מיקוד

nofaraz

New member
מיקוד

היי לכולם

אני חדשה כאן ואשמח להתייעצות

ילדתי בשבוע 35 את בני הבכור במשקל 1700 היום הוא בן 6 וחצי חודשים ולפי ההגיל המתוקן הוא בן 5 חודשים וקצת ..שמתי לב לאחרונה שהוא אומנם יוצר קשר עין אבל הוא לא ממוקד זעאת אומרת הוא יוצר לצוחרך העניין איתי קשר עין למשך כמה שניות ואחר כך
פונה לבהות בחלל לחייך לעצמו. עוד נושא שמדאיג אותי זה ההיענות לקול שלי הוא אומנם מפנה את הראש כשהוא שומע קולות מוכרים אבל רק אם אני בטווח ראייה שלו ,אם אני אקרא לו כשאני מאחוריו או לא בטווח שלו הוא לא יסובב את הראש כלל אלא יחייך לשמיעת קולי. קראתי שתינוקות אמורים להגיב לשמם עד גיל שנה אבל אני עדיין מודאגת קצת ...מאיפה זה נובע? האם זה מעיד על בעיית תקשורת בעתיד? יש לציין שהוא באיחור התפתחותי מוטורי רק לאחרונה הוא החל להושיט יד לחפצים ולאחוז בהם לשנייה הוא מנסה להתהפך וכשהוא שוכב על הבטן הוא מתקשה להרים את הראש.מעבר לזה הוא תינוק מאוד חייכן ופעיל וחיוני

אורטל OSE

New member
אני אתחיל מהסוף

הגיל להושטת יד לחפצים והכנסה לפה היא 4 חודשים ומעלה ככה שלא נשמע לי שבעניין זה יש לו באמת איחור.
הרמת ראש היא פעולה טריוויאלית עבורנו אבל קשה בשבילם ונשמע שהוא צריך עזרה אז תעשי איתו תרגילים (יש מלא. אפשר לראות באינטרנט או להתייעץ עם פיזיו).

הוא מחייך וזה נהדר!
הוא יוצר קשר עין- גם נהדר!
אורך התקשורת של ילד עם הסביבה היא מאוד תלויה ולא בהכרח אומרת משהו אבל בשביל להירגע הייתי מציעה לך להתייעץ עם רופא עיניים כי יכול מאוד להיות שהוא סובל מלקות ראיה נורמלית של תינוקות (לא בהכרח פגים) שיש לה פתרון אם בכלל נדרש טיפול.
לעניין התייחסות לשמיעת קולות כשאת קוראת לו מאחור זה עוד מאוד מוקדם. רופאים מציינים שזה לא אמור להיות לפני 9 חודשים.

תתחילי אצל רופא עיניים. לא נשמע לי שיש עניין מיוחד.

בהצלחה!

למעלה