מיפוי עצמות

shouan

New member
מיפוי עצמות

שלום אבקש את עזרתכם כיוון שאני כבר מבולבל לגמרי מדלקת הגידים שפקדה אותי. 1. אם הד"ר הפנה אותי ל: "מיפוי עצמות לפרק כף היד", זה אומר שהבדיקה תתייחס רק לשורש כף היד? מהו התחום שנהוג למפות עם המלצה שכזו? 2. האם מיפוי שכזה מספיק לדלקת הגידים שמתחילה לעלות מהידיים לכיוון הכתפיים? (כרגע היא בחלק העליון של הזרוע)

מיפוי עצמות

שלום, בדיקת המיפוי מבוצעת ע"י הזרקת איזוטופ (ברוב המקרים טכניציום 99) לוריד וצילום הגוף כולו (בד"כ) באמצעות מצלמה הקולטת את פירוק האיזוטופ (במיפוי עצמות רגיל המצלמה קולטת קרני גאמא). ישנם 3 שלבים (פאזות) לצילום, בזמנים שונים לאחר ההזרקה, תלוי מה מחפשים. בקשת מיפוי למפרק כף היד למעשה ממקדת את תשומת ליבו של הרופא המפענח, לאיזור ספציפי אליו מעוניינים להתייחס. ייתכן אף שהרופא ביקש ביצוע מיפוי SPECT, שהוא צורה שונה של מיפוי העובדת בדומה ל CT - בה המצלמה הקולטת סובבת את האיבר הנבדק והתמונה המתקבלת מתקבלת בחתכים. ב SPECT המצלמה קולטת פוטונים. המיפוי היא בדיקה מאד רגישה אך איננה ספציפית. הבדיקה משמשת בעיקר לגילוי מצבים הקשורים בפתולוגיות של העצם. בברכה,

shouan

New member
מיפוי עצמות

תודה על תשובתך ד"ר, אבל לא הצלחתי להבין האם עלי לפנות לרופא שלי ולהגיד לו שהכאב התפשט מעבר לשורש כף היד לכיוון למעלה ושיש צורך בשינוי ההפניה או שהמיפוי עליו הומלץ ייתן את התשובה המספקת.

למעלה