מיפוי עצמות

AMIRR66

New member
מיפוי עצמות

אחריי בירור ממושך התברר שהיו לי שברי הליכה מתחת לברכיים,עשיתי מיפוי עצמאות ספקט לפני 4 חודשיים והרופא מבקש ממני לעשות שוב צילום של מיפוי עצמאות כתנאי לאישור כשירות פעילות ספורטיבית השאלות שלי הם: האם יכול להגרם לי נזק מצבר מצילומים אלה מה ההבדל בין מיפוי עצמות רגיל לספקט מה בדיוק מצפים לראות בצילום אם אני מרגיש טוב ואין לי כאבים? האם זה לא צילום מיותר (הרופא הוא רופא משפחה,האורטופד טוען "אם לא כואב אין בעיה ואם כואב אז תפסיק")

התשובה ברורה

רופא המשפחה שלך לאור ההיסטוריה הרפואית שלך לא מוכן לקחת סיכון מיותר כאשר קיים סיכוי ואילו הקטן ביותר לנזק חוזר במידה ואין איחוי מלאה של שברי ההליכה חזרה מלאה לפעילות ספורטיבית מאומצת עלולה לגרום להשנות הבעיה ואף החמרה בדרגת השברים. עקרונית אתה לא חייב לעשות מיפוי נוסף אלא אם כן אתה באותו ראש ויש קונצנזוס בינך לבין רופא המשפחה . ודרך אגב ...אורטופד שמסוגל לומר "אם לא כואב אין בעיה " אז הוא חסר אחריות במידה מסוימת כי שמדובר בשברי הליכה הכאב הוא אינדיקאטור לנזק קיים.

שברי מאמץ

שברי מאמץ הם תופעה די שכיחה אצל מתאמנים, במיוחד בשלבי האימון הראשוניים כאשר המוטיבציה עולה על רמת המוכנות של הגוף כך שסרגל המאמצים אינו מתון דיו. בד"כ השברים חולפים עם טיפול של מנוחה. בד"כ לאחר תקופה של בין 4-6 שבועות ללא ביצוע מאמצים הבעיה נפתרת. אין צורך בצילום חוזר או במיפוי חוזר אם אין עוד כאבים. חזרה לפעילות צריכה להיות הדרגתית ובתאום עם מדריך אימון גופני. לגבי ההבדלים בין מיפוי עצמות למיפוי SPECT - ההבדל הוא בצורת הצילום. במיפוי רגיל מצלמים את הגוף כולו במצלמה שקולטת את החומר שהוזרק. בצילום ספקט, בנוסף למצלמה הרגילה, מצלמים בחתכים (בדומה ל CT) ע"י מצלמה מסתובבת. בברכה,

snp1

New member
בהמשך לתשובתך

ציינת בתשובתך ששברי מאמץ מתאחים לאחר תקופה של 4-6 שבועות ללא פעילות מאומצת. רציתי לדעת האם לאחר תקופה זו, כאשר השברים מתאחים, נמשכים הכאבים במקום שבו היה שבר בעבר?

המשך

אין חוקים קבועים ברפואה. אצל אחד ייתכן שלא יהיו יותר כאבים ואצל אחר עשויים לחזור. יש להמנע באופן כללי מחזרה מהירה לפעילות מלאה. רצוי להוועץ במדריך כושר אחראי ומוסמך. בברכה,

AMIRR66

New member
המשך-אחרי צילום מיפוי עצמות

שלום ד"ר אודה לך אם תוכל להסביר לי את הדברים הבאים מפענח הצילום כתב "הטבה משמעותית בממצאים מלפני 5 חודשים. יכול להתאים לAVN או נזק מאמץ בשלבים של ריפוי (לפי צילום MRI מלפני 6 שבועות האורטופד שלל AVN וקבע שאלו שברי מאמץ.) האם קשה להבדיל בין שבר מאמץ לAVN עוד נכתב "הדגשה קלה בקליטה פטלה ברך ימין,מפרק בין המנוברים לגוף הסטרנום.ללא שינוי ממיפוי קודם. יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי" מה הכוונה? והאם אני צריך להיות מודאג? אני מרגיש מצוין,הולך הרבה ברגל ואין לי כאבים. תודה

למעלה