מיקוד

rachelJas

New member
מיקוד

שלום, בחודשיים האחרונים בשעות הערב יש לי בעיה במיקוד של העיניים הכל מטשטש וכדי לקרוא אני סוגרת את עיני הימנית ,כדי שהעין שרואה טוב(העין שמאל) תראה. עין ימין שלי עם ניוון המקולה בשנה האחרונה, חל שיפור בראיה שלה בחצי השנה האחרונה לאחר טיפולי ה-PDT , אבל לאחרונה בחודש חודשיים האחרונים היא ממש מפריעה לי לראיה בשעות הערב. במשך היום אין לי בעיה הכל בסדר גמור הראיה שלי מצוינת. הבעיה היא בשעות הערב כשאני עיפה ומאד קשה לי למקד את העינים אז אני חייבת לסגור את העין ימין, כדי שאוכל לקרוא. אני מסוגלת למקד את המבט לכמה שניות בלבד ואז הכל מטשטש לי. למי עלי לפנות, האם זה קשור לתרגולי ראיה ויש צורך לגשת לאורטפריסט? תודה מראש רחל (אני פשוט כבר מתביישת לפנות לרופאי העיניים שלי , כל כמה ימים יש לי שאלות ובעיות אחרות)

תשובה

שלום רב. קודם כל יש לוודא שאין החמרה במצב הרשתית בעין המטופלת ובעין השנייה כמובן. לאחר זאת, ניתן לפנות לאופטומטריסט העוסק בראייה לקויה. ייתכן ויש דרכים להקל עליך בקריאה. יש מרפאה לראיה לקויה בבית חולים איכילוב עם רופא וצוות אופטומטריסטים מעולים. בברכה ד'ר אורן מן

rachelJas

New member
בהמשך לתשובה

תודה על התשובה. אני יודעת שאין החמרה בעין המטופלת מפני שהייתי בבדיקת ראיה לפני כחודש "והכל היה בסדר" ז"א יש רק צלקת ללא צמיחת כלי דם חדשים.(מעבר לזה הראיה שלי גם השתפרה בעין הזאת) הענין הוא שהמצב של העין השתפר למרבה המזל ,ו העין חזרה לפעולה (היא לא יוכלה לקרוא אבל גודל הכתם בהחלט הצטמצם) אבל העין הזו משום מה לא ממושמעת היא לא עובדת ביחד עם העין השניה. העין השניה, בסדר גמור כשאני עוצמת את העין עם הניוון העין שמאל רואה מצוין. ז"א אני מרגישה כמו ראיה כפולה שהעיניים לא עובדות יחד. הראיה שלי בסדר מבחינת הרשתית כי זה מפריע לי רק שאני עיפה ז"א זו כבעית מיקוד , אבל דווקא בשעות הערב אלו השעות של הלימודים שלי וזה מפריע לי. בתחילה חשבתי שמשהוא דפוק בעדשות שלי והחלפתי עדשות בשנה האחרונה שלוש פעמים. הלכתי לאופמיטריסט לפני כמה זמן הוא אמר לי שהם לא מטפלים בתרגולי ראיה. אני זוכרת שלפפני כ-10 שנים כשעיני היו בסדר והיה לי בעיה של ראיה כפולה ,הלכתי לתרגולי ראיה אצל אורטפריסטית השאלה היא האם יתכן שזה חזר? (התופעה היא שונה מפני שעכשיו יש לי טשטוש ולא ראיה כפולה , כי העין של הניוון מקפיצה לי כתם לבן שמטשטש את הראיה הטובה) אני שואלת את כל השאלות האלה כי אם יש צורך אכן ללכת לתרגולי ראיה מצבי שונה מבעבר אז הלכתי לאורטופריסט רגיל וזה היה מספיק לי , האם יש צורך ללכת למשהוא המתמחה בראיה ירודה בגלל שעין אחת שלי עם נוון(עין שניה ללא ניוון) או שניתן ללכת לכל אורטפריסט. תודה מראש רחל

תשובה

שוב שלום. אני חושב שבמרפאת ראייה לקוייה יש מספיק נסיון בטיפול גם בדברים אלו. ממליץ להבדק. בברכה ד'ר אורן מן

למעלה