מיץ פירות

KOSONNN

New member
מיץ פירות

רציתי לדעת איזה מיצי פירות מומלץ לשתות בבוקר ??
לבריאות כללית ושיפור מראה העור .

האם תפוז ולימון הם מומלצים בבוקר? כי משהו אמר לי שתפוזים זה לא מומלץ כי יש בזה חומציות ..מה זה חומציות ??

רציתי רשימה המלצה לפירות מומלצים בבוקר עם אפשר רשימה כמה שיותר גדולה בשביל לגוון
ורשימה של פירות שלא מומלצים ...

יש לאמא שלי סוכרת ..
רציתי לדעת עם זה בסדר לתת לה כול בבוקר פרי אחד ביום כול יום ? פרי בנוני כמו תפוז תפוח, תותים ...

AmirProg

New member
תשובות

יש מזונות שגורמים לתגובה חומצית בגוף ויש כאלו שגורמים לתגובה בסיסית. לא בדקתי איך זה בדיוק בא לידיי ביטוי בגוף. אולי בעניין הזה מישהו אחר יענה לך יותר טוב. בימנו באורח החיים המהיר והסטרס וזיהום האויר אז הגוף חומצי הרבה יותר, אז צריך לוודא שהתזונה שלנו כוללת גם לא מעט מזונות שגורמים לתגובה בסיסית בגוף כדי לאזן אותו. בכל אופן, רצוי שהתזונה תהיה מגוונת.
אין פירות שיותר טובים או פחות טובים בבוקר. בכל אופן רצוי לפתוח את הבוקר עם מים או מים עם לימון, זה עושה ריסטרט לגוף, לחכות קצת ולאחר מכן זה מעולה להתחיל את הבוקר עם פירות/שייק ירוק/סלט ירקות. בחר פרי בשל מפירות העונה. אין בעיה עם מיצים כל עוד אתה סוחט אותם לבד בבית, אבל בכל אופן לדעתי עדיף לאכול את המזון המלא (כמו שהוא, בסלט, בשייק) ביחד עם הסיבים שמאטים את העיכול של הסוכר הבריא שבהם ומנקים את הגוף מפסולת.

לגבי אמא שלך, ממליץ לך לשאול בעל מקצוע אבל בעקרון פירות לא גורמים לסוכרת, זה תזונה לקויה ואורח חיים לא בריא שכן גורמים לכך.

KOSONNN

New member
תודה רבה עוד כמה שאלות קצרות עם אפשר

מה הסיבה שמומלץ לאכול לימון על קיבה ריקה ? ראיתי ששמעון פרס מתחיל תיום שלו עם כוס קטנה של מיץ לימון אז זה באמת מומלץ כי בטוח שיש לו תרופאים הטובים ביותרר....
וכמה מומלץ לשתות לימון על הבוקר על קיבה ריקה? חצי לימון לימון שלם ??

תאמת אני לא אוהב לאכול פירות כמו שהם .. ברגע שהם בתור משקה אז בשלוק אחד אני גומר ... ואני מעדיף ככה ..

תודה רבה :)

כמה תשובות

מזונות שגורמים לתגובה חומצית בקיבה, הם למשל בשר, מוצרי חלב, מזונות מטוגנים, תפוזים למשל
מזונות שגורמים לתגובה בסיסית (המומלצת והרצויה לבריאותנו) הם למשל דגנים מלאים, שימוש באפיה/אידוי/בישול ולא טיגון, דגים ועוד.

בבוקר, כוס מים עם חצי לימון סחוט גם מבסיס את הקיבה ובנוסף, הוא מפעיל, משפעל את הכבד (ששעות הרגנראציה שלו הן לפנות בוקר)

פירות אמנם לא גורמים לסכרת, אך רוב הפירות עתירי סוכרים שלסכרתיים הם ודאי אינם מומלצים - תזונה לסכרתיים היא ענין למי שמתמחה בכך - על מנת להקל על מצב הסכרתי וחלילה שלא לגרום לו להיפו/היפר גליקמיה (עליות/נפילות סוכר) וודאי לא להחרפת מצבו. תוכלו לפנות לנטורופת מוסמך שתזונה, היא הכלי הראשון מבין מגוון כלי הטיפול שברשותו.

מראה העור הוא תולדה של תזונה, רמות הגיינה כמובן, רמות סטרס וכמובן תפקוד יעיל של המעיים והכבד
כך ששתיית מיצים הם דבר נפלא לכשעצמו, אך לא בהכרח זה שיגרום לעור הפנים להראות זוהר ונפלא בבוקר כתולדה ישירה.
גם כאן מפנה אותך להתייעצות נטורופתית - שזה חלק מכישוריה.

אשמח לעמוד לרשותך,

Gidi Shemer

New member
את מודעת לעובדה שכדי שהקיבה

תתפקד, היא צריכה להיות מאד חומצית, נכון?
גם אם תאכלי בשר, חלב ותפוזים, תאי דופן הקיבה ימשיכו להפריש חומצה הידרוכלורית (החומצה הכי חזקה שאת יכולה לדמיין לעצמך) כדי שהסביבה בה מתפרקם החלבונים בקיבה תהיה חומצית (pH בסיבות 2.0).

מה הטעם ב"להבסיס את הקיבה"?

ככל הרמת החומציות

בקיבה גבוהה יותר (לצורך עיכול חלבונים ושומנים בפרט) גם הרקמות בגוף שלנו ניזונות מאותה רמת חומציות.
ככל שרמת החומציות בגוף שלנו גבוהה יותר, כך היא נוטה יותר להיווצרות דלקות שגם הן ניזונות מחומציות, כך גם חיידקים מסויימים (למשל HP הליקובקטור פילורי) נוחים לשגשג בסביבה חומצית.

Gidi Shemer

New member
כמה דברים בסיסיים

א. שומנים לא מתעכלים בקיבה. רק העכול הראשוני של החלבונים מתרחש בקיבה.

ב. הרקמות שלנו לא "ניזונות" מאותה רמת חומציות. המזון המעוכל חלקית שיוצא מהקיבה נספג דרך דופן המעי הדק ומשם ממשיך לדם (או למערכת הלימפטית), לכבד ומשם ( דרך מחזור הדם)- לרקמות. כשהמזון מתעכל במעי הדק החומציות שבאה ממיצי הקיבה עוברת נטרול בעזרת מיצי המעי הדק, נוזל המרה ומיצי הלבלב. בלי הנטרול הזה לא יתרחש פירוק של המזון, ומן הסתם לא תתרחש כל ספיגה של תוצרי הפירוק במעי הדק.

ג. התחלת את התשובה המקורית שלך עם הסבר על מזון ש"מחמיץ" ומזון ש"מבסס" את הקיבה. כבר הסברתי שרמת החומציות בקיבה תהיה גבוהה בין אם המזון בסיסי או חומצי. ברגע שיש חלבונים במזון צריך אנזים בשם פפסין שנוצר ופועל רק בסביבה מאד חומצית. בשביל זה יש מיצי קיבה. הלומציות בקיבה חיונית גם לפירוק של דפנות תאים צמחיים ואולי חשוב מכל- להרג של חיידקים ושאר מרעין בישין.

ד. חיידקים אינם פעילים ברמות חומציות גבוהות. ישנם חידקים שמסוגלים להגן על עצמם מרמת חומציות גבוהה. למשל הליקובקטר.הוא לא זקוק לרמת חומציות גבוהה כפי שכתבת. הוא יודע לנטרל ו"להתחבא" מהסביבה החומצית.

AmirProg

New member
אוהב את ההסברים שלך גידי. אז בעצם

לפי מה שאתה אומר, בין אם מזון מסוים גורם לתגובה בסיסית או חומצית, רמת החומציות בקיבה תהיה גבוהה=תמיד חומצית (?), אז איפה נוצרת התגובה הבסיסית בגוף מצריכה של מזון כמו אבטיח למשל? ואיך זה מאזן את החומיות בתוך הגוף?

Gidi Shemer

New member
הגוף, אני משער שאתה מתכוון לדם.

קודם כל, כן. הקיבה צמיד צהיה מ-א-ד חומצית מהסיבות שציינתי, בלי שום קשר למזון שתכניס. המזון ישפיע על רמת ההפרשה של HCl מתאי דופן הקיבה. אגב, אם יש יותר מדי הפרשה של HCl, גם אז תיאזן החומציות בקיבה. כשהpH יורד מתחת ל- 2.0 (חומצי מדי) יש רצפטורים בקיבה שיעילו מנגנון הפסקת הפרשת HCl.

לגבי האבטיח, בסיסיות וחומציות- כשהדם עולה בדרגת החומציות שלו מסיבה כלשהי (למשל רמת סולפור גבוהה) ישנן כמה מערכות איזון חומצה-בסיס. הן בעיקר מבוססות על מערכת הנשימה והשתן. יש מצד אחד הפרשה גבוהה יותר של יוני מימן (רכוז יוני מימן גבוה = חומציות גבוהה) דרך הכליה והשתן ויש פליטה גבוהה יותר של פחמן דו-חמצני דרך מערכת הנשימה. יש גם העלאה במנגנונים שונים של רמת הבי-קרבונט (ש"מבסס" את הדם). קיים אנזים חשוב מאד שנקרא קרבוניק אנהידרז שפעיל (גם) במערכת הזו, אבל אני אחסוך לך את שעור הכימיה

אם אתה מבקש לדייק,

אז קח את זה עוד צעד אחד קדימה ותן לציבור הקוראים להבין עד הסוף את ענין החומצה בסיס והקשרה לדלקות ושגשוגו של חיידק HP בפרט
לענות דעתי סעיף ב' בדבריך אינו מדוייק, באנטומיה/פיזיולוגיה שלמדתי - ראיתי דברים אחרים (תבדוק את עצמך)
אבל בעיקר, אם באת לנָגֵח - משאירה לך את הבימה - כולה שלךָ כולל המונופול על הידע ומברכת אותך בברכת בריאות טובה ושלימה
התלהמות ומונופוליזם אינם my fup of tea
צא ולמד..

Gidi Shemer

New member
קפצנו מהר להתלהמות וניגוח, לא?

אין לי שום מונופול על שום דבר. אני חושב שאם נותנים למישהו הסבר מדעי (כמו שאת נתת לפותח השרשור) חשוב לתת את ההסבר הנכון וכדאי לעמוד מאחוריו. אם את מרגישה מותקפת, אל תרגישי כך.
אם למדת אחרת באנטומיה ופיזיולוגיה, אשמח ללמוד גם אני.

בריאות טובה ושלמה גם לך.

רותי 2905

New member
שייק פירות בבוקר

ככלל - פירות עדיף לאכול חיים בצורה הטבעית שלהם ולא כשייק ע"מ לאפשר לגוף לעכל אותם בצורה יעילה
יש אנשים שלהם שייקים של פירות מהווים עומס גדול מאד על מערכת העיכול
אבל בגדול - פירות על הבוקר זה אחלה לגוף!

AmirProg

New member
אני חולק עלייך בעניין השייק

כי זה מאוד תלוי איך מכינים, איך אוכלים, כמה שמים, מאיזה סוג מזון, באילו שילובי מזון, ולאיזה קיבה השייק, או כל מזון אחר, נכנס. אפילו עם איזה בלנדר מכינים. ועוד. אם פועלים לפי כללי בריאות מסוימים -כל אחד- יכול להפיק תועלת מצריכה של שייקים, במיוחד שייקים ירוקים, מבחינת היעילות העיכול של המזון, במיוחד של העלים.

שייקים הם דבר נפלא,

למי שמותאם לו השייק הנכון עבורו:
כך למשל שייק של ירוקים לא יתאים למי שנטול קומדין לדלול הדם למשל,
למי שהמערכת העיכול שלו חלשה ולא תעמוד בעיכול ריבוי סיבים

כוונתי לאמר,
שהמלצות תזונתיות/רפואיות גלובאליות לרוב אינן נכונות,
על מנת להועיל, הן צריכות להתחשב במצבו של המטופל, בתופעות עליהן הוא מתלונן, ביכולתו והעדפותיו
לעניות דעתי, עצות גלובאליות עשויות להזיק יותר מאשר להועיל
כך, אם אדם הסובל מסכרת ו/או מצבי היפוגליקמיה שאינו מצרף זאת לשאלתו על שייק פירות, ישתה לרוויה שייק פירות מסוג מסויים - ימצא את עצמו מסכן את בריאותו ...

KOSONNN

New member
הבנתי תודה רבה לכולם בסיכמו של דבר

הבנתי שמומלץ לשתות חצי לימון בבוקר מדולל עם מים
שלא מומלץ תפוז בגלל החומציות
יש עוד פירות שלא מומלצים?

withnail

New member
ברור שתפוז זה מומלץ

כל פרי הוא מומלץ
פשוט תדע עם מה לשלב כל דבר

KOSONNN

New member
אה אין בעיה עם תפוז

כי שמעתי שאמרו שיש בו חומציות וזה לא יודע ממש לא מבין בזה

תודה

Gidi Shemer

New member
מאה אחוז

איו באמת בעיה עם החומציות.
מעבר לכך, ובכלל המלצה כללית- אם משהו מרגיש לך לא טוב, אל תעשה אותו. אם אכילת תפוז גורמת לך לכאבים או לאיזו תגובה לא נעימה אחרת, אל תאכל אותו. אם אין לך תגובות שכאלו תרגיש חופשי לאכול התפוז.
חומציות הדם לא תשתנה במאומה בגלל אכילת תפוז. אתה יכול לקרוא את ההסבר שכתבתי למעלה אם הפיזיולוגיה שמאחורי הספור מעניינת אותך.

למעלה