מיעוט בכמות החלב

ליר1301

New member
מיעוט בכמות החלב

כתבתי ב - 4.1 לגבי מיעוט בכמות השאיבה. וענתה לי ליאת. (תודה רבה, דרך אגב...) בקצרה, בני בן 5 חודשים וחצי ואני שואבת לו חלב בערך חודש וחצי. הוא אוכל במשפחתון 3 מנות של 180 מ"ל את השאר אני מניקה (בשישי-שבת רק מניקה). לפעמים בלילה נותנת בקבוק סימילאק גם של 180 מ"ל. עד לפני שבועיים הכל היה בסדר,לפני כשבועיים הוא חלה ולא הסכים לינוק (היו לו קשיים בנשימה). המשכתי לתת לו חלב שאוב (היו לי רזרבות...) מאז התמעט לי החלב בצורה משמעותית ונגמרו לי הרזרבות... לקראת סוף שבוע שעבר התחיל קצת להתאושש... ליאת כתבה לי שעדיף להניק כמה שיותר. אני עכשיו (יום ראשון) אחרי שישי-שבת של רק הנקה והחלב נורא מועט. לא יודעת מה לעשות כדי להגביר את הכמות. אני משתמשת במשאבה הידנית של אוונט, החלפתי חלקי חילוף (גם הממברנה וגם השסתום) וזה לא עוזר. אני משתדלת לשתות יותר ולאכול וגם לא עוזר. היא כתבה לי שגם העייפות יכולה להשפיע, לצערי בכיוון הזה אני לא יכולה להוסיף שעות שינה (התרגלתי להיות עייפה...) אודה לכם אם תוכלו לעזור לי...

מעט חלב בגיל חמישה וחצי שבועות

שלום, לא ציינת אם דאגת לשאוב כאשר לא הנקת, ז"א דאגת לשמר את ייצור החלב. בהנחה שלא, אז סביר כי ייצור החלב שלך ירד. קשה להעריך כמה הוא נפגע אבל שילוב של הנקה מרובה, ושימוש במשאבה טובה (חשמלית ועדיף כפולה) יכולים להעלות את יצור החלב. שימוש במגבירי חלב כמו כמוסות חילבה ללא ריח יכול אף הוא לעזור. אולם, קשה להעריך מראש האם תוכלי לחזור להנקה מלאה וגם חשוב לשאול האם כרגע כדאי להשקיע כל כך הרבה אנרגיה כאשר עוד מעט הוא יתחיל לאכול מוצקים. נראה כי את מאוד עייפה ומותשת והמירוץ "אחרי החלב" תורם גם הוא לתחושת "האין לי כוח". לפעמים כאשר מחליטים להניק כמה שיש (וכמובן להנות מההנקות שיש), המצב של תשישות משתפר. לדוגמא אם תניקי בלילה וכאשר את נמצאת איתו ללא הגבלה ותתני מוצקים כאשר נראה לך שהוא רעב (למשל לפני השינה) את תוכלי להינות מתחושת הרוגע והחיבור לתינוקך ולא לדאוג האם החלב מספיק. לגבי השינה, הרבה פעמים שינה בקרבת התינוק (באותה מיטה, כאשר התינוק במיטתו אבל צמוד למיטת ההורים או באותו חדר) תורמת לשינה רציפה יותר ובמקביל מאפשרת להניק לפי דרישה גם בלילה. בהצלחה, --שרון

למעלה