מיץ קשיו

מיץ קשיו

תמצית של כתבה מהניו-יורק טיימס (מתורגמת לעברית ב'הארץ')
יש איזה פרי מוזר שגדל ביחד/כחלק מאגוזי הקשיו (פי 5-6 ממנו בכמות), הוא מאוד טאני ועשיר בויטמין סי. תוך יממה מהקטיף הוא מתחיל לתסוס ולכן אין לו הרבה משמעות כלכלית ורוב האיכרים פשוט זורקים אותו על הקרקע. לאחרונה פפסי התחילה להתעניין בזה כמשקה בריאות או משהו ובשנה הבאה כנראה יצא למדפים.

בין השורות אפשר להבין על פוטנציאל למשקאות אלכוהוליים אבל לא מרחיבים
חשבתי שיכול לעניין כמה אנשים...

אילן די

New member
מוכרים את זה בברזיל

כמיץ טבעי בחנויות ודוכנים שמוכרים את הדברים האלה. לא התלהבתי, אבל חבר שהיה איתי מאד אהב. ברזיל מאד בעניין של משקאות טבעיים. הם כבר הביאו לעולם (לא יודע איך זה בישראל) את ה- Acai ומיי קוקוס טבעיים (שאני שותה כמעט כל יום).

לצערי אסאי בארץ זה (כמעט) רק בוודקה...

והקשיו, קצת בדומה לפולי קקאו, הם סוג של הזרע בפרי, שלו יש קליפה וציפה עבה מאוד, שממנה מכינים את המיץ.
&nbsp
טעמתי את הציפה של קקאו, והיא מתקתקה וטעימה. אם חיי המדף שלה היו ארוכים מכמה שעות זה היה יכול ללכת טוב. אולי גם מיץ / תזקיק של זה יכול לעבוד.
&nbsp

אילן די

New member
אסאי טבעי זה נהדר

אני לא יודע בדיוק איך הם הכינו את זה, אבל זה היה סמיך (עד כדי אפשרות לאכול את זה עם כפית) וממש טעים. בארה"ב מוכרים את זה רק כמיץ אבל זה גם טוב. וודקה אסאי מעולם לא טעמתי.... בכלל וודקה בטעמים זה לא משהו שאני נוהג לשתות.
בנוגע לקוקוס טבעי ואלכוהול... בברזיל מוכרים קוקוס ברחובות. נותנים לך את הפרי, יוצרים חור בחלק העליון ואתה שותה את מי הקוקוס בקש. יש גירסה אחרת, רלוונטית יותר לפורום, שבה מסירים את החלק העליון של הפרי, נותנים ללקוח לשתות קצת ואז מוסיפים רום ו/או איזה ליקר. פשוט נהדר. ישבנו שעות שלמות על החוף תוך כדי שתיה מהדבר הזה.

נשמע טוב

הייתה לי חוויה הפוכה כשהגעתי לארה"ב
כל פירות היער (ממש כמו רשמי טעימה של רמה"ג) זמינים פה כל השנה במחירים סבירים או זולים
אחד החביבים עלי, או לפחות ככה חשבתי, היה חמוציות, עד שנתקלתי בפרי האמיתי (לא הצימוקים מפוצצי-הסוכר). זה כ"כ מר וטאני שלא הצלחתי לאכול את זה. יש בחנויות טובות מיץ חמוציות בלי תוספת סוכר, וזה כמו תרכיז טאנין, כל קשר בין זה לבין הטעמים המתוקים שהכרתי היה מקרי בהחלט (ואני מאוד בקטע של מר ולא בקטע של מתוק).

לגבי הפרי של הקשיו

נשמע לי מעניין גם כתמצית לקוקטיילים (אורון?)
בנוסף, תסיסה יכולה לשנות את הטעמים לחלוטין (יש קשר בין תירוש ליין אדום?), אז יש מצב שהשיכר/תזקיק יהיו מגניבים (נמרוד?)
&nbsp

nimrodrosen

New member
פרי הקשיו, תסיסה, חמוציות וקקאו

פרי הקשיו למעשה די דומה לתפוח שממנו אגוז הקשיו מבצבץ החוצה (וולרון- לא דומה לקקאו).
לא טעמתי את הפרי אך גם בתסיסה של יין- בחודשים הראשונים היין די מזכיר את מיץ הענבים המקורי- עם הזמן לאחר התסיסה הטעמים משתנים (מנסיוני הדל).
לגבי חמוציות- היתה לי התקלות יחידה עם חמוציות טריות, במונגוליה כשקטפתי חמוציות בטבע- הם היו מתוקות ומאוד חמוצות- אך לא טאניות (בטח עניין של בשלות ו/או זן).

למעלה