מיס קפלן ! אל תלכי !!!!

mereng

New member
מיס קפלן ! אל תלכי !!!!

המקומות הוזמנו שבועיים (!!!) מראש, כי פשוט הכל מלא, מפוצץ, מטורף.

המסעדה אינטימית ואפלולית, המלצרים מקסימים ומצחיקים ומתעניינים באמת ובתמים מה דעתך על המנות, מזמן לא נתקלתי בשירות אכפתי כל כך. בין שאר המנות הזמנו גם את אחד הספיישלים, מנת בייבי ארטישוק כלשהי, והגיעה מנהלת המסעדה להתנצל שהמנה שלנו היתה האחרונה להיום והשפית לא מרוצה ממנה ומרגישה שהיא לא ברמה הנדרשת להגשה, והאם נרצה להזמין משהו אחר במקום. זה היה מקסים ומכבד את הסועד, והערכתי את היושרה המקצועית של השפית.

בהתחלה קיבלנו ע"ח הבית 2 פרוסות לחם עם ממרח פלפלים שרופים וזעתר (סתמי כזה), ושמן זית שהיה עדין מידי לטעמי (אם כבר מגישים שמ"ז לטבילה, הוא צריך להיות חזק ומורגש). מזל שלא אכלנו כמעט, ושמרנו מקום לשאר האוכל.

אבוקדו חרוך- גם שונא האבוקדו השתכנע לטעום... מנה טובה שהפתיעה אותנו.
קרוקטים של אורז סושי- מנה מצויינת !!! דרגנו אותה מס' 2 בכל הארוחה.
סקלופ יערות - מנה טובה מאוד, מפתיעה במרקמים ובטעמים
ניוקי פריכים על ירקות קלויים, טחינה וגרגירי חומוס- מנה טובה, משהו בחיבור כל הרכיבים לא היה עילאי כמו שאר המנות
"סטייק" בטטה סגולה - מנה טובה מאוד, אפילו הקרניבור שלי אהב

וגולת הכותרת, המנה הכי מדהימה בעינינו, מס' 1 - נקניקיית הגזר. לא יאומן איך גזר (גזר !!!) הופך לנקניקיה. היה שילוב סינרגי בין הספייסי מיונז הטבעוני והלחמניה המאודה והגזר והבצל הכבוש.... אני מוכנה לאכול את המנה הזו כל יום.
היא כ"כ מוצלחת שאני ממליצה לאכול אותה בסוף, כי כל מה שאכלנו אחריה פשוט החוויר.

לקינוח כבר לא היה לנו מקום.
272 ש"ח לפני טיפ, והרבה אושר והתפעלות מהשפית הכל כך מוכשרת !

אני מקווה מאוד שהמקום ישאר פתוח או יפתח במקום אחר.
 

Ornitr

New member
*הכותבת הינה קרניבורית*

לעולם לא אצליח להבין איך דבר עלום שנקרא "נקניקיית גזר" מקבל תמחור של 68 ש"ח (אם אינני טועה?) ומקבל כאלה תשבוחות (אולי זה באמת מנה מטורפת).
לאנשים שהם טבעונים/צמחונים, אני יכולה להבין את הרצון ללכת למסעדה.
כל השאר - אין שום סיבה (לדעתי האישית).

אבל חייבת להגיד שכן שמעתי דברים טובים על המקום, מדי הרבה אנשים
 

pix37

New member
אז אולי פשוט שווה לנסות - לפעמים כיף לצאת מהשטנצים הרגילים

ולנסות סגנונות בישול וטכניקות שאנחנו לא מכירים.

(זה מה שכל כך מוצלח ביולי'ס מחיפה - היא טבעונית - אבל האוכל שלה - בעיקר הספיישלים לא מזכיר שום דבר שמגישים במקומות אחרים), וזה בהחלט טעים ומעניין.

הביקורות על מיס קפלן מעולות מכל הגזרות (וטבעונים בהם בהחלט הקהל הכי קשה, מרושע וקפריזי שיש בישראל) כך שהבהחלט נקווה שהיא תשאר בנוף העירוני בצורה זו אחרת ולא תעלם בסוף מרץ כמו שהבטיחו.
 

mereng

New member
הכותבת (אני) הינה צמחונית, הבחור שאכל איתה הינו קרניבור....

דווקא בגלל שגם אוכלי בשר נהנים ומופתעים, שווה לנסות לעניות דעתי.
 

Ornitr

New member
אתם צודקים.

נחמד שאפשר לתמחר תפוח אדמה סמוק ב- 62 ש"ח וכרובית צלויה ב- 58 ש"ח.
מקור
*just saying*
 

pix37

New member
נחמד כמו לתמחר פסטה בשמנת עם 3 שרימפסים קפואים ב- 89 ש"ח

כבר מזמן נותק הקשר בין עלות חומרי הגלם למחיר המנה - והדבר העיקרי שקובע הוא הטעם וכשרונו של הטבח. אז אתה יכול לקבל כרובית מוחמצת מצוינת בחינם בדוכן השווארמה הקרוב ואתה יכול לשלם על אותה כרובית כ- 50 ש"ח במסעדה אשר תאפה אותה בצורה מסוימת או תוסיף לה ערך מוסף.

היום לצערנו בהרבה מאוד מקרים בשר זול הרבה יותר מאשר ירקות "מיוחדים" או ירקות שלא בעונה או ירקות מובחרים
 

Ornitr

New member
לא הצדקתי את מחירי המנות בשולחן

ממש לא. גם התמורה ביחס למה שמקבלים די נמוך.
זה לא משהו ספציפית נגד "מיס קפלן", גם נגד אייל שני שדוחף כרובית לתנור והופ היא מקבלת של תמחור של כמה עשרות שקלים.
על מה ולמה... זו כו-לה כרובית.
 

pix37

New member
לא דברתי על השולחן - דיברתי על המחיר המקובל בכללי

אני חושב שנהלנו את דיוניי איל שני יותר מפעם אחת.
קח את מנת הרטוטוי שלו בתור דוגמא - מדובר ברטוטוי - ירקות זולים מבושלים בציר ירקות ועגבניות ועל זה הוא לוקח בסביבות 50 ש"ח על מנה שעלות חומרי הגלם שלה לא מתקרבת ל- 5 ש"ח (כולל הגז והחשמל למזגן) אבל זה פשוט הרטטוי הטוב ביותר שאפשר להשיג בארץ. אז אתה יכול להתעצבן על הרווח העצום ואתה יכול להגיד סבבה היה שווה כי בשביל 50 ש"ח קיבלתי חוויה שלא אקבל בשום מקום אחר.

אתה יכול לאכול נקניקיית בשר מעולה של אלן טלמור ב- 50 ש"ח ולהנות מכל ביס - אבל לצמחוני / טבעוני שלא אכל נקניקיה כבר שנים ופשוט מתגעגע לטעם שווה לשלם גם 60 ש"ח עבור גזר מעובד שיישחזר לו את החוויה ואם זה טעים זה מחיר הוגן מאוד.

הרבה יותר מרגיז לשלם הרבה ולקבל אוכל לא טוב או בנאלי (ראה דוגמת פסטת פירות הים המפורסמת) - אין לי שום בעיה לשלם המון אבל אני רוצה אוכל טוב - אוכל שחשבו עליו, השקיעו בו ואשר ייתן לי חוויה ייחודית.
 

Nרב

New member
אני מאד מסוקרנת אבל פשוט אין לי חשק

להתחנן למקום במסעדה כלשהיא... אבל מאד נהנית בכללי מאוכל טבעוני יצירתי.
אבל אני חייבת לציין שהראיתי לחברה טבעונית לגמרי (כי אני עדיין אוכלת מעט בשר) את ה"נקניקייה" הזאת ושתינו הסכמנו שזה אחד הדברים הלא אטרקטיבים שראינו לאחרונה (בלשון המעטה). ובכלל יש לי בעיות עם גזרים מבושלים / צלויים...
גם הנטייה לקחת מושגים מעולם הבשר ולשדך להם מאכלים מהצומח בכלל לא ברורה לי (כבר דשו בזה כאן בפורום).
בכל מקרה בטוחה שהייתי נהנית מהשאר :)
 

inבאלי

New member
כיף לקרוא שנהניתם

זה לא ברור מאליו להצליח להציג תפריט טבעוני שקוצר כאלה מחמאות.
תודה על הדיווח
 

babiji

New member
מצטרף, היינו והיה מעולה

אנחנו לא טבעונים וגם לא צמחונים, סתם קרניבורים לייט עם מחשבות כפירה..

הלכנו עם חברה צמחונית שאמרה שזאת הארוחה הכי טובה שהיא אכלה מאז ההצתמחנות. הזמנו חלק גדול מהמנות ורובן היו מיוחדות וטעימות מאוד, במנה של האבוקדו יש סלסת תמרים מעושנים שהיא שיחוק אדיר.

דווקא את המנה של הניוקי אהבתי מאוד, אבל זה בטח קשור להתמכרות לטחינה.

המחירים דווקא סבירים לגמרי ומאפשרים ללכת על ארוחת טעימות ומנות לחלוקה באופן די חופשי.

מגוחך בעיניי שלאנשים נראה הגיוני לשלם 70-80 ש"ח בכל מסעדה ממוצעת על מנת חזה עוף עם חומרי גלם זולים, והמחירים פה נראים להם לא סבירים.
 
למעלה