

שלום, לבית שלי יש חזית לצפון וחזית לדרום. (חערב ומזרח זה קיר משותף עם שכנים). הכניסה לבית היא מצפון, והמטבח בדרום. ז"א שהבלוני גז ליד הכניסה לבית (בצפון) והגז צריך לעבור מתחת לבית (כי מסביב לבית יש שכנים) ולהגיע עד לחזית הדרומית. האם יש בעיה עם העברת צינור גז מתחת לבית? האם יש פתרון אחר? האם הפתרון מגיע מהאדריכל או מספק הגז? תודה רבה.

בינא

Member
אסור להעביר צנרת גז מתחת לבית

בכלל, מומלץ לא להעביר שום סוג של צנרת מתחת לבית כי שמקרה של תקלה, אין פתרון פרט לבצוע של צנור חדש... צנרת הגז תוכנס בצד הקרוב לבלונים, יכולה להיות מונחת על רצפת הבטון בתוך המילוי, כשהיא מושחלת בצנור פלסטיק המיועד לכך, בקוטר גבוה יותר המאפשר השחלה כזו ואשר אותו מבטנים אל רצפת הבטון לפני בצוע המילוי והרצוף ועולה אל מעל לפנלים בכל מקום בו נדרשת עליה כזו, אם לחימום ואם לבישול. מי שמניח את הצנרת וקובע את התוואי הנכון הוא ספק הגז. לכן, חובה על האדריכל לברר עם ספק הגז המיועד, מה התוואי המומלץ על-ידו. במהלך הבניה, לאחר גמר השלד, עם הזמנת החשמלאי והאינסטלטור לבצוע הצנרות שלהם, נדרש להזמין את הטכנאי של ספק הגז כדי שזה יתקין את צנרת הגז על רצפת הבטון, כולל היציאות המיועדות לחימום ובישול. לאחר גמר הבניה, מזמינים את הטכנאי שוב, להתקנת הבלונים, הוסת והברזים הנדרשים.

אפשר להעביר צנרת גז מתחת לבית

בתנאי שזה הבית שלך והמאגר שלך - ולא כפי שבינה ציין - למרות שבתשובתו הוא סותר את עצמו. בכל מקרה טכנאי / חברת הגז חייבת להיות מעורבת בתכנון המאגר וקוטר הצנרת וביצוע העבודה עפ"י התקן.

למעלה