מיץ רימונים

נעמה י

New member
מיץ רימונים

שלום,
רימון ידוע כבעל נוגדני חמצון. עכשיו כבר קשה למצוא פרי טרי. האם מיץ רימונים ללא תוספת סוכר גם טוב או שזה מתנדף?
אם כן האם ממולץ מדי פעם לתת לילדים לשתות. באופן כללי שותים מים אצלנו ורק לעיתים רחוקות שותים מיץ טבעי ללא תוספת סוכר.

שאלה שניה לגביי בן הארבע שלי שוקל 15 ק"ג, ממעט לאכול בשר . דגים בעבר אכל ועכשיו ממש לא רוצה. וכל ארוחה נוגס כמה ביסים וזהו.האם משקל סביר.?
על מה עליי להקפיד על מנת שלא יחסר ברזל? הוא אוהב אורז עם עדשים , אגוזי מלך פירות, עגבניות שעועית ירוקה ואפונה.

תודה מראש

נעמה י

New member
דבר נוסף

כאשר אני מקפיצה ירקות על מחבת טפלון עם מעט שמן זית . האם זה נחשב מטוגן ולא בריא?
למשל לפעמים אני מאדה כרובוית ברוקולי ואז מצרפת אותם לבצל שבחבת לכמה דק

אבי519

New member
להקפיץ = לטגן , הקפצה זה אמנם לא טיגון עמוק אבל מה שיוצא

מצופה בשמן, והקלוריות בהתאם.
"לא בריא" - זה יחסי . אני לא חושב שזה לא בריא .
כמובן שיותר דיטטי ואולי גם יותר בריא, לא להקפיץ בשמן. אבל יש שיקולים אחרים וצריך לקחת את הדברים בפרופורציה.
בכל אופן אם את רוצה לחשב קלוריות \נקודות - מוקפץ שווה למטוגן.
.

אבי519

New member
מיץ רימונים לא מתנדף ועדיף תמיד בלי סוכר.

לילדים טוב לאכול תזונה מגוונת כולל בשר, נסי כל מיני מתכונים שיהו טעימים לו, ואז הוא גם יאכל.

מיץ רימונים

לגבי מיץ רימונים- בעקרון תמיד הכי טוב לסחוט מהפרי. לגבי מיץ מוכן השאלה באמת כמה הוא טבעי ובסיסי.
לגבי הילד- ילדים זה לא המומחיות שלי כדי לקבוע את תקינות המשקל. בכל מקרה זה ברור שילדים צריכים ברזל להתפתחות תקינה של המוח חוץ משאר התפקידים, ולכן מחסור בברזל אצל ילד הוא יותר חמור ממחסור אצל מבוגר. ובכלל גם עוד חומרים שיש בבשרים כמו B12, וקשה להשיג את זה ממקורות צמחיים בלבד. לא שדגים עשירים בברזל אלא יותר בשרים אדומים. אני מאוד ממליצה לך לפנות לדיאטנית מומחית בילדים כדי לקבל את ההמלצות הנכונות.. מחסורים אצל ילדים ממש עלולים לפגוע בהתפתחות, מה שפחות בעיתי אצל מבוגרים שכבר סיימו את תהליך ההתפתחות..

למעלה