מיעוט חלב בערב

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
מיעוט חלב בערב

הבן שלי בן 5 שבועות. לקראת הערב הוא רוצה לינוק הרבה בצורה שנראית לי כמו cluster feeding: יונק זמן קצר מכל שד, נח כמה דקות ואז רוצה שוב. זה יכול להימשך גם 3 שעות וזה מתיש. נתתי לו גם 50 מ"ל של חלב שאוב שהצלחתי לשאוב במשך היום אבל הוא עדיין רעב. הוא גם מתעצבן מהר על הציצי. בנוסף ניסיתי לראות אם בכלל יוצא חלב בשאיבה אחרי שעתיים כאלה וראיתי שיוצאת כמות קטנה מאד. יכול להיות שאני לא מייצרת לו מספיק חלב בערב? קשה לי עם זה אבל אולי צריך לתת לו תוספת של תמ"ל רק בלילה? הוא עולה במשקל בסדר כך שבמשך היום הוא כנראה מקבל מה שהוא צריך.

Its a girl

New member
מצטרפת לשאלה...

האם זה באמת נורא שניתן תוספת בלילה...רק בלילה? הקטנה שלי בת חודש וחצי ונדמה לי לאחרונה שבלילה היא לא מקבלת מספיק חלב כי היא ממש נעשית חסרת שקט, עצבנית ובוכיה גם כשאני מגישה לה את הציץ היא מוצצת כמה שניות ועוזבת...ובוכה ורוקדת ככה עם הגוף הקטן שלה בחוסר מנוחה...ואז שוב יונקת קצת ומושכת את הציץ כאילו מנסה לדלות ממנו חלב ושוב בוכה קצת בקיצור...חגיגה... ותמיד בלילה... אז מה עושים?

אלונה ע

New member
יש כאן בלבול מאוד גדול

זהו גיל קשה, רוב התינוקות בוכים בערב ובלילה, התינוק שלי היה בוכה שעות בגלל קוליק (גזים), אין זה אומר שיש לך מעט חלב (מאיפה המחשבה ההרסנית הזאת? האם יועצת הנקה מוסמכת איבחנה שאין חלב בערב?) וכן, לשאלתך זה באמת נורא לתת תחליף גם "רק בלילה" מכמה סיבות שנידונו פה כבר כ"כ הרבה בעבר: שילוב של תחליף במקום הנקה יכול להוות עבור אימהות מסוימות את סופה של ההנקה. אם באמת יש לך פחות חלב בערב אז נהפוך הוא, חשוב שתניקי בערב ע"מ לאותת לגוף לייצר חלב בשעות אלה. אין צורך בשום "תוספת" החלב שלך הוא הדבר המושלם ואין שום אבקה תעשייתית שיכולה "להוסיף" עליו. והכי חשוב, מספיק בקבוק אחד של תחליף בשביל לפגוע במרקם קיבתו העדין של תינוק יונק.

maz

New member
אני לא שואלת כדי לעצבן

באמת אני לא יודעת - מה יש בתמ"ל שפוגע במרקם הקיבה של התינוק?

אלונה ע

New member
בואי נתחיל מזה שתמ"ל עשוי מחלב פרה

חלב פרה מיועד לעגלים (בעלי 4 קיבות) ולא לתינוק האנושי. אפילו משרד הבריאות לא ממליץ על מתן מוצרי חלב פרה לפני גיל 9 חודשים וחלב ניגר לפני גיל שנה. בקבוק אחד של תמ"ל משנה את ה-PH (רמת החיידקים הטובים) בקיבתו של התינוק היונק. ד"ר מירה לייבוביץ' כתבה באחד ממאמריה (ואני מצטטת): "לקיבתו ומעיו של התינוק היונק דרושים מספר שבועות בכדי להשתקם מנזקי התמ"ל". תמ"ל גורם לאיבוד ברזל עקב דימומים מיקרוסקופיים במעיים. ועכשיו תחליטי את אם את רוצה להכניס את זה לגוף של הילד שלך...

maz

New member
../images/Emo208.gif

אולי למישהו יש בכל זאת תשובה?

michalattia

New member
זו תופעה נפוצה

אצל רוב היונקים זה ככה, בערב הם לא יורדים מהציצי לכמה שעות. קחי נשימה, ארגני לך בקבוק מים ואיזה תוכנית טלויזיה נחמדה.. אם חושבים על זה, זה די הגיוני כי בערב הם "מעכלים" את מאורעות היום (הכל כל כך חדש לא?
) והם צריכים להירגע על אמא. הם גם "צוברים" אוכל לשנת הלילה
. אל דאגה, עוד כמה שבועות זה יעבור. אצל הבת שלי זה נמשך בערך שבועיים וזהו. לא נראה לי שמישהו פה בפורום ייעוץ הנקה יתן לך "אישור" לתת תמ"ל, זה מנוגד לאמונתנו בהנקה מלאה ובלעדית עד גיל 6 חודשים לפחות.. מזל טוב ובהצלחה!!

Revili

New member
בהחלט נפוץ...

האמא עייפה יותר, לרפלקס החלב לוקח אולי יותר זמן להכנס לפעולה, התינוק לעיתים ובל מקוליק בשעות אלה....הכל ביחד יוצר תחושה שאולי הבעיה היא בכמות החלב. מוזר איך אמהות מניקות נמצאות תמיד בספק לגבי כמות החלב שלהן. כדאי לדעת שבשעות הערב החלב מכיל יותר שומן ובמיוחד לאחר הנקות תכופות...לכן בפחות נפח התינוק בהחלט מקבל מספיק קלוריות. שווה להתאמץ ולא להוסיף תמ"ל שמבלבל את כל המערכת של ייצור החלב ובמיוחד מבלבל את התינוק והאמא. כמו דברים רבים אחרים, זו תקופה שתחלוף...שווה להתאמץ, להניק ולחכות עד יעבור זעם.

ALONA C

New member
מצטרפת לדעות...זה עובר! סבלנות

ונתת לילד שלך את המתנה הכי גדולה שהוא יכול לקבל!!
. עברתי תקופה מאוד קשה עם הילדה שלי בחודשיים שלושה הראשונים כתבתי המון לפורום התייעצתי שאלתי....הייתי גם מתוסכלת ועייפה אבל ידעתי שאני ממשיכה ובאמת אחרי התקופה הזאת זה פשוט זרם ואני לא יכולה היום אפילו להשוות משהו יותר כיף ומספק מההנקה

maz

New member
תודה על העידוד ../images/Emo140.gif

אני לא יכולה להגיד שעכשיו, אחרי 5 שבועות לא יותר קל מהשבוע-שבועיים הראשונים אז אני שומרת על אופטימיות... וכדי לחזק - הלילה היה סוף סוף סביר (מרפי - לך מפה!) בערב ישבנו מול הטלויזיה. אנחנו ראינו סרט, הנסיך אכל, עשה גרעפסים וישן לסירוגין כל הסרט
לפני השינה בעלי נתן לו בקבוק שאוב והוא גמר בקושי 40 מ"ל. את השארית (עוד 30 בערך) הוא קיבל אחרי 3 שעות כשהתעורר וזה סיפק אותו לעוד שעתיים וחצי. הבוקר הוא התעורר חמוד וחייכני
הנקתי אותו, אח"כ שאבתי בקלות (סוף סוף בקלות!) 70 מ"ל ללילה והנקתי שוב ועכשיו הוא ישן רגוע ושקט. האתגר הנוכחי - להקדים לו את שעת תחילת הלילה מ 1:00 ל 11:00. דפוס ההאכלה הזה נכון בעינכן?

ציפיק2

New member
מילה אחרונה לגבי תחליף בערב

לכל מי שחושבת שתחליף בערב יפתור משהוא הענין (חוץ מעצם התחליף), זה שמי מבטיח שזה יעזור? אם יש לתינוק כאב בטן, למה שתחליף חלב יקל עליו? מאיפה האמונה שזה יפתור את הבעיות? אכן גדלנו וחונכנו בסביבה מקולקלת!

ALONA C

New member
נשמע שזה בסדר אבל

אני לא יועצת הנקה ונחכה לתשובה ממנה. בכל אופן דבר שאני לא שוכחת מיועצת ההנקה שהיתה לי: "תזרמי עם התינוקת" ואכן אני זורמת ודברים מסתדרים.....

למעלה